Τι φοβάται ο Μπέντο στη Βέρνη: Οι τελευταίες εντολές του

Οι "ερυθρόλευκοι" πήραν χθες μία πρώτη γεύση από το πλαστικό τερέν του "Stade de Suisse", αλλά ο Πορτογάλος δεν έκρυψε τον έντονο προβληματισμό του για τα... τερτίπια του αγωνιστικού χώρου. Ποιες οι τελευταίες του εντολές.

Τι φοβάται ο Μπέντο στη Βέρνη: Οι τελευταίες εντολές του

Όσοι νόμιζαν ότι οι "ερυθρόλευκοι" δεν θα εξέφραζαν τον προβληματισμό τους για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, προφανώς και είχαν "άγρια μεσάνυχτα".

Ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς παραδέχτηκε στη συνέντευξη Τύπου ότι είναι δύσκολο να παίζει ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής σε πλαστικό τερέν και το λέει ένας άνθρωπος που έχει εμπειρία από τέτοιου είδους γήπεδα. Στη Σερβία τα περισσότερα έχουν συνθετικό χλοοτάπητα και ο Λούκα τα είχε φάει με το κουτάλι πιο πιτσιρικάς.

Χθες το βράδυ στο "Stade de Suisse" οι πρωταθλητές Ελλάδας πήραν μία πρώτη γεύση από το τι εστί... πλαστικό. Η αλήθεια είναι ότι το περίμεναν χειρότερο, αλλά αυτό δεν σημαίνει κιόλας ότι είναι και χαρούμενοι που θα αγωνιστούν σε ένα τέτοιο γήπεδο.

Κυρίως προβληματισμένος είναι ο Πάουλο Μπέντο, ο οποίος δεν θα πούμε ότι φοβάται σε βαθμό που έχασε τον ύπνο του, όμως είναι δεδομένο ότι έχει έναν επιπρόσθετο "πονοκέφαλο" για το πώς θα ανταποκριθούν οι ποδοσφαιριστές του.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει δώσει ξεκάθαρες εντολές στους παίκτες του. Ούτε περιττές ενέργειες, ούτε... τακουνάκια, ούτε κολπάκια με την μπάλα. Είναι πολύ περίεργο το χορτάρι. Δεν είναι για να κάνουν... πλακίτσα οι "ερυθρόλευκοι".

Η μπάλα φεύγει πολύ γρηγορότερα απ' ό,τι σε κανονικό χορτάρι. Για αυτό το λόγο ο Μπέντο ζητάει συγκεκριμένα πράγματα. Όχι ντρίμπλες έξω από την περιοχή και κυρίως πάσες με καθαρό μυαλό και όχι βιαστικές, γιατί δεν θα θέλει και πολύ η μπάλα να καταλήξει άουτ με την ταχύτητα που θα φεύγει.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ

Στα θετικά το ότι δεν είναι τόσο σκληρό όσο το περίμεναν. Δεν είναι όμως και μαλακό, όπως έχουν συνηθίσει να παίζουν τόσα χρόνια.

Η τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε σε πλαστικό τερέν ήταν στις 14 Φεβρουαρίου 2012. Τότε προπονητής ήταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε και οι "ερυθρόλευκοι" δοκιμάζονταν στην παγωμένη Μόσχα κόντρα στην Ρούμπιν Καζάν. Το "Λουζνίκι" είχε φιλοξενήσει το ματς, γιατί το γήπεδο της Ρούμπιν στο μακρινό Καζάν δεν μπορούσε να διοργανώσει παιχνίδι με τη βαρυχειμωνιά. Και στη Μόσχα άλλωστε ο υδράργυρος είχε αγγίξει τους -31 βαθμούς και ο αγώνας διεξήχθη με -15 βαθμούς, ίσα-ίσα δηλαδή το όριο που θέτει η UEFA στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Για την ιστορία το "Stade de Suisse" για δύο χρόνια είχε κανονικό χορτάρι και όχι πλαστικό. Από το 2012 όμως το άλλαξαν οι υπεύθυνοι της Γιουνγκ Μπόις για τον απλούστατο λόγο ότι η βαρυχειμωνιά που έπιανε τη Βέρνη από Δεκέμβριο μέχρι Φεβρουάριο, είχε ως αποτέλεσμα να καταστρέφει το χορτάρι. Αναγκάστηκαν λοιπόν να ξανατοποθετήσουν συνθετικό χλοοτάπητα...

News 24/7

24MEDIA NETWORK