H μπάλα και τα λόγια του Φορτούνη δείχνουν πως κάτι άλλαξε στον Ολυμπιακό

Ο Κώστας Φορτούνης πήρε στις πλάτες του τον Ολυμπιακό και παίζοντας όχι μόνο ως ένα ποιοτικό αστέρι αλλά και ως ηγέτης, τον οδήγησε σε ένα σπουδαίο 3-1 επί της Μπέρνλι. Άκρως μεταμορφωμένος σε σχέση με την περυσινή σεζόν του ο Έλληνας μεσοεπιθετικός, ο οποίος μάλιστα αποκάλυψε και με δηλώσεις του Τι τι είναι αυτό που έχει αλλάξει στους Πειραιώτες εδώ και κάτι μηνες...

EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΠΕΡΝΛΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΠΕΡΝΛΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Είναι μόλις 25 ετών και θεωρητικά τα καλύτερα ποδοσφαιρικά του χρόνια έρχονται (πολλοί είναι εκείνοι που εκτιμούν πως από τα 26 μέχρι τα 29 είναι τα χρόνια που κάποιος παίκτης αποδίδει καλύτερα), παρόλα αυτά ο Κώστας Φορτούνης έχει δει τη σχέση του με τους φίλους του Ολυμπιακού να περνάει ήδη από αρκετά στάδια.

Αρχικά, παίρνοντας τα πρώτα του παιχνίδια στον Ολυμπιακό και εντυπωσιάζοντας δίπλα στον Αλεχάντρο Ντομίνγκες έστειλε μήνυμα σε όλους πως... ένα αστέρι γεννιέται και έκανε πολλούς να ενθουσιαστούν και να αποκτήσουν μεγάλες προσδοκίες από εκείνον.

Έπειτα ήρθε η χρονιά του Μάρκο Σίλβα, που ήταν συνυφασμένη με την αγωνιστική εκτόξευση του Τρικαλινού άσου αλλά και της αξίας του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Το άσχημο είναι πως μετά την άνοδο ήρθε η σταδιακή πτώση, με την τελευταία διετία να βρίσκει τον Φορτούνη να μην αγωνίζεται με βάση τα δικά του υψηλά στάνταρντς, να παρουσιάζει εικόνα παίκτη που δεν απολάμβανε αυτά που έκανε στο χορτάρι, και τους οπαδούς να γκρινιάζουν και να μουρμουρούν.

EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΠΕΡΝΛΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΠΕΡΝΛΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός τον πίστεψε και τον πιστεύει, δεν ενέδωσε στις διάφορες μεταγραφικές σειρήνες και αν κρίνουμε από το πώς άρχισε η σεζόν φέτος, μάλλον δικαιώνεται. Και πολύ μάλιστα.

Η έλευση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου με τον οποίο "έδεσε" άμεσα, η άφιξη νέου προπονητή που δείχνει να του έχει εμπιστοσύνη και να χτίζει την ομάδα γύρω από αυτόν αλλά και η έξτρα δουλειά που έκανε το καλοκαίρι για να βελτιώσει τομείς του παιχνιδιού του, έπαιξαν το ρόλο τους, και βλέπουμε έναν παίκτη "να τον πιεις στο ποτήρι".

Έτσι, μετά την πολύ καλή εικόνα που έβγαλε στους αγώνες με την Λουκέρνη όπου έθελξε με την ποιότητα, την ωριμότητα και την απλότητα στο παιχνίδι του, ήρθε το βράδυ της Πέμπτης η Μπέρνλι για να... υποφέρει από τις εμπνεύσεις του Φορτούνη.

Το βραβείο του MVP που πήρε στο φινάλε ήταν το λιγότερο, με τη μεγαλύτερη ανταμοιβή για αυτόν να είναι το καθολικό χειροκρότημα του κόσμου τη στιγμή που έγινε αλλαγή από τον Μαρτίνς λίγο πριν από το φινάλε και το άκουσμα του ονόματός του ρυθμικά από την εξέδρα.

EUROPA LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÌÐÅÑÍËÉ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÌÐÅÑÍËÉ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Φορτούνης έκανε τα πάντα (2 γκολ, 1 ασίστ), έτρεξε ασταμάτητα, δεν υπήρχε αντίπαλος παίκτης που να μπορούσε να τον περιορίσει, και με το ηγετικό του παιχνίδι "τράβηξε" και την υπόλοιπη ομάδα, ειδικά στο δεύτερο μέρος που χρειαζόταν ώθηση μετά το 1-1 με τα φαλτσοσφυρίγματα του Σλοβένου διαιτητή.

Το ότι κάτι έχει αλλάξει στον Φορτούνη σε σχέση με τις δύο περασμένες σεζόν (με τις τόσες αλλαγές προπονητών) το διαπίστωσαν όλοι όσοι είδαν το παιχνίδι, το εντυπωσιακό είναι πάντως ότι και ο ίδιος ο παίκτης το παραδέχτηκε στο φινάλε, κάνοντας μάλιστα και δήλωση με... νόημα.

"Δούλεψα πολύ το καλοκαίρι, έκανα καλή προετοιμασία και με πιστεύει ο προπονητής μου. Έχουμε ποιοτικούς παίκτες φέτος και με βοηθάνε και εμένα. Μου αρέσει να παίζω πλέον σε αυτή την ομάδα και το απολαμβάνω", δήλωσε ο "Φορτού".

Κάτι που σημαίνει πως πέρυσι ο Ολυμπιακός αρμένιζε στραβά και ένας από τους λόγους ήταν πως ο καλύτερος παίκτης του είχε φτάσει στο σημείο να μην ευχαριστιέται το παιχνίδι στους Πειραιώτες. Όχι πια όμως...

News 24/7

24MEDIA NETWORK