Ροτέισον από ροτέισον διαφέρει

Το σενάριο για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ άρχισε με τον ίδιο τρόπο, είχε όμως διαφορετική κατάληξη. Η απόσταση του 'ερυθρόλευκου' 1-3 από το 'ασπρόμαυρο' 4-1 και η... δεύτερη νίκη του Λουτσέσκου κόντρα στον Μαρτίνς.

Processed with MOLDIV
Processed with MOLDIV MOTIONTEAM

Την Κυριακή έφυγαν από την ίδια βάση, το Φάληρο, κουβαλώντας τα κατάλοιπα του αποτελέσματος στο μεταξύ τους ντέρμπι. Την Τετάρτη 'πέταξαν' σχεδόν ταυτόχρονα με διαφορετικούς προορισμούς. Ο εις για το Μιλάνο και ο έτερος για το Μινσκ (προτού καταλήξει στο Μπορίσοφ). Αεροπορικώς τους χώριζε μια απόσταση 1.613 χλμ. Δυνητικά θα μπορούσε να είναι η διαφορά που 'χώριζε' το αποκρουστικό (όπως κύλησε ο αγώνας) 3-1 με το οποίο ηττήθηκε ο Ολυμπιακός από τη Μίλαν στο Σαν Σίρο με το επιβλητικό 4-1 του ΠΑΟΚ επί της ΜΠΑΤΕ.

Έχοντας πολύ φρέσκια την εικόνα των δύο ομάδων από το ματς της Κυριακής, θα έλεγε κανείς πως η σχεδόν καρκινική αντιστροφή του αποτελέσματος οφείλεται στη διαφορά δυναμικότητας των αντιπάλων τους. Wrong answer!

Ούτε η Μίλαν ήταν τόσο ανώτερη, σ' ένα γήπεδο που η πολυπληθής κερκίδα των Πειραιωτών ακουγόταν πολύ περισσότερο σ' όλο το 90λεπτο, για να δικαιολογηθεί μια επικράτηση με +2 γκολ ούτε η ΜΠΑΤΕ, μια ομάδα με 93 παιχνίδια, 5 παρουσίες σε ομίλους του Champions League και ιστορικές νίκες επί Μπάγερν ή Ρόμα, τόσο υποδεέστερη για να καταλήξει στο τρίτο υπόγειο.

Με δύο ώρες διαφορά, αφού προηγήθηκε ο αγώνας των 'ερυθρολεύκων', η ίδια σχεδόν εικόνα γέμισε τις τηλεοπτικές οθόνες. Διέφερε το χρώμα και φυσικά το contrast (συναισθημάτων) στο φινάλε. Το στιβαρό και οργανωμένο 'μπάσιμο' έφερε γκολ. Βέβαια στο 14', όταν ο Γκερέρο έπιασε μια υποδειγματική κεφαλιά σε άλμα και εκτέλεση, ο Ζαμπά είχε προλάβει να φτιάξει το 1-0 του Πρίγιοβιτς και να σκοράρει ο ίδιος με τη βοήθεια της τύχης. Προτού δε συνέλθουν οι γηπεδούχοι από τα διαδοχικά 'χτυπήματα' ο ορεξάτος Βραζιλιάνος τούς είχε δώσει το τελειωτικό χτύπημα. Με το... πόδι στη σκανδάλη ήταν, ασχέτως αν πανηγύριζε κρατώντας οπλοπολυβόλο! Όπως αντίστοιχα ο Αθανασιάδης σ' εκείνο το 6-1 επί της επίσης λευκορωσικής Ντιναμό Μινσκ στην Τούμπα (4', 11', 16') πριν από 4 χρόνια.

Λατίνο βέβαια είχε στη βασική 11άδα και ο Ολυμπιακός. Στην ίδια θέση μάλιστα - έξω αριστερά. Μόνο που ο Αργεντινός Ναουέλ Λέιβα περισσότερο ως βάρος λειτούργησε παρά ως όφελος, σπαταλώντας μάλιστα την ευκαιρία, στην αχρείαστη έξοδο του Ρέινα, για ένα δεύτερο 'ερυθρόλευκο' γκολ που θα είχε συνδυαστεί με μια εμφάνιση χωρίς λάθη, ποσοστό ανώτερο του 90% στις μεταβιβάσεις.

Επανερχόμαστε στον Ζαμπά. Ο οποίος ήταν μόλις ένας από τους δύο ποδοσφαιριστές που ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε ν' αλλάξει σε σχέση με την 11άδα του Φαλήρου. Ο άλλος ήταν ο Τόσκα, ακριβώς πίσω του. Επιβεβαιώνοντας το "χρειαζόμαστε παίκτες που είναι φρέσκοι για να έχουν τις καλύτερες αντιδράσεις" της συνέντευξης Τύπου, καθώς οι δυο τους συνέθεσαν ένα εξαιρετικό δίδυμο.

Ο Μαρτίνς αντιθέτως είχε 11/11! Από τη μία η κούραση των βασικών, από την άλλη η ΑΕΚ, από την τρίτη η 'κάψα' του κόσμου να δει ταυτόχρονα στο γήπεδο Τουρέ - Νάτχο - Γκιγέρμε έσπρωξαν τον Πορτογάλο σ' ένα extreme make over. Face lifting ολοκληρωτικό. Το οποίο κρατούσε 'ζωντανό' τον Ολυμπιακό όσο είχε αντοχές και κατοχή μπάλας η τριάδα του κέντρο. Και φυσικά όσο ο απροσπέλαστος Σισέ πήγαινε πρώτος στην μπάλα διώχνοντας μακριά πριν προκύψουν κίνδυνοι.

Όταν επήλθε κούραση άρχισε να 'χαλάει' το μυαλό. Η έλλειψη καθαρής σκέψης έφερε προσωπικές αβλεψίες, οι προσωπικές αβλεψίες μετατράπηκαν αναπόφευκτα σε ευκαιρίες των Λοβαρδών και οι ευκαιρίες σε τρία γκολ μέσα σε διάστημα 9 λεπτών - τα δύο από τον Κουτρόνε. Ο Γκατούζο είχε προλάβει να 'διαβάσει' την ανάγκη της ομάδας του χρησιμοποιώντας δύο φορ περιοχής, αντιθέτως ο Μαρτίνς άργησε να επέμβει, παρόλο που στο φινάλε δικαιολογήθηκε, λέγοντας πως "δεν είχαμε σκοπό να βγάλουμε τον Τοροσίδη, αλλά τον Γιάγια. Είχε όμως μια ενόχληση. Εκεί χάθηκε ο έλεγχος".

Μόνο που ο Μαρτίνς είχε κάνει λάθος. Το 2-1 είχε έρθει ακριβώς πριν την αντικατάσταση του αρχηγού του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα η 13η επίσκεψη επί ιταλικού εδάφους να μην συνδυαστεί μ' ένα από τα τρία διπλά εκεί (Κάλιαρι, Γιουβέντους, Λάτσιο) ή τη μία ισοπαλία (Ρόμα).

Προφανώς και η διαχείριση στο ματς του Μπορίσοφ από τον Λουτσέσκου ήταν πολύ πιο βατή αποστολή. Ούτε ο ουραγός Απόλλων μοιάζει με... ΑΕΚ ούτε το αυτογκόλ του Κρέσπο θα μπορούσε ν' αυξήσει απότομα το βαθμό δυσκολίας στη λύση του γρίφου πριν από το τελευταίο ημίωρο. Αλλαγές φρεσκάδας και μόνο τη στιγμή που ο Πέλκας είχε ήδη ρίξει τους τίτλους τέλους.

Ο Ραζβάν είχε... νικήσει για δεύτερη φορά σε τέσσερις ημέρες!

Σημειώσεις

> Σωκράτη εσύ σούπερ σκόρερ! Το πρώτο γκολ του με την Άρσεναλ σημείωσε ο Έλληνας κεντρικός ανοίγοντας το δρόμο για το 3-0 επί της Καραμπάγκ στο Μπακού.

> Η Ντουντελάνζ δεν είναι όσο αδύναμη φαντάζει και ο Ολυμπιακός οφείλει να προσέξει. Η Μπέτις σκόραρε τρεις φορές, αλλά τα δύο γκολ μετά το 80'.

> Το γκολ που δεν έβαλε ο Άλβαρο Μοράτα στην Τούμπα το πέτυχε κόντρα στη Βίντι, στο 1-0 της Τσέλσι.

> Ο Πιέρος Σωτηρίου σκόραρε και ο Κάρλος Ζέκα αποβλήθηκε στο 2-1 της Κοπεγχάγης επί της Μπορντό στη Γαλλία. Κόκκινη και ο Όγκνιεν Βράνιες στην εντός έδρας ήττα της Άντερλεχτ από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK