Άντερλεχτ - Ολυμπιακός 1-0

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 1-0 από την Άντερλεχτ στις Βρυξέλλες, εξαιτίας μίας λάθος αντίδρασης του -εξαιρετικού στο υπόλοιπο ματς- Ρομπέρτο, αλλά διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες του για πρόκριση στους "16" του Europa League. Δοκάρι στο 9' με τον Μπράουν Ιντέγε για τους "ερυθρόλευκους".

Άντερλεχτ - Ολυμπιακός 1-0
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η εικόνα του αγώνα

Ο Δημήτρης Σιόβας δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε, με αποτέλεσμα ο Μάνουελ Ντα Κόστα να πάρει θέση δίπλα στον Αλμπέρτο Μποτία. Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με το καθιερωμένο 4-2-3-1 με τους Ζντιέλαρ και Μιλιβόγεβιτς να αποτελούν το δίδυμο των αμυντικών χαφ και τον Κώστα Φορτούνη να βρίσκεται πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Μπράουν Ιντέγε.

Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού οι "ερυθρόλευκοι" άφησαν την μπάλα στην Άντερλεχτ, πίεσαν ψηλά και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν πιθανό λάθος των αμυντικών της βελγικής ομάδας. Τα πρώτα 10 λεπτά εξελίχθηκαν σ' ένα ρεσιτάλ χαμένων ευκαιρών κι από τις δύο ομάδες. Αρχικά, οι Βέλγοι απείλησαν σε δύο περιπτώσεις με τους Φίλιπ Τζούριτσιτς (6') και Οκάκα Τσούκα (7'). Ο Ολυμπιακός "απάντησε" άμεσα, αλλά ο Σεμπά δεν πλάσαρε σωστά σε τετ α τετ με τον Σίλβιο Προτό. Η κορυφαία στιγμή για τους "ερυθρόλευκους" έλαβε χώρα δύο λεπτά αργότερα, αλλά το πλασέ του Ιντέγε, ύστερα από γύρισμα του Τζίμι Ντουρμάζ, κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Προτό.

Στη συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, αφού οι δύο ομάδες προσπάθησαν να διαφυλάξουν το μηδέν στα μετόπισθεν, μετά το "άναρχο" πρώτο 15λεπτο. Μοναδικές αξιόλογες στιγμές πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, μία προσπάθεια του Ντουρμάζ (22'), που δεν είχε ευτυχή κατάληξη και ένα διαγώνιο σουτ του Πρατ (30') που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ρομπέρτο.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με μία τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, αλλά ο Μιλιβόγεβιτς "σπατάλησε" την εξαιρετική πάσα του Φορτούνη, στέλνοντας την μπάλα πάνω από την εστία. Οι Πειραιώτες διατήρησαν τα ηνία του παιχνιδιού, αλλά δεν κατάφεραν να απειλήσουν με προϋποθέσεις την αντίπαλη εστία. Έτσι, κόντρα στη ροή του αγώνα η Άντερλεχτ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 68ο λεπτό. Ο Αλεξάντερ Μπίτνερ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ρόμπερτο δεν υπολόγισε σωστά, έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Καρά Εμποντζί με γυριστό προ κενής εστίας έκανε το 1-0.

Οι παίκτες του Σίλβα προσπάθησαν να αντιδράσουν, κυνήγησαν την άμεση ισοφάριση, αλλά οι Βέλγοι έκλεισαν τους χώρους και δεν άφησαν περιθώρια αισιοδοξίας στους φιλοξενούμενους.

Δείτε το γκολ:

MVP

Ο Σίλβιο Προτό ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την Άντερλεχτ, αφού με τις επεμβάσεις που πραγματοποίησε καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα κράτησε απαραβίαστη την εστία του. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Βέλγο γκολκίπερ.

Αδύναμος κρίκος

Είναι άδικο για τη γενικότερη παρουσία του Ρομπέρτο στην αναμέτρηση, καθώς όποτε χρειάστηκε αποσόβησε τους κινδύνους με εξαιρετικές αποκρούσεις. Παρόλα αυτά, ο Ισπανός γκολκίπερ φέρει την απόλυτη ευθύνη για το γκολ που δέχθηκε ο Ολυμπιακός και οδήγησε στην ήττα από την Άντερλεχτ.

Σχόλιο

Ο Ολυμπιακός έδειξε διάθεση απ' τα πρώτα λεπτά να πετύχει το -εκτός έδρας- γκολ που θα του έδινε προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού. Όμως, σε αρκετές περιπτώσεις οι "ερυθρόλευκοι" σπατάλησαν σημαντικές ευκαιρίες να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Παράλληλα, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Μποτία-Ντα Κόστα δεν προσέδιδε ασφάλεια, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να βρεθούν πολλές φορές απέναντι στον Ρομπέρτο. Τελικά, κι ενώ όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα ολοκληρωθεί στη "λευκή ισοπαλία", η λάθος αντίδραση Ισπανού τερματοφύλακα έβαλε σε θέση οδηγού τη βελγική ομάδα. Παρόλα αυτά, αυτή η Άντερλεχτ δεν... φοβίζει κι οι "ερυθρόλευκοι" έχουν ξεκάθαρες ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση. Αρκεί να φανούν πιο αποτελεσματικοί στο δεύτερο παιχνίδι.

Οι συνθέσεις

Άντερλεχτ: Προτό, Ναχάρ, Εμποτζί, Ντέσχαχτ, Μπίτνερ (89' Νάιτινκ), Μπατζί, Ντεφούρ (89' Σουάρες), Τζούριτσιτς (74' Τίλεμανς), Ατσεαμπόνγκ, Πρατ, Οκάκα.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Μποτία, Μαζουακού, Μιλιβόγιεβτις, Ζντιέλαρ (69' Κασάμι), Σεμπά (81' Πουλίδο), Ντουρμάζ (84' Ντομίνγκες), Φορτούνης, Ιντέγε.

Το live της αναμέτρησης

18:23
Καλησπέρα σας από το "Κοντστάντ Βάντεν Στοκ" της πρωτεύουσας του Βελγίου, Βρυξελλών.
18:29
To "Κονστάντ Βάντεν Στοκ". Προς το παρόν, 90 λεπτά πριν την έναρξη της σπουδαίας αναμέτρησης, είναι άδειο. Οι Βέλγοι φίλαθλοι αναμένεται να προσέλθουν εντός των προσεχών λεπτών.
18:31
Στις Βρυξέλλες βρίσκονται από το πρωί αρκετοί φίλοι του Ολυμπιακού, δίνοντας "ερυθρόλευκο" χρώμα στη βελγική πρωτεύουσα.
18:34
Σε εξαιρετική κατάσταση το γήπεδο, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε μέσα από το κάτωθι βίντεο:
18:37
Πέραν των φίλων του Ολυμπιακού, ελληνικό "χρώμα" στις Βρυξέλλες δίνουν και τα καταστήματα με ελληνικά ονόματα:
18:38
Και με την στρατιωτική παρουσία - διακριτική πλην εμφανής - στους δρόμους της πόλης:
18:41
Κατά την αναχώρηση της ομάδας για το γήπεδο, παρών ήταν και ο Γιάννης Μανιάτης. Ο πρώην αρχηγός του Ολυμπιακού αγωνίζεται στο Βέλγιο, αλλά στη Σταντάρ Λιέγης, ως δανεικός από τους "ερυθρόλευκους".
18:41
Οι πρώτοι φίλοι του Ολυμπιακού έχουν πάρει τη θέση τους στο γήπεδο:
18:43
Εδώ το βίντεο με την είσοδο των πρώτων "ερυθρόλευκων" οπαδών στο "Κονστάντ Βάντεν Στοκ":
18:44
Κι εδώ οι εμφανίσεις της ελληνικής ομάδας στο ματς που ξεκινά σε 75 λεπτά:
18:46
Τα αποδυτήρια της βελγικής ομάδας είναι έτοιμα. Οι φανέλες των Οκάκα, Σουάρες και Ναχάρ:
18:47
Κι εδώ το ξενοδοχείο, στο οποίο έχει καταλύσει η βελγική ομάδα:
18:49
Οι φίλοι του Ολυμπιακού έχουν πάρει τη θέση τους και τραγουδούν τα πρώτα συνθήματα:
18:52
 "Σήμερα στόχος μας είναι ένα πράγμα. Η νίκη. Πάμε!". Ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού, Ρομπέρτο, έδωσε το σύνθημα:
18:56
"Πρέπει να αποδείξουμε στο γήπεδο την αξία μας και την ποιότητά μας. Είναι δύσκολος αντίπαλος, δεν μας απασχολεί ποιος είναι το φαβορί, αυτό που έχει σημασία είναι να αποδείξουμε την ποιότητά μας σε αυτά τα δύο παιχνίδια", υποστήριξε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα, κατά τη συνέντευξη Τύπου.
18:58
Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Μποτία, Μαζουακού, Μιλιβόγιεβτις, Ζντιέλαρ, Σεμπά, Ντουρμάζ, Φορτούνης, Ιντέγε
18:59
Εκτός αποστολής έμεινε ο Δημήτρης Σιόβας, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις κατά την προπόνηση της Τετάρτης.
18:59
Ο Μάρκο Σίλβα έχει αφήσει στον πάγκο τους: Καπίνο, Βούρο, Μπουχαλάκη, Τσόρι Ντομίνγκες, Κασάμι, Καμπιάσο και Πουλίδο.
19:00
Και η ενδεκάδα της Άντερλεχτ: Προτό, Ναχάρ, Εμποτζί, Ντέσχαχτ, Μπούτνερ, Μπατζί, Ντεφούρ, Τζούριτσιτς, Ατσεαμπόνγκ, Πρατ, Οκάκα.
19:02
Εδώ η ενδεκάδα της Άντερλεχτ σε social media απεικόνιση:
19:12
"Οι αγώνες του Champions League σίγουρα μας έδωσαν δύναμη και αυτοπεποίθηση, αλλά πρέπει να δώσουμε τα πάντα και για το Europa League που είναι εξίσου σημαντική διοργάνωση", υποστήριξε ο Μανουέλ Ντα Κόστα.
19:15
Και η ενδεκάδα του Ολυμπιακού σε social media απεικόνιση:
19:17
O μεγάλος "άτυχος" των "ερυθρολεύκων", Δημήτρης Σιόβας, κατά την άφιξή του στο γήπεδο. Οι ενοχλήσεις που αισθάνθηκε στην προπόνηση της Τετάρτης, δεν του επέτρεψαν να δώσει το "παρών".
19:19
Ο Μάρκο Σίλβα κρατά στον πάγκο τον Τσόρι Ντομίνγκες. Ο Αργεντινός θα χρησιμοποιηθεί, ανάλογα με την οικονομία του ματς:
19:23
Οι παίκτες της Άντερλεχτ έχουν βγει στον αγωνιστικό χώρο του "Κονστάντ Βάντεν Στοκ" για την καθιερωμένη προθέρμανσή τους:
19:26
Και οι τελευταίες λεπτομέρειες έχουν διευθετηθεί:
19:34
Ο Εστέμπαν Καμπιάσο, με πλούσια εμπειρία από τα ευρωπαϊκά γήπεδα (Ρεάλ και Ίντερ) κατά την άφιξή του στο γήπεδο:
19:40
Κι ο Άλαν Πουλίδο, ακούγοντας μουσική:
19:46
Έντονο το "ερυθρόλευκο" χρώμα στο "Κονστάντ Βάντεν Στοκ":
19:47
Ανυπομονησία για την έναρξη του ματς:
19:50
Δέκα λεπτά για την έναρξη του ματς, απομένουν:
19:52
Η προθέρμανση των παικτών της Άντερλεχτ από τον επίσημο λογαριασμό της βελγικής ομάδας στο twitter:
19:53
Σε λίγα λεπτά η σέντρα στις Βρυξέλλες.
19:59

20:00

20:00

1'

Ξεκίνησε η σπουδαία αναμέτρηση.
20:01
Οι οπαδοί των δύο ομάδων έχουν δημιουργήσει πολύ ωραία ατμόσφαιρα στο "Κονστάντ Βάντεν Στοκ".
20:02
Περίπου 1200 είναι οι φίλοι του Ολυμπιακού που δίνουν το παρών στην αναμέτρηση.
20:03

3'

Σέντρα του Ναχάρ από δεξιά, βγήκε και μπλόκαρε ο Ρομπέρτο.
20:03

4'

Κίτρινη κάρτα στον Σαλίνο για "θέατρο". Αυστηρή κάρτα.
20:04

5'

Γρήγορος ρυθμός στο ματς, στο πρώτο πεντάλεπτο.
20:06

6'

Λάθος γύρισμα του Ντουρμάζ, ο Τζούριτσιτς μπήκε από δεξιά στην περιοχή του Ολυμπιακού, λίγο άουτ η μπάλα.
20:06

7'

Σκαστή κεφαλιά του Οκάκα μέσα από τη μικρή περιοχή, η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Ρομπέρτο.
20:07

7'

Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Κάθετη πάσα του Φορτούνη στον Σεμπά, πλασέ του Βραζιλιάνου μέσα από τη μεγάλη περιοχή και αριστερά, δίπλα από το αριστερό δοκάρι πέρασε η μπάλα.
20:09

9'

Τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Ντουρμάζ έδωσε από δεξιά στον Ιντέγε, αυτός έκανε το πλασέ προ του Μπατζί στο πρώτο δοκάρι, αλλά η μπάλα χτύπησε στην αριστερή δοκό!
20:10
Η άφιξη του Ολυμπιακού στο γήπεδο της Άντερλεχτ.
20:14

14'

Συστάσεις σε Οκάκα και Ζντιέλαρ από τον ρέφερι της αναμέτρησης.
20:15
Κάτω από το μηδέν η θερμοκρασία στις Βρυξέλλες αυτή τη στιγμή.
20:16

16'

Σουτ του Ατσεαμπόνγκ μέσα και αριστερά από τη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, η μπάλα πέρασε ψηλά πάνω από το δοκάρι.
20:18
20:21

22'

Ο Ντουρμάζ επιχείρησε σουτ λίγο έξω από την περιοχή και αριστερά, η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
20:23

23'

Φοβερή ντρίμπλα του Τζούριτσιτς, που άδειασε τον Ντα Κόστα, ο Σέρβος έκανε τη σέντρα - σουτ, έδιωξε με το ένα χέρι ο Ρομπέρτο.
20:23

20:24

24'

Κίτρινη κάρτα στον Ντεφούρ.
20:25
Εναέρια μονομαχία Ζντιέλαρ - Ντεφούρ.
20:28

20:29

29'

Χτύπημα φάουλ από τον Ντουρμάζ, από την αριστερή πλευρά κοντά στο σημείο του κόρνερ, η κεφαλιά του Μιλιβόγιεβιτς ήταν αδύναμη και ο Προτό μπλόκαρε.
20:30

30'

Δυνατό σουτ του Πρατ μέσα και δεξιά στην περιοχή του Ολυμπιακού, έδιωξε δύσκολα ο Ρομπέρτο.
20:32

20:36

33'

Κόρνερ από τον Ντουρμάζ, ο Μποτία έκανε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Οκάκα της Άντερλεχτ, πριν μπει στη φάση ο Ιντέγιε και καταλογιστεί οφσάιντ.
20:36

34'

Κίτρινη κάρτα στον Ζντιέλαρ για μαρκάρισμα στον Τζούριτσιτς.
20:38

37'

Ο διαιτητής έπρεπε να υποδείξει πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού στη φάση του 33'. Ο Οκάκα έκανε χέρι στην κεφαλιά του Μποτία.
20:41
Στιγμιότυπο με τον Φορτούνη και τον Τζούριτσιτς να τον καταδιώκει.
20:45

45'

Σουτ του Ντουρμάζ μέσα από την περιοχή, έπειτα από πάσα του Ιντέγε, η μπάλα πέρασε ψηλά πάνω από το δοκάρι.
20:45
Ένα λεπτό καθυστερήσεων.
20:46
Ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο στο Βέλγιο. Χωρίς γκολ Άντερλεχτ και Ολυμπιακός.
20:47
Καλές χαμένες ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες.
20:50
Σιόβας και Μανιάτης στα επίσημα του γηπέδου. Υπενθυμίζεται ότι ο στόπερ του Ολυμπιακού αποχώρησε με ενοχλήσεις από την τελευταία προπόνηση και δεν είναι διαθέσιμος.
20:54

ΤΕΛΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ:

7 η Άντερλεχτ, 6 ο Ολυμπιακός.
20:56
Στο πρώτο ημίχρονο ο Προτό της Άντερλεχτ υποχρεώθηκε σε μία απόκρουση, σε τέσσερις ο Ρομπέρτο.
21:02

46'

Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες.
21:03

47'

Ο Φορτούνης έστρωσε στον Μιλιβόγεβιτς, αυτός σούταρε αφύλαχτος στην περιοχή της Άντερλεχτ, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά πάνω από το δοκάρι.
21:05

49'

Μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός.
21:06

50'

Επικίνδυνη σέντρα του Μπούτνερ από αριστερά, ο Ντα Κόστα απομάκρυνε σταθερά.
21:09

53'

Ο Ολυμπιακός έχει τον έλεγχο του ματς, αλλά και οι Βέλγοι είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνοι στην κόντρα επίθεση. Χρειάζεται προσοχή.
21:10

54'

Κίτρινη κάρτα στον Ντέσχαχτ, που "κλάδεψε" από πίσω τον Σεμπά.
21:11

55' 

Εξαιρετική εκτέλεση φάουλ από τον Ντουρμάζ, έπεσε και έδιωξε με τα δάχτυλα σε κόρνερ ο Προτό.
21:14
Μποτία και Οκάκα...
21:14

59'

Κίτρινη κάρτα στον Ντα Κόστα για μαρκάρισμα στον Οκάκα.
21:18

62'

Σέντρα του Σεμπά από δεξιά, αφού πρώτα κατέβασε ωραία τη μπάλα, ο Εμποτζί εδιωξε σε κόρνερ.
21:18

62'

ΚΟΡΝΕΡ: 3 η Άντερλεχτ, 7 ο Ολυμπιακός.
21:20

64'

Σουτ του Ιντέγε από αριστερά, ο Προτό έδιωξε με το ένα χέρι.
21:21
Ο Παϊτίμ Κασάμι αναμένεται να περάσει στο ματς.
21:22

66'

Σκληρό φάουλ του Σεμπά στον Μπούτνερ, κίτρινη στον Βραζιλιάνο.
21:24

67'

ΓΚΟΛ 1-0 για την Άντερλεχτ. Ο Μπούτνερ εκτέλεσε κόρνερ, ο Ρομπέρτο δεν απομάκρυνε σωστά με τις γροθιές και ο Εμποτζί με γυριστό σουτ άνοιξε το σκορ.
21:25

69'

ΑΛΛΑΓΗ για τον Ολυμπιακό. Ο Κασάμι αντί του Ζντιέλαρ.
21:27
Στη φάση του γκολ ο διαιτητής αρχικά υπέδειξε οφσάιντ, μια και ο βοηθός του είχε υψωμένη τη σημαία. Ακολούθως πήγε κοντά του να μιλήσουν και αποφάσισαν να μετρήσει το τέρμα. Μάλιστα οι οπαδοί της Άντερλεχτ εξερράγησαν με την αρχική απόφαση και πέταξαν αντικείμενα στον βοηθό και στον διαιτητή.
21:29

73'

Ο Μάρκο Σίλβα σήκωσε για ζέσταμα τον Τσόρι.
21:30

74'

ΑΛΛΑΓΗ για την Άντερλεχτ. Ο Τζούριτσιτς εκτός παιχνιδιού, στη θέση του ο Τίλεμανς.
21:33

77'

Ο Φορτούνης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση για να ντριμπλάρει και να εκτελέσει, αλλά υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ.
21:35

21:36

81'

Ο Πουλίδο ετοιμάζεται να μπει στο ματς, αντί του Σεμπά.
21:37

81'

ΑΛΛΑΓΗ για τον Ολυμπιακό. Ο Πουλίδο αντί του Σεμπά.
21:38

82'

Κίτρινη κάρτα στον Μαζουακού.
21:39

84'

ΑΛΛΑΓΗ για τον Ολυμπιακό. Ο Τσόρι αντί του Ντουρμάζ.
21:42

86'

Ο Ντεφούρ πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο. Περνάει ο χρόνος...
21:44

89'

Πιέζει για το 1-1 ο Ολυμπιακός.
21:45

89'

ΑΛΛΑΓΕΣ για την Άντερλεχτ. Ο Σουάρες αντί του Ντεφούρ και ο Νάιτινκ αντί του Μπούτνερ.
21:46
Πέντε τα λεπτά των καθυστερήσεων.
21:47
Παράπονα των παικτών του Ολυμπιακού στη φάση του γκολ.
21:50

94'

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να πιέζει την Άντερλεχτ, οι Βέλγοι κρατούν το μηδέν στην άμυνα.
21:51

95'

Η τελευταία προσπάθεια του Ολυμπιακού σταμάτησε καθώς ο Κασάμι χρησιμοποίησε άθελά του το χέρι.
21:52

95'

Ολοκληρώθηκε ο αγώνας στο Βέλγιο. Η Άντερλεχτ επικράτησε 1-0 του Ολυμπιακού.
21:52
Το γκολ του Εμποτζί στο 67' έκρινε την αναμέτρηση.
21:53
Ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρίες για να σκοράρει, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε. Αντιθέτως, το λάθος του Ρομπέρτο στο κόρνερ του Μπούτνερ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης.
21:55
Όλα τώρα θα κριθούν στη ρεβάνς του "Γ. Καραϊσκάκης".
21:55
Τα στατιστικά της αναμέτρησης.
21:58
Το ματς στο Φάληρο είναι προγραμματισμένο να γίνει την επόμενη Πέμπτη (25/2).
22:03
Ευχαριστούμε που μείνατε μαζί μας. Καλό βράδυ σε όλους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK