Οι ποδοσφαιρικές... αλχημείες του Γκατούζο

Η Μίλαν βρίσκεται "με τη πλάτη στον τοίχο" για το αυριανό παιχνίδι κόντρα στην Άρσεναλ στο Λονδίνο και ο Τζενάρο Γκατούζο αναμένεται να προχωρήσει σε ορισμένες αλλαγές που αλλάζουν τα μέχρι τώρα δεδομένα στον βασικό σχηματισμό των "ροσονέρι".

Μπορεί στον πρώτο αγώνα η Μίλαν να ηττήθηκε εύκολα εντός έδρας με σκορ 2-0 από την Άρσεναλ, αλλά ο Τζενάρο Γκατούζο αναμένεται να φέρει τα "πάνω κάτω" στον σχηματισμό της ομάδας του, επιδιώκοντας να ανατρέψει την εις βάρος κατάσταση της ομάδας του.

Ο σχηματισμός των Μιλανέζων στην Ιταλία ήταν το σύνηθες 4-3-3, με το επιθετικό τρίο να αποτελείται από τους Σούσο, Κουτρόνε και Τσαλχάνογλου. Το ίδιο σύστημα διατηρήθηκε και στην εκτός έδρας νίκη της ομάδας επί της Τζένοα τη Κυριακή, με τη διαφορά, ότι ο Κάλινιτς βρέθηκε στη θέση του Κουτρόνε και ο Μπορίνι πήρε τη θέση του Καλάμπρια στη δεξιά πτέρυγα της άμυνας.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ιταλική Gazzetta dello Sport, o Γκατούζο αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του σε σχηματισμό 4-4-2 φλατ, κάτι που δεν έχει εφαρμόσει μέχρι στιγμής σε επίσημο αγώνα της Μίλαν.

Σε μια τέτοια περίπτωση ο Κάλινιτς θα ξεκινήσει στη κορυφή παρέα με τον Κουτρόνε, ενώ στα άκρα της τετράδας στο κέντρο θα βρεθεί ο Μποναβεντούρα με τον Σούσο.

Το συγκεκριμένο σύστημα εφαρμόστηκε επιτυχημένα από τον Αρίγκο Σάκι στα τέλη της δεκαετίας του 80, ενώ συνεχίστηκε από τον Φάμπιο Καπέλο. Μπορεί άραγε ο Γκατούζο να εφαρμόσει ξανά, με τα τωρινά δεδομένα, το συγκεκριμένο σύστημα και να οδηγήσει τη Μίλαν στη πρόκριση;