Με Ομπαμεγιάνγκ στους 8 η Ντόρτμουντ, "τεσσάρα" και πρόκριση για Μπράγκα

Με πρωταγωνιστή τον Ομπαμεγιάνγκ, η Ντόρτμουντ νίκησε και στο "White Hart Lane" την Τότεναμ και εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League. "Τεσσάρα" της Μπράγκα κόντρα στη Φενέρ, ο Αντούριθ χάρισε την πρόκριση στην Μπιλμπάο. Όλα τα αποτελέσματα.

Με Ομπαμεγιάνγκ στους 8 η Ντόρτμουντ, "τεσσάρα" και πρόκριση για Μπράγκα

Τότεναμ - Ντόρτμουντ 1-2

Μετά το 3-0 του πρώτου αγώνα, η Ντόρτμουντ δεν είχει ιδιαίτερα δύσκολο έργο κόντρα στην Τότεναμ, την οποία νίκησε και στο "White Hart Lane" με 2-1. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Γερμανούς, ο... συνήθης ύποπτος, Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 στο 24ο λεπτό. Στο 71' έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του και πέρασε στην πρώτη θέση των σκόρερ στη φετινή διοργάνωση, μετρώντας 10 γκολ. Το μόνο που κατάφερε να κάνει η Τότεναμ ήταν να μειώσει σε 1-2 στο 74ο λεπτό με τον Σον Χέουνγκ - Μιν. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ που έστειλε τους Βεστφαλούς στα προημιτελικά του Europa League.

Οι συνθέσεις

Τότεναμ: Λορίς, Τρίπερ, Αλντερβάιρελντ, Βίμερ, Ντέιβις (13' Ρόουζ), Ντάιερ, Μέισον, Άλι (70' Τομ Κάρολ), Λαμέλα (75' Ονόμα), Σον Χέουνγκ-Μιν, Σαντλί.

Ντόρτμουντ: Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Παπασταθόπουλος (54' Ντουρμ), Σμέλτσερ, Γκίντερ, Βάιγκλ, Γκονσάλο Κάστρο, Μχιταριάν (71' Καγκάουα), Ρόις (60' Πούλισιτς), Ομπαμεγιάνγκ.

Μπράγκα - Φενέρμπαχτσε 4-1

Με Ομπαμεγιάνγκ στους 8 η Ντόρτμουντ, "τεσσάρα" και πρόκριση για Μπράγκα

Σε ένα επεισοδιακό ματς με τρεις αποβολές (και μία του πρώην τεχνικού του Ολυμπιακού), η Μπράγκα νίκησε με 4-1 τη Φενέρμπαχτσε του Βίτορ Περέιρα στην Πορτογαλία και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Europa League. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 12' με τον Αχμέντ Χασάν. Η απάντηση από την τουρκική ομάδα ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με τον Ποτούκα να φέρνει το ματς στα ίσα. Το δεύτερο μέρος ανήκε στην Μπράγκα, η οποία αρχικά έκανε το 2-1 στο 69' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ζοζουέ, ο Στολίκοβιτς "έγραψε" το 3-1 στο 74' και ο Ραφαέλ Σίλβα διαμόρφωσε στο 87' το τελικό 4-1, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη-πρόκριση της ομάδας του.

Οι συνθέσεις

Μπράγκα: Ματέους, Μπαϊάνο, Αντρέ Πίντο, Μπολί, Μαρσέλο Γκοϊάνο, Μάουρο, Βούκτσεβιτς (73' Πέδρο Σάντος), Ζοζουέ, Ράφα Σίλβα, Κοκά, Σογίλκοβιτς (90' Φελίπε Αουγκούστο).

Φενέρμπαχτσε: Βολκάν Ντεμιρέλ, Σενέρ Εζμπαϊρακλί, Κιερ, Μπρούνο Άλβες, Τζανέρ Ερκίν, Μεχμέτ Τοπάλ, Σόουζα, Ντιέγκο (73' Κάντλετς), Νανί (72' Βολκάν Σεν), Αλπέρ Ποτούκ, Φαν Πέρσι (78' Φερναντάο).

Σεβίλλη - Βασιλεία 3-0

Με Ομπαμεγιάνγκ στους 8 η Ντόρτμουντ, "τεσσάρα" και πρόκριση για Μπράγκα

Μέσα σε διάστημα 20 λεπτών, η Σεβίλλη "καθάρισε" την υπόθεση πρόκριση στο ματς με τη Βασιλεία. Μετά το 0-0 στην Ελβετία, η κάτοχος του τροπαίου στο Europa League μπήκε καλύτερα από την αντίπαλό της στο ματς και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 26'. Ο Αντίλ Ραμί πήρε την κεφαλιά μετά την εκτέλεση κόρνερ του Ρέγες και με τη βοήθεια του δοκαριού έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους. Στο 44' η ομάδα του Ουνάι Έμερι πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Γκαμεϊρό, ο οποίος ένα λεπτό αργότερα διαμόρφωσε το 3-0 που ήταν και το τελικό σκορ, αφού το δεύτερο ημίχρονο δεν έκρυβε... συγκινήσεις.

Οι συνθέσεις

Σεβίλλη: Σορία, Μαριάνο, Ραμί, Κολοτζιετσάκ, Τρεμουλινάς, Κριστόφορο, Ιμπόρα (61' Κριχόβιακ), Μπανέγα, ΧΑ Ρέγες, Κρον-Ντέλι (52' Σέρχιο Εσκουδέρο), Γκαμειρό (69' Γιορέντε).

Βασιλεία: Βάτσλικ, Λανγκ, Χεγκ, Σούχι, Σαφάρι, Τόλαντ Τζάκα, Τσούφι, Ντελγάδο (61' Εμπολό), Μπιάρνασον (61' Φράνσον), Στέφεν, Γιάνκο (71' Ίτεν).

Άντερλεχτ - Σαχτάρ 0-1

Με Ομπαμεγιάνγκ στους 8 η Ντόρτμουντ, "τεσσάρα" και πρόκριση για Μπράγκα

Χωρίς να... φορτσάρει, η Σαχτάρ κράτησε την Άντερλεχτ μακριά από τα καρέ της και με γκολ του Άλβες Ντα Σίλβα στις καθυστερήσεις πήρε το "διπλό" στο Βέλγιο και παράλληλα και την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο ξεκίνημα, όμως οι Ουκρανοί δεν "λύγισαν" από την πίεση των αντιπάλων τους και κατάφεραν να μην δεχθούν γκολ. Μετά το 80' το ματς έγινε πιο... σκληρό και αμφότερες οι ομάδες έμειναν με 10 παίκτες. Στις καθυστερήσεις του αγώνα και ενώ το 0-0 της έδινε ούτως ή άλλως την πρόκριση, η Σαχτάρ "έγραψε" το 0-1 που ήταν και το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις

Άντερλεχτ: Προτό, Ναχάρ, Εμποτζί, Νάιτινκ (78' Ιντρισά Σιλά), Ντέσχαχτ, Μπατζί (71' Τίλεμανς), Ντεφούρ, Πρατ, Ατσεαμπόνγκ, Οκάκα, Εζέκιελ (71' Τρεζεγκέ).

Σαχτάρ: Πιάτοβ, Σρνα, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Ισμαΐλι, Μαλίσεβ, Στεπανένκο, Κοβαλένκο (88' Όρντετς), Μάρλος (91' Εντουάρντο), Τάιζον (83' Ντεντίνιο), Φακούντο Φερέιρα.

Βαλένθια - Μπιλμπάο 2-1

Με Ομπαμεγιάνγκ στους 8 η Ντόρτμουντ, "τεσσάρα" και πρόκριση για Μπράγκα

Η Μπιλμπάο βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο "Μεστάγια", ωστόσο το γκολ του Αντούριθ στο 75' χάρισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League στην ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Οι γηπεδούχοι ήταν κατά γενική ομολογία καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 13'. Ο Νεγρέδο δεν κατάφερε σε πρώτη προσπάθεια να νικήσει τον Ερερίν, ο Σάντι Μίνα πήρε το... ριμπάουντ και έκανε το 1-0 για την ομάδα του. Στο 37΄οι παίκτες του Γκάρι Νέβιλ πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων με τον Αντερλάν Σάντος να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, σημειώνοντας το πρώτο γκολ του με τη φανέλα της Βαλένθια. Η πρόκριση όμως άλλαξε χέρια στο 75'. Ο Ραούλ Γκαρθία έδωσε εξαιρετικά με τακουνάκι στον Αντούριθ κι εκείνος μείωσε σε 2-1, χαρίζοντας την πρόκριση στην ομάδα του.

Οι συνθέσεις

Βαλένθια: Ράιαν, Ρούμπεν Βέζο, Μουστάφι, Αντερλάν Σάντος, Χοσέ Γκαγιά, Χάβι Φουέγο (68' Ντάνι Παρέχο), Ντανίλο Μπαρμπόζα, Αντρέ Γκόμες (83' Πάκο Αλκάθερ), Ροντρίγκο (75' Φεγκουλί), Σάντι Μίνα, Νεγρέδο.

Μπιλμπάο: Ερερίν, Ντε Μάρκος, Ετσεΐτα, Λαπόρτ, Μπαλενθιάγα (75' Λέκουε), Σαν Χοσέ, Μπενιάτ, Ραούλ Γκαρθία, Μουνιαΐν (25' Σουσαέτα), Σαμπίν (75' Ιτουράσπε), Αντούριθ.

Λάτσιο - Σπάρτα Πράγας 0-3

Με Ομπαμεγιάνγκ στους 8 η Ντόρτμουντ, "τεσσάρα" και πρόκριση για Μπράγκα

Η Σπάρτα Πράγας μπήκε στο γήπεδο αποφασισμένη να... κλείσει τους ανοιχτούς λογαριασμούς με τη Λάτσιο μετά το ματς στην Τσεχία. Και τα κατάφερε. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο "Ολίμπικο" μόλις στο 10' με ωραίο σουτ του Ντότσκαλ μέσα στην περιοχή, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Κρέιτσι έκανε δύο τα γκολ της ομάδας του, εκμεταλλευόμενος τα αμυντικά λάθη των γηπεδούχων. Το τελικό 0-3 "έγραψε" στο 44' ο Γιούλις με γυριστό σουτ, με τον Μαρκέτι να μην μπορεί να αντιδράσει. Το δεύτερο ημίχρονο δεν έκρυβε... συγκινήσεις, με αποτέλεσμα η Σπάρτα Πράγας να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Europa League.

Οι συνθέσεις

Λάτσιο: Μαρκέτι, Κονκό (68' Μαουρίσιο), Μπίσεβατς, Χουτ, Λούλιτς, Λούκας Μπίγλια, Παρόλο, Μάουρι (59' Φελίπε Άντερσον), Καντρέβα, Μπαλντέ Κεϊτά, Κλόζε (58' Μάτρι).

Σπάρτα Πράγας: Μπίτσικ, Ζαχούστελ, Μπράμπετς, Χόλεκ, Ναμουανεσού, Μαρέτσεκ, Βάχα (70' Ματεγιόβσκι), Φρίντεκ, Κρεΐτσι (83' Φατάι), Ντότσκαλ, Γιούλις (58' Κονατέ).

Λεβερκούζεν - Βιγιαρεάλ 0-0

Το 0-0 αρκούσε στην Βιγιαρεάλ, η οποία με τη νίκη της στο πρώτο παιχνίδι στο "Μαδριγάλ" εξασφάλισε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Europa League. Οι φιλοξενούμενοι έδωσαν μεγάλη προσοχή στην άμυνα και παρά την πίεσή της με την κατοχή της μπάλας, η Λεβερκούζεν δεν κατάφερε να βρει δίχτυα και να διεκδικήσει την πρόκριση. Στο 53' ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει με κεφαλιά το σκορ για την ομάδα του, η μπάλα όμως δεν του έκανε το χατίρι και χτύπησε στο δοκάρι. Το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος και οι φιλοξενούμενοι πήραν την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις

Λεβερκούζεν: Λένο, Μάρλον Φράι, Τα, Κυριάκος Παπαδόπουλος (79' Αντρέ Ραμάλιο), Ουεντέλ, Κράμερ (68' Γιουρτσένκο), Τσαλχάνογλου, Μεχμέντι (59' Ρόμπι Κρουζ), Μπελαραμπί, Μπραντ, Χαβιέρ Ερνάντες.

Βιγιαρεάλ: Ασένχο, Μάριο Γκασπάρ, Μπεγί, Βίκτορ Ρουίθ, Ρουκάβινα, Πίνα, Μπρούνο Σοριάνο, Ντένις Σουάρεθ (90' Πεδράθα), Σάμου Καστιγιέχο (61' Τριγκέρος), Μπακαμπού, Σολδάδο (74' Αντριάν Λόπεθ).

Τα αποτελέσματα των επαναληπτικών

20:00 Λάτσιο - Σπάρτα Πράγας 0-3

(10'Ντότσκαλ,12'Κρέιτσι,44' Γιούλις)

20:00 Λεβερκούζεν - Βιγιαρεάλ 0-0

20:00 Βαλένθια - Μπιλμπάο 2-1

(13' Σάντι Μίνα,37' Σάντος -75'Αντούριθ

22:05 Τότεναμ - Ντόρτμουντ 1-2

(74' Σον Χέουνγκ-Μιν - 24', 71' Ομπαμεγιάνγκ)

22:05 Μπράγκα - Φενέρμπαχτσε 4-1

(12' Χασάν, 69' Ζοζουέ, 74' Στολίκοβιτς, 83' Ραφαέλ Σίλβα - 45'+3' Ποτούκ)

22:05 Άντερλεχτ - Σαχτάρ 0-1

(94' Άλβες ντα Σίλβα)

22:05 Σεβίλλη - Βασιλεία 3-0

(35' Ραμί, 44', 45' Γκαμεϊρό)

22:05 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ 1-1

(32' πεν. Μαρσιάλ - 45' Κουτίνιο)

Το LIVE των αναμετρήσεων

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK