Ο Μπεν Αρφά έχει γεννηθεί για να τον αποθεώνει η κερκίδα!

Κλώτσησε μπάλα μετά από 191 ημέρες, μπήκε αλλαγή και σε 25 λεπτά έκρινε υπέρ της Ρεν τον αγώνα με τη Γιάμπλονετς. Το 'όλε' στο φινάλε ήταν αποκλειστικά και μόνο για τον Χατέμ Μπεν Αρφά.

Ο Μπεν Αρφά έχει γεννηθεί για να τον αποθεώνει η κερκίδα!

Η σχέση του Χατέμ Μπεν Αρφά με την Ελλάδα επιδερμική. Αντίστοιχη του χώρου που έπιανε η φωτογραφία του στα πρωτοσέλιδα των καλοκαιρινών πρωτοσέλιδων. 'Ερυθρόλευκης' απόχρωσης κυρίως. Τον ακουμπούσες στο χαρτί, τον φανταζόσουν, αλλά δεν τον ένιωθες. Μεταγραφικό απωθημένο για την πλειονότητα των Ολυμπιακών.

Άλλοτε ήταν ακριβός, άλλοτε αγύμναστος, άλλοτε προβληματικός. Επιχειρήματα που ίσχυαν, ειδάλλως η καμπύλη του διαγράμματος της καριέρας του δεν θα ήταν αντιστρόφως ανάλογη του ατόφιου ταλέντου του. Ενός ταλέντου που έκανε τους ανθρώπους της Λιόν να σπεύσουν να του δώσουν επαγγελματικό συμβόλαιο στα 17, παράλληλα με τον Καρίμ Μπενζεμά.

Τσακώθηκε κι έφυγε από τους "γκον", πήγε στη Μαρσέιγ (για 12 εκατ. ευρώ), δεν του άρεσε ο Γκέρετς και ο Ντεσάμπ που ήρθε μετά, μεταγράφηκε στη Νιούκαστλ.

Όταν είχε κέφια έκανε αυτά...

...αλλά δεν είχε συχνά και κατέληξε δανεικός στη Χαλ, από την οποία την κοπάνησε στη διάρκεια της σεζόν και δεν ξαναγύρισε.

Η θητεία του στη Νις ήταν η πιο αποδοτική περίοδος της ποδοσφαιρικής πορείας του (18 γκολ και 7 ασίστ σε 37 αγώνες), ένιωθε ο εαυτός του, προτού στην Παρί Σεν Ζερμέν φτάσει να προπονείται με τις... μπουλντόζες γιατί δεν εκτελούσε τις ασκήσεις της προπόνησης όπως όριζε ο Ουνάι Έμερι (που εξ αρχής δεν τον ήθελε). Τους Παριζιάνους μάλιστα τούς πήγε στα δικαστήρια για μείωση προσωπικότητας και αδικαιολόγητη απομόνωση, σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

Nice's Hatem Ben Arfa, right, reacts with his teammates Nice's Vincent Koziello, center  and Jeremy Pied after scoring the first goal against Lorient during their French League One soccer match, Saturday, Jan. 23, 2016, in Nice stadium, southeastern France. (AP Photo/Lionel Cironneau)
Nice's Hatem Ben Arfa, right, reacts with his teammates Nice's Vincent Koziello, center and Jeremy Pied after scoring the first goal against Lorient during their French League One soccer match, Saturday, Jan. 23, 2016, in Nice stadium, southeastern France. (AP Photo/Lionel Cironneau) AP PHOTO/LIONEL CIRONNEAU

Μοιραία η τελευταία παρουσία του σε επίσημο παιχνίδι ήταν στις 12 Μαρτίου του 2017. Παιχνίδι πρωταθλήματος με τη Λοριάν, μπήκε στο 88' - με καψόνι έμοιαζε η συμμετοχή του. Δεν αγωνίστηκε έκτοτ, χάθηκε στις γειτονιές που είχε μεγαλώσει, ως τη στιγμή που 15 μήνες μετά έλυσε τα δεσμά.

Η Νις του Πατρίκ Βιεϊρά πλέον επιχείρησε να τον επανεντάξει στο ρόστερ της, αλλά η Ρεν είχε το λόγο του. Ανακοινώθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου, ως ελεύθερος, δούλεψε για δύο εβδομάδες ασταμάτητα και έπαιξε όταν ήρθε η ώρα. Στο πρώτο ματς των ομίλων του Europa League απέναντι στη Γιάμπλονετς που είχε ισοφαρίσει. Με το σκορ στο 1-1, μπήκε καταχειροκροτούμενος στο 65' και στο 91', ως ο πιο έμπειρος όσων βρίσκονταν στο χορτάρι, πήρε την μπάλα για να εκτελέσει το κερδισμένο πέναλτι.

Τεχνικό πλασέ και 2-1.

Το 'όλε' μετά τη λήξη, μπροστά στο πέταλο, αφορούσε περισσότερο τον ίδιο παρά όλους τους άλλους και τη νίκη. Το χαμόγελό του πρόδιδε ότι στον Μπεν Αρφά αρκεί να παίζει. Να παίζει και να σκοράρει. Να παίζει, να σκοράρει και να θαμπώνει το πλήθος. Όπως ένας μάγος την ώρα της παράστασής του. 'Τρέφεται' από το χειροκρότημα.

Ο Μπεν Αρφά γύρισε ξανά...

Η στιγμή της εισόδου στο ματς

Η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι

Η αποθέωση στο φινάλε

News 24/7

24MEDIA NETWORK