Μπέτις-Ολυμπιακός: Έπαιξε καλύτερα, έχασε οδυνηρά

Πριν από 25 χρόνια, στο 92' έμπαινε το γκολ του Σούκερ. Τώρα, στο 92' χάθηκε η ευκαιρία του Σισέ. Ο Ολυμπιακός έχασε ξανά στη Σεβίλλη με 0-1, όμως ήταν βελτιωμένος σε σχέση με το πρώτο ματς με Μπέτις.

Μπέτις-Ολυμπιακός: Έπαιξε καλύτερα, έχασε οδυνηρά
EUROKINISSI

'Πρέπει να πολεμήσουμε', ήταν η... ιαχή του Κριστιάν Καρεμπέ στο τηλεοπτικό κανάλι της Μπέτις. Η επιστροφή του Ολυμπιακού στην Ανδαλουσία δεν θα ήταν πιο εύκολη από την πρώτη φορά που βρέθηκε στη Νότια Ισπανία, για να αντιμετωπίσει τη Σεβίλλη του Νταβόρ Σούκερ.

Τότε, τον Οκτώβριο του 1993, το περίφημο γκολ του Κροάτη επιθετικού σημειώθηκε στο 92'. Τώρα, το 1-0 των Ανδαλουσιάνων ήρθε πιο νωρίς, αλλά όπως και τότε, οι Πειραιώτες πήραν τον δρόμο του γυρισμού με ένα 'αν' στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους, αφού στο 92' η κεφαλιά του Παπ Αμπού Σισέ πέρασε χιλιοστά δίπλα από το δοκάρι των γηπεδούχων.

Οι δηλώσεις του Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα δεν ήταν ενθαρρυντικές για παιχνίδι που θα ακροβατούσε επί ξυρού ακμής. 'Θα προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας', υποστήριξε, για τον αγώνα απέναντι σε μία ομάδα που στο 0-0 του 'Γεώργιος Καραϊσκάκης', είχε 686 εύστοχες μεταβιβάσεις, με 92% ποσοστό επιτυχίας.

Ρεαλιστικά, ο Ολυμπιακός δεν είχε καμία πιθανότητα να επιβάλλει ρυθμό και δη χωρίς να έχει κανονικό επιθετικό στην ενδεκάδα του. Ο Κώστας Φορτούνης που ανέλαβε πόστο 'ψευδοεννιαριού' θα είχε δεύτερο ρόλο σε αυτό το παιχνίδι. Οι πρωταγωνιστές θα ήταν οι μέσοι πίσω του.

Η ταυτόχρονη χρησιμοποίηση των Γκιλιέρμε, Μαντί Καμαρά και Ανδρέα Μπουχαλάκη δεν είχε ως στόχο την επιβολή ρυθμού, αλλά την καταστροφή ρυθμού του αντιπάλου. Όταν το τέλος του αγώνα βρήκε τις επιτυχημένες μεταβιβάσεις των Ανδαλουσιάνων στο 529, είναι εμφανές ότι οι 'ερυθρόλευκοι' περιόρισαν περισσότερο τους Ισπανούς σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι. Και πάλι δεν ήταν αρκετό...

Στο 18ο λεπτό, το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Σισέ λίγο έλειψε να δώσει ευκαιρία για γρήγορο προβάδισμα στην Μπέτις. Ο Ζοζέ Σα, όμως, ο οποίος προτιμήθηκε του Ανδρέα Γιαννιώτη ακόμα και σε ευρωπαϊκό παιχνίδι (όπου ο Μαρτίνς κάνει rotation) θύμισε... Ρομπέρτο με διπλή επέμβαση στον Σέρχιο Λεόν και κράτησε 'ζωντανό' τον Ολυμπιακό.

Αν η κεφαλιά του Μπουχαλάκη λίγο αργότερα έβρισκε στόχο, τα πάντα θα άλλαζαν στον αγώνα, όμως ο Ολυμπιακός δεν ήταν ποτέ τυχερός στη Σεβίλλη. Όχι μόνο δεν μπήκε το γκολ, αλλά βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ στο 39' από το σουτ του Σέρχιο Κανάλες.

Ο Ολυμπιακός δεν το έβαλε κάτω και λίγο αργότερα ο Φορτούνης είδε το τακουνάκι του να φτάνει μέχρι τη γραμμή της εστίας της Μπέτις, αλλά από εκεί και πέρα ανέλαβε ο Αϊσά Μαντί να κρατήσει το μηδέν.

Δεν θα ήταν παράξενο αν ισοφάριζε η ελληνική ομάδα. Η Μπέτις είναι μία απύθμενα αλλοπρόσαλλη ομάδα, που στον τελευταίο αγώνα της ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Βιγιαρεάλ και στον αμέσως προηγούμενο νίκησε εκτός έδρας την Μπαρτσελόνα. Στο 'Μπενίτο Βιγιαμαρίν' μετρούσε 3 σερί αναμετρήσεις δίχως νίκη σε Ισπανία και Ευρώπη και το ποδόσφαιρο του Κίκε Σετιέν, όσο θεαματικό κι αν είναι, άλλο τόσο αφήνει ακάλυπτα τα μετόπισθεν.

Γι' αυτό και όταν στη γειτονική χερσόνησο, την ιταλική, έγινε η μεγάλη έκπληξη και η Ντουντελάνζ έκανε την ανατροπή κόντρα στη Μίλαν, παίρνοντας κεφάλι στο σκορ, οι 'ερυθρόλευκοι' σήκωσαν το δικό τους κεφάλι και πίστεψαν σε κάτι καλύτερο. Ο Μαρτίνς έδωσε το σύνθημα με την είσοδο του (ανέτοιμου για 90λεπτο) Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο στη θέση του Μπουχαλάκη και ο Ολυμπιακός επιχείρησε να βάλει το στίγμα του στο παιχνίδι.

Το δοκάρι της Μπέτις στο 59' με τον Αρνάλντο Σανάμπρια και οι προσπάθειες του Τακάσι Ινούι προειδοποιούσαν την ελληνική ομάδα να μην... ξανοιχτεί, ωστόσο ο Μαρτίνς δεν άκουγε. Έριξε στη μάχη μέχρι και τον 20χρονο επιθετικό Μάριο Βρουσάι, όμως όσο και να προσπαθούσε να κοιτάξει στα μάτια τους 'βερδιμπλάνκος', έπασχε στην ουσία.

Το αποκορύφωμα ήταν η κεφαλιά του Σισέ στην τελευταία φάση του αγώνα, στις καθυστερήσεις. Αν ο Σενεγαλέζος έκανε το 1-1, ο Ολυμπιακός θα έψαχνε οποιαδήποτε νίκη στο Φάληρο απέναντι στη Μίλαν και θα προκρινόταν στα νοκ άουτ. Η μπάλα έφυγε άουτ και πλέον οι Πειραιώτες στον 'τελικό' με τους 'ροσονέρι' (που εν τω μεταξύ ξέσπασαν στο τελευταίο 20λεπτο στα πρότυπα της νίκης τους επί του Ολυμπιακού στο Σαν Σίρο) πρέπει να καλύψουν τη διαφορά της ήττας 1-3 στο παιχνίδι της Ιταλίας.

Αυτήν τη φορά, οι 'ερυθρόλευκοι' έπαιξαν πιο έξυπνα σε σχέση με τον αγώνα στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης' και ήταν πιο απειλητικοί απέναντι στην Μπέτις. Η πόλη δεν τους πηγαίνει όμως, αφού παρά τη βελτιωμένη εμφάνιση, έφεραν χειρότερο αποτέλεσμα...

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK