Ολυμπιακός-Λεβάντε 0-1

Το γρήγορο γκολ του Μάρτινς εκμηδένισε τις -λιγοστές ούτως ή άλλως- πιθανότητες πρόκρισης του Ολυμπιακού σε βάρος της Λεβάντε. Οι Ισπανοί νίκησαν για δεύτερη φορά (1-0) και οι "ερυθρόλευκοι" αποκλείστηκαν χωρίς να σκοράρουν. Αποδοκίμασε το κοινό στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Ολυμπιακός-Λεβάντε 0-1

Εικόνα αγώνα:

Εκ προοιμίου το ματς με τη Λεβάντε ήταν δύσκολο. Ισως γι' αυτό ο Μίτσελ να επέλεξε τελικά τον Λυκογιάννη στα αριστερά της άμυνας και όχι τον Χολέμπας. Οχι πως άλλαξε κάτι. Η ζημιά έγινε εκεί που η Λεβάντε "χτύπησε" τον Ολυμπιακό. Στο κέντρο της άμυνας. Ενα κόρνερ στο 9, κάποια λάθος μαρκαρίσματα και ένας... ανενόχλητος Μάρτινς έφεραν το 0-1 και την απάντηση σε όσους έλεγαν: "Κι όμως γυρίζει".

Με αυτόν τον Ολυμπιακό δεν μπορούσε να γυρίσει. Δεν είναι το γκολ του Μάρτινς που χάλασε τη μαγιά, αφού από το πρώτο λεπτό η εικόνα των "ερυθρολεύκων" δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Οι γηπεδούχοι δεν μπήκαν με το μαχαίρι στο στόμα, δεν μπήκαν με σύστημα και πλάνο. Μπήκαν άναρχα, είδαν τον Μπαρκέρο να απειλεί με σουτ (που ακούμπησε λίγο στη συμβολή των δοκών), έμειναν πίσω στο σκορ και στη συνέχεια τα έκαναν ακόμα πιο μούσκεμα (χωρίς να φταίει η βροχή που έπεφτε στο Φάληρο).

Η άμυνα ανέβηκε σε επικίνδυνο βαθμό που κάθε αντεπίθεση της Λεβάντε μύριζε γκολ, τα χαφ αλλού πατούσαν κι αλλού... βρέχονταν και ο Τζεμπούρ είχε αφήσει τη θέση του για να πάει δίπλα στον Μήτρογλου με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να είναι γυμνός στα αριστερά της μεσαίας γραμμής και τον Λυκογιάννη να τρέχει να βάζει μπαλώματα.

Αν είχαμε τη δυνατότητα να προβλέψουμε το μέλλον, τότε θα ζητούσαμε να μη γίνει το δεύτερο ημίχρονο. Για τον απλούστατο λόγο πως δεν πρόσφερε κάτι το διαφορετικό. Το αντίθετο μάλιστα. Παρά την είσοδο των Χολέμπας, Φετφατζίδη και Ιμπαγάσα, δεν είδαμε αυτό που θα άλλαζε το 0-1 και θα χάριζε μία νίκη γοήτρου. Για να φανταστείτε, η πιο καλή ευκαιρία των γηπεδούχων ήρθε στο 90' στην εξ επαφής κεφαλιά του Κοντρέρας.

Κλειδί αγώνα:

Ο Ολυμπιακός είχε χάσει από τη Βαλένθια. Κάθε τι διαφορετικό ήταν όνειρο. Η Λεβάντε ανέδειξε τα προβλήματα των "ερυθρολεύκων" που τα κρύβουν στο... χαλί της Super League και ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατάλαβε ότι... τα λεφτά φέρνουν την ευτυχία στον κόσμο.

Αδύναμος κρίκος:

Ο Τζεμπούρ δυσκόλεψε παρά βοήθησε τον Ολυμπιακό. Ηθελε να γεμίσει την αντίπαλη περιοχή και μαζί με τον Μήτρογλου να απειλήσουν τους Ισπανούς, αλλά άφησε κενά στην αριστερή πλευρά.

MVP:

Ο Μάρτινς έπαιξε μόνος του τον Ολυμπιακό. Ξανά. Οπως ακριβώς έκανε στο πρώτο ματς.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Κάρολ, Μανιάτης, Κοντρέρας, Λυκογιάννης, Μασάντο, Φέισα, Σιόβας, Γκρέκο, Τζιμπούρ, Μήτρογλου (76' Ιμπαγάσα), Βλαχοδήμος.

Λεβάντε: Νάβας, Ναβάρο, Ρόδας, Χουανφράν, Μπαγιεστέρος, Μπαρκέρο, Ιμπόρα, Ρίος (68' Βάλντο), Μίτσελ (85' Ντούντκα), Ρουμπέν Γκαρθία, Μάρτινς (83' Ακουαφρέσκα).

News 24/7

24MEDIA NETWORK