Ουζουνίδης: "Είμαι σίγουρος για τους παίκτες που πήραμε"

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Μαρίνος Ουζουνίδης δήλωσε ικανοποιημένος από την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του στο ματς με την Γκαμπάλα το βράδυ της Πέμπτης (27/7) που συνοδεύτηκε με νίκη 1-0.

Ουζουνίδης: "Είμαι σίγουρος για τους παίκτες που πήραμε"

Αναλυτικά ο Μαρίνος Ουζουνίδης δήλωσε: "Θα μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερο το αποτέλεσμα. Η νίκη είναι νίκη. Δεν δεχτήκαμε κάποιο τέρμα. Είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα, πάντα με βάση την ετοιμότητα της ομάδας σε αυτό το χρονικό διάστημα, αλλά και του αντιπάλου. Με τα προβλήματα που είχαμε κανείς ποδοσφαιριστής εκτός από τον Χουλτ και τον Κουλιμπαλί δεν είχανε ενενηντάλεπτα στα πόδια τους. Κάνανε μεγάλη προσπάθεια τα παιδιά.

Στο δεύτερο ημίχρονο άνοιξε το παιχνίδι για ένα δεκάλεπτο. Ελέγχαμε το ματς και ήμασταν καλύτεροι. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες αλλά δυστυχώς δεν πετύχαμε άλλα τέρματα. Ο αντίπαλος είναι επικίνδυνος. Έχουν ταχύτητα στην επίθεση κι έχουν ψηλά κορμιά που δημιουργούν προβλήματα στις στημένες φάσεις.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για τη βοήθειά του. Είχα πει και πριν το παιχνίδι ότι με την έλλειψη της φυσικής κατάστασης έπρεπε να έχουμε σωστή τακτική και να μας βοηθήσει ο κόσμος. Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος. Δεν κινδυνεύσαμε ιδιαίτερα.

Η Γκαμπάλα είναι από μικρή χώρα, αλλά είναι επικίνδυνη ομάδα. Έχει εμπειρία, έχει αυτοπεποίθηση και θράσος. Αν δεν ήμασταν καλοί θα είχαμε περισσότερα προβλήματα. Έχουμε το δεύτερο παιχνίδι και θα πρέπει να είμαστε ακόμα καλύτεροι. Ευελπιστώ ότι θα είμαστε καλύτεροι από τακτική αλλά και σε δυνάμεις."

Για το πρέσινγκ αν ήταν ικανοποιητικό: "Είναι ένα στοιχείο που βάλαμε από πέρσι στο παιχνίδι μας. Θέλουμε δουλειά. Όσο πιο έτοιμοι είμαστε θα το βγάζουμε περισσότερο. Μας λείπουν κάποια κομμάτια για μεγαλύτερη ποιότητα. Τα παιδιά δουλεύουν πολύ, ένας από τους λόγους που είμαι ευχαριστημένος είναι ότι δείξαμε πως θα είμαστε καλή ομάδα. Σε σχέση με την περασμένη σεζόν μας έλειπαν πέντε παίκτες. Δεν είναι εύκολο να αλλάξεις πέντε από τους δέκα παίκτες."

Για το ευχάριστο ξάφνιασμα του κόσμου από την ομάδα: "Ο κόσμος καταλαβαίνει τις δυσκολίες και θέλει να βοηθήσει την ομάδα. Είπα στα παιδιά ότι ο κόσμος θα βοηθούσε κι έπρεπε να βοηθήσουν και οι ίδιοι τον κόσμο. Τους κρατήσαμε ζεστούς από την αρχή του παιχνιδιού. Ο κόσμος της ομάδας είναι σημαντικό στοιχείο που θα μας βοηθήσει στη συνέχεια. Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα ο κόσμος καταλαβαίνει ότι προσπαθούμε και πιστεύω θα είναι μαζί μας και στα καλά και στα δύσκολα".

Για το πως πρέπει να παίξει ο Παναθηναϊκός στη ρεβάνς: "Ο αντίπαλος προσπάθησε με διαφορετικό τρόπο από τα προηγούμενα ματς. Σήμερα δεν μπόρεσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα. Αναγκαστήκανε να παίξουμε με μεγάλες μπαλιές προς τους επιθετικούς. Δεν είχαμε προβλήματα εκτός από μία-δύο φάσεις που είναι φυσιολογικό. Περιμένουμε δύσκολο παιχνίδι. Ο αντίπαλος μπορεί να επιτεθεί με 7-8 παίκτες και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και συμπαγείς και να εκμεταλλευτούμε τα κενά που θα αφήσει στην άμυνά του".

Για Λουτσιάνο και Καμπέσας: "Με βάση την ετοιμότητά τους ίσως δεν θα έπρεπε να παίξουν ούτε τόσο. Είχαμε προβλήματα στην προετοιμασία. Έπρεπε να μπουν και να βοηθήσουν. Είναι καλοί παίκτες κι έχουν ποιότητα. Ο Λουτσιάνο κράτησε την μπάλα και ηρέμησε το παιχνίδι. Ο Καμπέσας έχει μεγάλη ταχύτητα και παίζει στα πλάγια οπότε θα πρέπει να μάθει το στιλ. Και οι δύο θα μας βοηθήσουν. Και ο Κολοβέτσιος στάθηκε αρκετά καλά. Είμαι σίγουρος για τους παίκτες που πήραμε ότι θα βοηθήσουν την ομάδα".

Για το αν αφήνει γλυκόπικρη γεύση το 1-0: "Δεν μπορείς να ξέρεις πως θα πάει η ρεβάνς. Πρέπει να πάμε και να είμαστε καλά και να μην χάνουμε τόσες ευκαιρίες. Στα ευρωπαϊκά παιχνίδια δεν μπορείς να κάνεις πολλές ευκαιρίες. Στη ρεβάνς θα πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Δεν είναι πάντα τόσο εύκολο να δημιουργείς κλασικές ευκαιρίες. Θα πρέπει να σκοράρουμε πιο εύκολα αν θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση".

News 24/7

24MEDIA NETWORK