Λεβάντε-Ολυμπιακός 3-0

Ο Ολυμπιακός των 10 παικτών συνετρίβη από τη Λεβάντε 3-0 και στο Καραϊσκάκη θα χρειαστεί ένα μικρό θαύμα για να την αποκλείσει. Χολέμπας ο αδύναμος κρίκος, αυστηρός ο διαιτητής, εμπόδιο τα δοκάρια για τους "ερυθρόλευκους".

Λεβάντε-Ολυμπιακός 3-0

Το live του αγώνα

Εικόνα αγώνα:

Δεν γνωρίζουμε αν ο Μίτσελ είχε διαβάσει τη Λεβάντε, σίγουρα όμως δεν έχει διαβάσει τον Ολυμπιακό. Εξ ου οι επιλογές του να βάλει τους Μοντέστο και Φέισα αμυντικά χαφ και τον Μανιάτη στα δεξιά της άμυνας, σε μία θέση που είχε καιρό να παίξει.

Εκ των υστέρων πολλά μπορούν να ειπωθούν και να γραφούν, το σίγουρο όμως είναι ότι το κακό φάνηκε από την αρχή. Δεν είναι το γκολ του Ρίος στο 10ο λεπτό, αλλά το γεγονός πως οι "ερυθρόλευκοι" δεν πίεζαν στο κέντρο, έχαναν εύκολα μπάλες και έτρεχαν να προλάβουν τις αντεπιθέσεις των Ισπανών.

Το κακό παράγινε όταν οι "ερυθρόλευκοι" έμειναν με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Αμπντούν, αλλά το καλό ήταν ότι ο Μάρτινς δεν ευστόχησε στο πέναλτι που υπέπεσε ο Αλγερινός και το 1-0 δεν άλλαξε. Βέβαια, βάσει της εικόνας του αγώνα και δη του αριθμητικού μειονεκτήματος, ήταν σχεδόν σίγουρο πως αυτός ο Ολυμπιακός δύσκολα θα γλιτώσει ένα δεύτερο γκολ. Αυτό ήρθε στο 40' με τον τρόπο που η Λεβάντε δεν το έβαλε νωρίτερα. Με πέναλτι. Ο Χολέμπας ήταν αυτός που έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα της κακής του μέρας (αν και το ριπλέι δεν δικαιώνει τον Γερμανό διαιτητή, αφού το μαρκάρισμα έγινε εκτός περιοχής) και ο Μπακέρο από την άσπρη βούλα "έγραψε" το 2-0.

Στο δεύτερο μέρος ο Μίτσελ έβαλε τον Γκρέκο στη θέση του αρνητικού Μοντέστο, αλλά τα πράγματα δεν διαφοροποιήθηκαν, αφού λίγο αργότερα τα κενά και τα λάθη έφεραν το 3-0 από τον Μάρτινς (56').

Η λογική αλλαγή του Ισπανού προπονητή στο 59' (ο Μήτρογλου στη θέση του Βλαχοδήμου) γέμισε την "ερυθρόλευκη" επίθεση, έφερε κόσμο στην αντίπαλη άμυνα, αλλά μη φανταστείτε τίποτα σπουδαία πράγματα. Ενα δοκάρι του Μανωλά μετά από κόρνερ, το οποίο ήταν όαση μπροστά στο κάτι από Ολυμπιακό που παρακολουθούσαμε.

Μόνο στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός θυμήθηκε ότι είναι ο Ολυμπιακός και πίεσε τη Λεβάντε χάνοντας ευκαιρίες για το γκολ που θα τον διατηρούσε ζωντανό, με σημαντικότερη αυτή του δοκαριού του Τζεμπούρ.

Κλειδί αγώνα:

Ο Μίτσελ πιάστηκε αδιάβαστος, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού δεν κατάλαβαν την επικινδυνότητα του αγωνα και το 3-0 ήρθε να αναδείξει τα προβλήματα που κρύβει το ελληνικό πρωτάθλημα. Η Λεβάντε δεν παίζει στη Super League και το ερώτημα παραμένει: Γιατί έφυγε ο Ζαρντίμ;

ΜVP:

Ο Μάρτινς δημιούργησε προβλήματα στον Ολυμπιακό και το μόνο που δεν έκανε ήταν να σκοράρει (από το πέναλτι). Το έκανε λίγο αργότερα.

Αδύναμος κρίκος:

Πιο κακός από τον Χολέμπας... αλλάζεις επάγγελμα. Απαράδεκτος ο Γερμανός, εκτός αγώνα από τα αποδυτήρια!

Οι συνθέσεις:

Λεβάντε (Μαρτίνεθ): Νάβας, Ναβάρο, Ρόντας, Χουανφράν, Πέδρο Λόπεζ, Μπαρκέρο, Ιμπόρα, Ρίος (67' Βάλντο), Ντιόπ (61' Μιγκέλ), Ρούμπεν Γκαρσία, Μάρτινς.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγιερι, Μανιάτης, Κοντρέρας, Χολέμπας, Μανωλάς, Μοδέστο (46' Γκρέκο), Φέισα, Μασάντο (75' Φετφατζίδης), Βλαχοδήμος (59' Μήτρογλου), Αμπντούν, Τζεμπούρ.

Γκολ: 10' Ρίος, 40' Μπαρκέκο, 56' Μάρτινς

Κίτρινες κάρτες: 24' Ρίος, 45' Ντιόπ / 18' Αμπντούν, 28' Μοδέστο, 39' Χολέμπας, 44' Μανωλάς, 64' Τζιμπούρ

Κόκκινες κάρτες: 28' Αμπντούν

News 24/7

24MEDIA NETWORK