Γιατί κυνηγάει ο Ολυμπιακός την πρωτιά του ομίλου

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι στους "32" του Europa League υποχρεώνουν τον Πάουλο Μπέντο και τους ποδοσφαιριστές του να πάνε στην Κύπρο για να πάρουν το διπλό όχι μόνο για... πρεστίζ! Αναλύει ο Αλέξης Βιρβίλης.

Γιατί κυνηγάει ο Ολυμπιακός την πρωτιά του ομίλου

Ο Πάουλο Μπέντο στη συνέντευξή του στα κανάλια της Novasports, είπε μεταξύ άλλων ότι στόχος του Ολυμπιακού είναι να προχωρήσει και μακριά στην Ευρώπη.

Οι "ερυθρόλευκοι" θα κυνηγήσουν στην Κύπρο την πρωτιά στον όμιλό τους όχι για το γόητρο, αλλά για καθαρά αγωνιστικούς λόγους. Το θέμα δεν είναι ότι σε περίπτωση που πατήσουν κορυφή, θα δώσουν τον πρώτο τους αγώνα εκτός έδρας και τη ρεβάνς θα την έχουν στο Καραϊσκάκη.

Το θέμα είναι ότι το εφετινό Europa League έχει ομάδες επιπέδου Champions League. Απλώς, αν βγει πρώτος, θα αποφύγει αρκετούς δυνατούς συλλόγους που έχουν βάσιμες ελπίδες ακόμα και για την κατάκτηση του τροπαίου!

Πάμε όμως να τις δούμε μία-μία για να πάρετε και εσείς μία γεύση:

ΑΝ ΒΓΕΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ

Ο Ολυμπιακός σε περίπτωση που δεν κερδίσει στην Λευκωσία, θα βρεθεί αντιμέτωπος με μία εκ των Άντερλεχτ, Ζενίτ, Ρόμα, Άγιαξ, Σαχτάρ, Σάλκε, Φιορεντίνα, Μπεσίκτας, Γκλάντμπαχ και Λιόν ή Σεβίλλη. Επίσης με μία εκ των Φενέρ ή Μάντσεστερ με πιθανότερη την αγγλική ομάδα, με μία εκ των Γκενκ ή Μπιλμπάο, με μία εκ των Κοπεγχάγη ή Τότεναμ που θα έρθουν από το Champions League και με τις Σπάρτα Πράγας, Οσμάνλισπορ που είναι στην κορυφή των ομίλων τους στο Europa League.

Με λίγα λόγια, οι πιο βατές ομάδες είναι οι Σπάρτα Πράγας, Οσμάνλισπορ, Άντερλεχτ και εφόσον η Γκενκ αφήσει δεύτερη την Μπιλμπάο στον 6ο Όμιλο! Μιλάμε δηλαδή μόλις για τις 4 από τις 15 υποψήφιους αντιπάλους που θεωρητικά είναι ομάδες που ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα να χαρακτηριστεί ακόμα και φαβορί.

ΑΝ ΒΓΕΙ ΠΡΩΤΟΣ

Σε περίπτωση που καταφέρει και πάρει το διπλό στο "ΓΣΠ", τότε ο Ολυμπιακός θα βρεθεί αντιμέτωπος με μία εκ των Σεντ Ετιέν, Άλκμααρ, Άστρα, Γκενκ ή Μπιλμπάο, Σταντάρ Λιέγης, Μπράγκα, Κράσνονταρ, Χάποελ ή Σαουθάμπτον, Στεάουα ή Ζυρίχη ή Βιγιαρεάλ.

Λογικά θα είναι και η Φενέρμπαχτσε που ναι μεν τώρα είναι στην κορυφή του Α' Ομίλου, αλλά παίζει εκτός έδρας με τη Φέγενορντ και η δεύτερη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δοκιμάζεται στην Ουκρανία με αντίπαλο την Ζόρια. Βάσει πιθανοτήτων οι Άγγλοι έχουν τις περισσότερες για να περάσουν στην κορυφή έναντι της Φενέρ.

Από το Champions League θα έρθουν οι Λουντογκόρετς ή Βασιλεία, Ροστόφ, Σπόρτινγκ Λισαβόνας και μία εκ των Κοπεγχάγης ή Τότεναμ.

Ρίχνοντας λοιπόν μια ματιά, καταλαβαίνετε γιατί στο λιμάνι θέλουν οπωσδήποτε το διπλό στην Κύπρο. Σαφέστατα οι ομάδες που θα καταταχθούν δεύτερες στους ομίλους του Europa League ή θα είναι οι χειρότερες τρίτες από το Champions League, είναι πιο βατές...

ΓΙΑ ΑΥΤΟ "ΚΑΙΓΕΤΑΙ" Ο ΜΠΕΝΤΟ

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού λοιπόν όταν έλεγε ότι θέλει να ολοκληρώσει η ομάδα του με νίκη τη φάση των ομίλων στο παιχνίδι της Κύπρου, δεν το έλεγε μόνο για το πρεστίζ.

Είναι ξεκάθαρο ότι και ο Πορτογάλος τα έχει βάλει κάτω τα πράγματα και έχει δει ότι αν τερματίσει δεύτερος ο Ολυμπιακός, τότε περισσότερες πιθανότητες έχει το σενάριο να βρει στο δρόμο του μία ομάδα που μπορεί στο τέλος να συμμετάσχει ακόμα και στον τελικό της διοργάνωσης.

Βέβαια και πέρσι υποτίθεται είχε βατή κλήρωση όταν πέτυχε την Άντερλεχτ στο δρόμο του. Προφανώς και ήταν ένα μάθημα αυτό που πήρε ο Ολυμπιακός στις Βρυξέλλες.

Απλώς σε σχέση με πέρσι υπάρχει μία διαφορά. Ο Μάρκο Σίλβα είχε ξεζουμίσει τους παίκτες του, γιατί μέχρι και πριν από τους αγώνες με τους Βέλγους, υπήρχε η "τρέλα" για να πάρουν οι Πειραιώτες το πρωτάθλημα αήττητοι. Οπότε, επέλεγε να χρησιμοποιεί 14-15 ποδοσφαιριστές.

Ο Μπέντο έχει αποδείξει στο πρώτο μισό της σεζόν να ξεκουράζει ενόψει κρίσιμων αγώνων τους παίκτες που βρίσκονται πιο μπροστά στις επιλογές του. Το παράδειγμα με το ματς στο Καζακστάν είναι ενδεικτικό. Θεώρησε ότι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι πιο σοβαρό και έτσι στην Αστάνα πήγε με τα "δεύτερα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK