Ο Αλβάρο Μοράτα είναι ο πιο άστοχος παίκτης της εβδομάδας

Η Τσέλσι δεν εντυπωσίασε στην Τούμπα αλλά η τεράστια διαφορά δυναμικότητας με τον ΠΑΟΚ φάνηκε χωρίς να ανεβάσει ταχύτητα. Η απάντηση γιατί το σκορ έμεινε στο 0-1 έχει ονοματεπώνυμο: Αλβάρο Μοράτα, ο παίκτης με τα περισσότερα σουτ αυτή την εβδομάδα στην Ευρώπη χωρίς να βρει στόχο και μάλιστα σε μόλις 38 λεπτά!

Chelsea's Alvaro Morata, center, tries to score during a Group L Europa League soccer match between PAOK and Chelsea at Toumba stadium in the northern Greek port city of Thessaloniki, Thursday, Sept. 20, 2018. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)
Chelsea's Alvaro Morata, center, tries to score during a Group L Europa League soccer match between PAOK and Chelsea at Toumba stadium in the northern Greek port city of Thessaloniki, Thursday, Sept. 20, 2018. (AP Photo/Thanassis Stavrakis) (AP PHOTO/THANASSIS STAVRAKIS)

Ο ρυθμός, η ταχύτητα, η δύναμη και η τεχνική των ομάδων της Premier League δεν μπορεί να συγκριθεί σε καμία περίπτωση με ομάδα που συμμετέχει στην Super League. Ακόμα και ο Ολυμπιακός που απέκλεισε την Μπέρνλι στα Play off του Europa League, την 6η ομάδα της Αγγλίας, βάση της κατάταξης στο περσινό πρωτάθλημα, πέρασε ένα πολύ δύσκολο 90λεπτο στο νησί.

Η διαφορά δυναμικότητας φάνηκε σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό το βράδυ της Πέμπτης στο γήπεδο της Τούμπας. Εκεί όπου η Τσέλσι εμφανίστηκε χωρίς το μαέστρο της ομάδας Εντέν Αζάρ, αλλά δεν δυσκολεύτηκε να βομβαρδίσει την εστία του Πασχαλάκη με 22 σουτ, σε ένα απόγευμα που δεν πάτησε το γκάζι!

Ο Αλβάρο Μοράτα είναι ο πιο άστοχος παίκτης της εβδομάδας

Η αιτία όμως που ο Λονδρέζικος σύλλογος σκόραρε μόλις μία φορά στην Τούμπα δεν ήταν η απουσία του σούπερ στα της ομάδας. Άλλωστε ο Αζάρ δύσκολα θα αγωνιστεί σε παιχνίδι του Europa League τόσο νωρίς στην διοργάνωση, ειδικά από την στιγμή που ο Σάρι έχει επιλογές και μάλιστα αξιόπιστες (βλέπε Γούιλιαν). Το πρόβλημα στην επιθετική δυστοκία των Μπλε εντοπίζεται στην κορυφή της επίθεσης, εκεί όπου αγωνίζεται ο Αλβάρο Μοράτα.

Ο Μαδριλένος επιθετικός είναι με διαφορά ο καλύτερος στράικερ που στο "Stamford Bridge" και στην θεωρία αυτό που χρειάζεται η Τσέλσι. Μπορεί να λειτουργήσει άψογα ως μοναδικός επιθετικός ελευθερώνοντας χώρος για τον Αζάρ και τον Πέδρο, ενώ παράλληλα έχει την αίσθηση του γκολ. Το πακέτο του Μοράτα είναι πλήρες και ιδανικό για το στυλ παιχνιδιού των Μπλε, αλλά η θεωρία από την πράξη έχει μεγάλη διαφορά.

Στην Τούμπα, ο Μοράτα έψαχνε το/τα γκολ που θα τον ξεμπουκώσουν και γι αυτό επιλέχθηκε ως βασικός από τον Σάρι. Η Τσέλσι είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης και παρά την απουσία του Αζάρ δημιούργησε πολλές ευκαιρίες με τις περισσότερες να έχουν αποδέκτη τον 25χρονο επιθετικό.

Από τα 22 σουτ που έκανε ο λονδρέζικος σύλλογος στη Θεσσαλονίκη, τα 7 ανήκουν στον Ισπανό στράικερ, ο οποίος κατάφερε να κάνει ρεκόρ εβδομάδας στην Ευρώπη. Βέβαια ο ίδιος δεν είναι υπερήφανος για την συγκεκριμένη επιτυχία καθώς το ρεκόρ αφορά τον ποδοσφαιριστή που επιχείρησε τα περισσότερα σουτ το Ευρωπαϊκό τριήμερο χωρίς να βρει στόχο!

Ο Αλβάρο Μοράτα είναι ο πιο άστοχος παίκτης της εβδομάδας

Η επίδοση είναι απογοητευτική για ένα επιθετικό του επιπέδου του, με τα 5 από 7 σουτ μάλιστα να είναι από πλεονεκτική θέση όπως φαίνεται και στην παραπάνω φωτογραφία. Οι τελικές του ενέργειες δεν είχαν αυτοπεποίθηση, τα τελειώματά του ήταν διστακτικά και κυρίως τσαπατσούλικα. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως οι συγκεκριμένες επιδόσεις επιτεύχθηκαν στα πρώτα 38 λεπτά της αναμέτρησης στην Τούμπα, με τον Μοράτα προφανώς να επηρεάζεται και να είναι φάντασμα στο υπόλοιπο του αγώνα.

Οι φίλοι της Τσέλσι φυσικά και δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι την εμφάνιση του βασικού επιθετικούς της ομάδας τους, ο οποίος διανύει μία μεγάλη περίοδο ντεφορμαρίσματος. Τα σχόλια στα social media ήταν πολλά και όχι με την καλύτερη των διαθέσεων όπως μπορεί να δείτε στο βίντεο που έφτιαξε κανάλι στο Youtube συγκεντρώνοντας αρκετά από αυτά.

Ο Αλβέρο Μοράτα άλλαξε νούμερο φανέλας το καλοκαίρι, ίσως για να διώξει την ατυχία που τον ακολουθούσε το 2018, αλλά όπως φαίνεται δεν τον έχει βοηθήσει. Η αλήθεια είναι πως το ξεκίνημά του στην Αγγλία ήταν εντυπωσιακό αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Προερχόμενος από μία πολύ καλή χρονιά με την Ρεάλ Μαδρίτης (2016-17) με 20 γκολ και 6 ασίστ σε 43 παιχνίδια, μετακόμισε στο Λονδίνο με μοναδικό σκοπό να ηγηθεί της επίθεσης των Μπλε.

Στο ίδιο ακριβώς διάστημα αλλά ένα χρόνο πριν, ο 25χρονος Ισπανός είχε 7 γκολ και 2 ασίστ σε 6 παιχνίδια στην Premier League, δείχνοντας πως η Τσέλσι βρήκε τα γκολ και την επιβλητική παρουσία του Ντρογκμπά στο πρόσωπο του Μοράτα. Μετά τον Σεπτέμβριο όμως κάτι άλλαξε. Μέχρι το τέλος της χρονιάς βρήκε με δυσκολία ακόμα 4 τέρματα και όταν το 2018 έκανε την εμφάνισή του ο Μοράτα πέτυχε ένα τέρμα απέναντι στην Τότεναμ την 1η Απριλίου και τίποτε άλλο στην Premier League.

Η φετινή σεζόν μπορεί να ξεκίνησε με γκολ στην 2η αγωνιστική στο ντέρμπι της πόλης με την Άρσεναλ αλλά η απόδοσή του με Νιουκάστλ και Μπέρνμουθ όπου αντικαταστάθηκε μετά από μία ώρα αγώνα, έδειχνε πως το 2018 δεν είναι η χρονιά του. Έμεινε στον πάγκο στην αναμέτρηση της προηγούμενη εβδομάδας με την Κάρντιφ (4-1) και έψαξε το restart στο εύκολο παιχνίδι της Τούμπας. Οι ευκαιρίες του δόθηκαν, αλλά τις σπατάλησε όλες. Και τι 7, μέσα σε 38 λεπτά!

Στατιστικά: whoscored

Photo: (AP Photo/Thanassis Stavrakis)

News 24/7

24MEDIA NETWORK