Ο Παπαγιαννόπουλος σκόραρε (όχι στη σωστή εστία)

Ήταν στη θέση που έπρεπε, αλλά όχι για να διώξει. Η μπάλα έπαιξε παράξενο παιχνίδι στον Σωτήρη Παπαγιαννόπουλο και το αυτογκόλ δεν αποφεύχθηκε προς όφελος της Άρσεναλ.

Η Έστερσουντ έπεσε πάνω στην Άρσεναλ και εκ προοιμίου η αποστολή της ήταν τρομερά δύσκολη. Πόσο μάλλον όταν στο 23' το σκορ ήταν ήδη 2-0 για τους "κανονιέρηδες" του Λονδίνου.

Δεν ήταν καθόλου εύκολο για την άμυνα της σουηδικής ομάδας ν' ανταπεξέλθει στις κατά κύματα αντίπαλες επιθέσεις. Σε αμφότερες πάντως τις φάσεις των γκολ, η τύχη - ατυχία έπαιξε το ρόλο της.

Ιδίως στην περίπτωση του Παπαγιαννόπουλου, ο οποίος στο 24' πέτυχε αυτογκόλ. Πολλά δεν μπορούσε να κάνει ο ομογενής στόπερ, αφού μετά το παράλληλο γύρισμα η μπάλα βρήκε πάνω του και πήρε τροχιά για τα δίχτυα. Ο Κεϊτά δεν είχε περιθώρια επέμβασης και το δεύτερο τέρμα της Άρσεναλ ήταν γεγονός.

 

Longread

Η 11άδα των κοντών μάγων της μπάλας

Το Contra.gr επέλεξε 11 ποδοσφαιριστές ως 1μ70, μικρούς στο μάτι, που όμως άφησαν το αποτύπωμά τους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ψηφίστε στο poll τον, κατά τη γνώμη σας, κορυφαίο όλων!