Γιατί τώρα ο Νάτχο και όχι ο Γκιλιέρμε. Πού χωράει ο Τοροσίδης

Στο μυαλό του Πέδρο Μαρτίνς για την πρώτη μάχη με την Μπέρνλι ο Μπίμπαρς Νάτχο έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι του Γκιλιέρμε Τόρες για συγκεκριμένο λόγο. Η εξήγηση του σκεπτικού του Πορτογάλου προπονητή και ο πολυσύνθετος ρόλος που θα έχει ο Τοροσίδης.

Γιατί τώρα ο Νάτχο και όχι ο Γκιλιέρμε. Πού χωράει ο Τοροσίδης

Την ενδεκάδα για το πρώτο ματς με τη Μπέρνλι (Πέμπτη 23/8, 21.00) την έχει φανερώσει εδώ και μέρες. Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, άλλωστε, όπως λέει και ο άγραφος ποδοσφαιρικός νόμος.

Στις δηλώσεις του, ωστόσο, για την πρώτη συνάντηση στο πλαίσιο των play off του Europa League ήταν πολύ μετρημένος. Ζήτησε νίκη με καθαρό σκορ, προσοχή στον... αέρα και στα "στημένα", επειδή οι Άγγλοι ως ψηλά κορμιά και σεβόμενοι την καταγωγή τους, έχουν πλεονέκτημα, ενώ εξήγησε και το σκεπτικό του αναφορικά με τα νέα πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, άνοιξε τα χαρτιά του για τους Μεριά, Γκιλιέρμε και Χασάν. Είπε χαρακτηριστικά: " Η ομάδα μας είναι πλήρης, δυνατή και με παιδιά που μπορούν να βοηθήσουν. Είναι όλοι γνώστες του στόχου, αλλά δεν είναι όλοι πολύ καιρό μαζί μας για να μπορέσουν να καταλάβουν πώς είναι οι αγώνες μαζί με την ομάδα. Ο Μεριά προπονείται εδώ και 15 μέρες, όμως, δεν είχε την ευκαιρία να παίξει σε επίσημα ματς ή σε φιλικά. Ο Χασάν ήρθε πρόσφατα, ο Γκιλιέρμε το ίδιο. Είναι παίκτες που χρειάζονται χρόνο να προσαρμοστούν. Υπάρχουν παίκτες καλύτερα προετοιμασμένοι σε φυσική κατάσταση..." .

Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο 48χρονος κόουτς είναι φαν της μεθοδικότητας και της σωστής σειράς. Ο Γκιλιέρμε και ο Χασάν για παράδειγμα, είναι πιο μπροστά από πλευράς φυσικής κατάστασης συγκριτικά με τον Νάτχο, αλλά αν κάποιος από τους τρεις συγκεντρώνει πιθανότητες να αγωνιστεί το βράδυ της Πέμπτης είναι ο Ισραηλινός. Γιατί; Επειδή, παρότι δεν μπορεί να παίξει για διάστημα μεγαλύτερο της μισής ώρας, άντε ένα ημίχρονο, ξέρει το... μάθημα.

Έχει αντιληφθεί καλύτερα το πως παίζει η ομάδα γενικώς και τι πρέπει να κάνει κόντρα στη Μπέρνλι ειδικώς. Για να το πάμε και λίγο παραπέρα στο ερώτημα "Νάτχο ή Γκιλιέρμε;" για το συγκεκριμένο ματς η απάντηση είναι: Μπίμπαρς.

Ο Γκιλιέρμε πιθανότατα θα μείνει εκτός 18άδας, μαζί με τον Σισέ και τον Αχμέντ Χασάν. Υπάρχει, ωστόσο, μία σκέψη να προτιμηθεί ο Αιγύπτιος φορ ως εναλλακτική του Γκερέρο, λόγω του ότι ο Ανσαριφάρντ παραμένει... φευγάτος.

Κι επειδή στο πολύ υψηλό επίπεδο οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά, έχει μεγάλη σημασία να δούμε και τις επιλογές του πάγκου. Ποια άλλα "όπλα" δηλαδή θα είναι διαθέσιμα πίσω από τους Γιαννιώτη- Ομάρ, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκα- Καμαρά, Μπουχαλάκη- Λάζαρο, Φορτούνη, Ποντένσε- Γκερέρο.

ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ ΓΙΑ... 4 ΘΕΣΕΙΣ

Κι εδώ έχει τεράστια σημασία η παρουσία του Βασίλη Τοροσίδη. Όχι μόνο λόγω αξίας κι εμπειρίας, αλλά επειδή μπορεί να καλύψει τέσσερις διαφορετικές "τρύπες". Με τον "Τόρο" στον πάγκο ο Μαρτίνς έχει έξτρα λύση για τα δύο άκρα και το κέντρο της άμυνας, αλλά και για τον άξονα.

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν συμπεριέλαβε στους "21" εκλεκτούς ούτε δεξί, ούτε αριστερό μπακ, πίσω από Ομάρ, Τσιμίκα. Ούτε Μασούρας, ούτε Κούτρης. Μόνο Τοροσίδης. Ούτε καθαρός "κόφτης" θα υπάρξει στον πάγκο. Και για εκεί ο "Τόρο" υπολογίζεται, όπως έγινε και στα δύο ματς με τη Λουκέρνη. Για τα χαφ θα κρατήσει στη φαρέτρα Νάτχο για το "8" και "Φέτφα" για το "10".

Με άλλα λόγια, η λέξη "πολυεργαλείο" στο λεξικό θα πρέπει να έχει δίπλα τη φωτογραφία του αρχηγού της Εθνικής Ελλάδας.

Στα επιμέρους και σήμερα, αλλά και αύριο στο "χαλάρωμα" πριν από την πρώτη μάχη με τη Μπέρνλι, το βάρος θα πέσει στα "στημένα". Όχι μόνο στο τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός όταν βρίσκεται σε φάση άμυνας, αλλά τι πρέπει να γίνει στη φάση της επίθεσης. Ψηλά και δυνατά κορμιά οι Άγγλοι, με υψηλούς δείκτες φυσικής κατάστασης, αλλά έχουν και τις αδυναμίες τους. Κι εκεί θα εστιάσει ο Πορτογάλος κόουτς, ο οποίος ένα πράγμα επισημαίνει συνεχώς στους παίκτες του: Να παίξουν έξυπνα! Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο...

News 24/7

24MEDIA NETWORK