Ο "καρτάκιας" Ρώσος Εσκόφ "σφυρίζει" τον Παναθηναϊκό

Ο "σκληρός" της ρωσικής διαιτησίας ορίστηκε απ’ την UEFA στον αγώνα των "πράσινων" με τον Αγιαξ στο Αμστερνταμ.

Ο "καρτάκιας" Ρώσος Εσκόφ "σφυρίζει" τον Παναθηναϊκό

Μια από τις πιο νεανικές "σφυρίχτρες" στα Κύπελλα Ευρώπης, τον 38χρονο Ρώσο Αλεκσέι Εσκόφ, όρισε η UEFA για να διευθύνει τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Αγιαξ την προσεχή Πέμπτη (24/11) στο Αμστερνταμ.

Παλιός ποδοσφαιριστής ομάδων Γ’ Κατηγορίας της Ρωσίας, ο Εσκόφ παράτησε γρήγορα την ποδοσφαιρική καριέρα του και το γύρισε στη διαιτησία απ’ τα 25 του. Το 2009 ανέβηκε στη Russian Premier League, το 2011 έγινε διεθνής και τον Ιανουάριο του 2012 προήχθη στην UEFA category 2 referee. "Δύσκολος" διαιτητής (στη Ρωσία τον αποκαλούν "ο σκληρός" λόγω της πολύ αυστηρής συμπεριφοράς του στο γήπεδο) και… καρτάκιας, όπως επιβεβαιώνει και η στατιστική του, καθώς σε 29 διεθνείς αγώνες της UEFA (προκριματικά Champions League, όμιλοι Europa League και προκριματικά Euro) έχει κατά μέσο όρο 5,5 κάρτες ανά ματς.

Αποκορύφωμα ήταν ο προ τριών μηνών αγώνας ρεβάνς του Ολυμπιακού με την Αρούκα (πλέι-οφ Europa), όπου ο Ρώσος έδειξε συνολικά 12 κίτρινες (7-5). Ο Ολυμπιακός δεν είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει συναντήσει στα Κύπελλα Ευρώπης ο Εσκόφ, αφού τη σεζόν 2015-16 διεύθυνε τον αγώνα ΑΠΟΕΛ-Αστέρας Τρίπολης 2-1 για τους ομίλους του Europa, ενώ την περίοδο 2013-14, ήταν διαιτητής στην εκτός έδρας νίκη της Ξάνθης επί της Λίνφιλντ (2-1), για τον β’ γύρο των προκριματικών του Europa.

Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Ντμίτρι Μοσιάκιν, Ιγκόρ Ντεμέσκο, βοηθοί γραμμής οι Αλεξέι Νικολάεφ, Αλεξάντερ Εγκόροφ και 4ος ορίστηκε ο Αλξέι Λούνεφ, επίσης απ’ τη Ρωσία.

Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Κροάτης Μίροσλαβ Βίτκοβιτς, ενώ παρατηρητής της UEFA ορίστηκε ο Γερμανός Ρόναλντ Ζίμερμαν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK