Ο Μαλντίνι δεν έκρυψε τη χαρά του για την κλήρωση με Ολυμπιακό και Μπέτις

Ο Πάολο Μαλντίνι εμφανίστηκε ικανοποιημένος στο άκουσμα των αντιπάλων της Μίλαν στο Europa League και παράλληλα έβαλε ψηλά τον πήχη των φιλοδοξιών των "ροσονέρι" τόσο σε Ιταλία όσο και σε Ευρώπη.

Ολυμπιακός από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, Μπέτις από το τρίτο και Ντουντελάνζ από το τέταρτο είναι οι τρεις ομάδες που θα συντροφεύσουν την Μίλαν στο φετινό της ταξίδι στους ομίλους του Europa League και ο Πάολο Μαλντίνι, που βρέθηκε στο Μόντε Κάρλο για να την εκπροσωπήσει (μαζί με τον Λεονάρντο), ήταν άκρως ευχαριστημένος.

"Είναι ένα γκρουπ στα μέτρα μας, υπάρχει η Μπέτις που είναι μία καλή ομάδα και θα μας ενοχλήσει, ο Ολυμπιακός, και έπειτα η Ντουντελάνζ που δεν γνωρίζουμε. Είναι σίγουρα μία κλήρωση στα δικά μας μέτρα, είμαστε εδώ για να προχωρήσουμε", ήταν το αρχικό σχόλιο του θρύλου των "ροσονέρι" μιλώντας στο ιταλικό "Sky Sport", και συνέχισε:

"Εάν πρέπει να φτιάξουν οι σχέσεις του συλλόγου με την UEFA (σ.σ. μετά την παραβίαση το FFP από τους Μιλανέζους και την αρχική τιμωρία που τους είχε επιβληθεί); Δεν πιστεύω ότι ισχυει κάτι τέτοιο, η UEFA πιστεύω ότι έχει ανάγκη την Μίλαν επειδή έχει γράψει λαμπρές σελίδες στην ιστορία των διοργανώσεων.

Ο Πάολο Μαλντίνι υπηρέτησε την Μίλαν ως ποδοσφαιριστής για 24 χρόνια και εδώ και έναν μήνα περίπου έχει αναλάβει διοικητικό πόστο στην ομάδα της καρδιάς του

Οι ιταλικές ομάδες στα 3-4 τελευταία χρόνια βλέπουν αυτή τη διοργάνωση με μεγαλύτερη σοβαρότητα σε σύγκριση με το παρελθόν. Τώρα ο κάτοχος του τροπαίου πηγαίνει απευθείας στο Champions League και πιστεύω ότι έχει ανέβει το επίπεδο στο Europa League.

O δικός μας στόχος είναι να τερματίσουμε μέσα στις πρώτες τέσσερις θέσεις της βαθμολογίας στο Καμπιονάτο που θα μας δώσουν το εισιτήριο για το νέο Champions League και ταυτόχρονα να κάνουνε μία εξαιρετική πορεία στο Europa League".

Αναφορικά δε με το Europa, ο Μαλντίνι άφησε να εννοηθεί με δηλώσεις του στο "RMC Sport" πως ο στόχος της Μίλαν δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου:

"Εάν θέλεις να φτάσεις μέχρι το τέλος πρέπει να παίξεις με όλους, σκοπεύουμε να αντιμετωπίσουμε σοβαρά τη διοργάνωση και να προσπαθήσουμε να φτάσουμε την Μίλαν σε μία επιτυχία που της λείπει.

Δεν έχουμε κατακτήσει ποτέ το Κύπελλο UEFA και τώρα η διοργάνωση αυτή ονομάζεται Europa League".