Σκεντίγια: ο σύλλογος που ζει με το μύθο της Μίλαν!

Η κλήρωση των πλέι οφ του Europa League έφερε στο δρόμο της Μίλαν την Σκεντίγια, που για μία ΟΛΟΚΛΗΡΗ χρονιά έπαιξε στην πατρίδα της φορώντας την επίσημη φανέλα της Μίλαν!

AC Milan FW Daniele Massaro (10) tries to control the ball in the first half of the Toyota Cup soccer game against Sao Paulo FC in Tokyo, Dec. 12, 1993. Massaro scored a goal but his team was defeated by Sao Paulo FC 2-3. (AP Photo)
AC Milan FW Daniele Massaro (10) tries to control the ball in the first half of the Toyota Cup soccer game against Sao Paulo FC in Tokyo, Dec. 12, 1993. Massaro scored a goal but his team was defeated by Sao Paulo FC 2-3. (AP Photo) ASSOCIATED PRESS

Οι οπαδοί της ΑΕΚ αισθάνθηκαν ανακούφιση όταν είδαν την κληρωτίδα να τους κάνει το χατήρι και να τους οδηγεί μακριά από την Μίλαν, την ίδια ώρα όμως η ομάδα που έπεσε πάνω στο μεγαθήριο εμφανίζεται... τρισευτυχισμένη!

Πρόκειται για την Σκεντίγια, με το σύλλογο από τα Σκόπια να αδημονεί για τις δύο μάχες με την Μίλαν με φόντο τους ομίλους της διοργάνωσης καθώς απλούστατα η επτάκις πρωταθλήτρια Ευρώπης αντιμετωπίζεται ως μύθος από τους παίκτες και τους οπαδούς.

Σκεντίγια: ο σύλλογος που ζει με το μύθο της Μίλαν!

Δεν είναι μόνο το γεγονός πως έχει τα ίδια χρώματα (κόκκινο και μαύρο) με τους "κόκκινους διαβόλους" (έτος ίδρυσης το 1979 για την Σκεντίγια), ούτε ότι αρκετοί από τους οπαδούς της Σκεντίγια, αλβανικής καταγωγής, είναι γραμμένοι στο "Milan Club Albania" και έχουν ταξιδέψει αρκετές φορές στο "San Siro" για να δουν παιχνίδια της Μίλαν.

Όπως αποκάλυψε η "Gazzetta dello Sport" υπάρχει ακόμα πιο βαθιά σύνδεση και αυτή εντοπίζεται στο... 1994! Τότε που η Σκεντίγια, όταν αγωνιζόταν στις μικρές κατηγορίες του πρωταθλήματος Σκοπίων (μετά τον κατακερματισμό της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας) έπαιξε για μία ολόκληρη σεζόν φορώντας φανέλες που χρησιμοποιούσε η Μίλαν την περασμένη σεζόν, το 1993!

Photo Credits: AP Photo

News 24/7

24MEDIA NETWORK