"Ντυμένη" με αφίσες του ματς η Άγκυρα!

Οι ποδοσφαιριστές της Οσμάνλισπορ δεσπόζουν σε κάθε γωνιά της τουρκικής πρωτεύουσας, ενώ την ίδια στιγμή στην τουρκική ομάδα μιλούν για μία τεράστια ευκαιρία να γράψουν ιστορία για το... τουρκικό έθνος και όλα αυτά εξαιτίας των τελευταίων εμφανίσεων των "ερυθρολεύκων".

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÏÓÌÁÍËÉÓÐÏÑ / EUROPA LEAGUE / OLYMPIAKOS - OSMANLISPOR (ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÏÓÌÁÍËÉÓÐÏÑ / EUROPA LEAGUE / OLYMPIAKOS - OSMANLISPOR (ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η Άγκυρα δεν είναι σαν την Κωνσταντινούπολη. Δεν είναι μες στα χρώματα και τα αρώματα. Πρόκειται για ένα... μεγάλο χωριό κι ας μιλάμε για την πρωτεύουσα της Τουρκίας. Δεν είναι τόσο πολύβουη όπως η Πόλη. Από τη μία πλευρά πολύ ψηλά κτίρια και τζαμί. Από την άλλη όλο βουνά και λόφοι...

Όσοι την είχαν επισκεφθεί στο παρελθόν μιλούσαν για μία μοντέρνα ευρωπαϊκή μητρόπολη. Δεν θα το λέγαμε ότι ισχύει. Πολλά μουσεία, πολλά κάστρα στα βουνά, αλλά ο κόσμος είναι φοβισμένος λόγω... ISIS. Δεν είναι σαν τους κατοίκους της Κωνσταντινούπολης που δεν καταλαβαίνουν τίποτα!

Αρκετά όμως με τα εξωποδοσφαιρικά. Το απόγευμα της Πέμπτης (23/2, 18.00) ο Ολυμπιακός καλείται σε μία περίεργη χρονική περίοδο για τον ίδιο, να πάρει την πρόκριση μέσα στο "σπίτι" της Οσμάνλισπορ!

Το "Osmanli Stadyumu" που έχει ένα κατεστραμμένο χορτάρι και ο Μπέντο προτίμησε να μην κάνει προπόνηση εκεί, γιατί φοβήθηκε ακόμα και για τραυματισμό των ποδοσφαιριστών του παραμονή του ματς, δεν θα είναι και τόσο φιλικό για τον Ολυμπιακό.

ΣΟΥΡΕΑΛ ΣΚΗΝΙΚΟ

Όταν φτάσει το πούλμαν της αποστολής του Ολυμπιακού στο γήπεδο, οι ποδοσφαιριστές θα δουν μία πύλη με ιππείς και γενίτσαρους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Οι τουρκικές σημαίες θα είναι υψωμένες από τα χέρια των οπαδών της Οσμάνλισπορ σε όλο το 90λεπτο. Θα συναντήσουν με λίγα λόγια περίεργες συνθήκες.

Οι ντόπιοι υποστηρίζουν ότι το κοινό της Οσμάνλισπορ δεν είναι τόσο φανατικό όσο της Γαλατά, της Μπεσίκτας ή της Φενέρ. Αφήστε που οι περισσότεροι ακόμα την φωνάζουν με την παλιά της ονομασία (Ανκαρασπορ).

Αυτό που έχει σημασία όμως είναι ότι για τους ντόπιους είναι μία εθνική υπόθεση η πρόκριση επί του Ολυμπιακού. Πιστεύουν ότι αν αποκλείσουν τους πρωταθλητές Ελλάδας θα έχουν κάνει περήφανη όλη την Τουρκία. Θα έχουν κάνει περήφανους δηλαδή και τους οπαδούς της Μπεσίκτας, της Φενέρ, της Γαλατά, της Τράμπζονσπορ, της Σίβασπορ κ.ο.κ.

Τι παρατήρησαν οι παίκτες του Ολυμπιακού με το που πάτησαν το πόδι τους στην Άγκυρα και συγκεκριμένα στη διαδρομή από το αεροδρόμιο έως το ξενοδοχείο;

"Ντυμένη" με αφίσες του ματς η Άγκυρα!

Πρώτον ότι η πόλη είναι γεμάτη με αφίσες των ποδοσφαιριστών της Οσμάνλισπορ. Κατάλαβαν ότι η πόλη ζει και αναπνέει για αυτό το ματς. Κι όχι τίποτε άλλο. Ακόμα και τα ρεπορτάζ στα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για μία "μεγάλη ευκαιρία".

Βλέπουν τον Ολυμπιακό να μην είναι στα καλύτερά του. Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι η απουσία του Ιντέγε είναι τεράστια και πώς με τον Καρντόσο δύσκολα θα απειληθούν. Βέβαια, δεν ξέρουν ότι ο Μπέντο "έδειξε" τον Ανσαριφάρντ στην τελευταία δοκιμή.

ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΘΑΡΡΟΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

Με λίγα λόγια έχουν πάρει θάρρος. Όλη η πόλη και οι ρεπόρτερ της Οσμάνλισπορ πιστεύουν ότι αυτοί θα είναι που θα πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Και οι παίκτες επίσης έχουν μία τέτοια εικόνα.

Ο μοναδικός που κρατάει τα προσχήματα είναι ο Μουσταφά Ακτσάι. Ο τεχνικός της τουρκικής ομάδας έκανε μία... κωλοτούμπα βέβαια, αφού από εκεί που έλεγε το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι θα αλλάξει την τακτική του σε σχέση με τη ρεβάνς, στη συνέντευξη Τύπου είπε ότι θα πάει με τη φιλοσοφία του "εξασφαλίζουμε πρώτα το μηδέν στην άμυνα"! Θα φανεί βέβαια στην πράξη αν όντως σκέφτεται κάτι τέτοιο ή απλώς μπλοφάρει.

Η συνέχεια επί της οθόνης, με έναν Μπέντο να είναι χαλαρός, να είναι ήρεμος και να μην βγάζει προς τους παίκτες του μία εικόνα ενός προπονητή που βρίσκεται υπό καθεστώς πίεσης. Πολλά παίζονται στο ματς της Άγκυρας και δεν είναι κάτι που αποτελεί μυστικό. Ο Πορτογάλος όμως εμφανίζεται χαλαρός και αυτό είναι θετικό. Οι δε ποδοσφαιριστές δεν μίλησαν στο "Ελ. Βενιζέλος" και το μόνο που ήθελαν ήταν να κάτσουν να συγκεντρωθούν και να ηρεμήσουν ενόψει του ματς.

ΤΟ ΠΛΑΝΟ

Όσο για την ενδεκάδα; Στο 4-2-3-1 που σκοπεύει να κατεβάσει ο Μπέντο, οι Λεάλι – Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Σισοκό – Ρέτσος, Μάρτινς – Φορτούνης, Σεμπά, Ελιουνούσι ή Ανδρούτσος – Ανσαριφάρντ. Ναι, ο Ανσαριφάρντ είναι αυτός που έχει περισσότερες πιθανότητες έναντι του Καρντόσο.

*** Για την ιστορία, πρώτη φορά έκανε σολντ άουτ η Οσμάνλισπορ. Ούτε το μισό γήπεδο δεν γέμιζε στα προηγούμενα παιχνίδια της.

*** Μπορεί ο Καρντόσο να μην έχει ενθουσιάσει τον κόσμο του Ολυμπιακού με τις εμφανίσεις του, αλλά οι Τούρκοι τον γουστάρουν. Τον σταματούσαν μέχρι και αστυνομικοί για να του ζητήσουν αυτόγραφο ή να βγάλουν μία φωτογραφία μαζί του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK