"ΠΑΟ-Μπιλμπάο, το καλύτερο ζευγάρι των πλέι-οφ"!

Το "…δεν σας θέλαμε με τίποτα" του γενικού διευθυντή της Αθλέτικ Γιόν Μπερασατέγι προς τον εκπρόσωπο του Παναθηναϊκού μετά την κλήρωση, η παραδοχή των Βάσκων για δύο πολύ δύσκολα ματς, οι ώρες των αγώνων και όλο το backstage από την "πράσινη" παρουσία στη Νιόν. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

"ΠΑΟ-Μπιλμπάο, το καλύτερο ζευγάρι των πλέι-οφ"!

Η κληρωτίδα στην αίθουσα κληρώσεων του «στρατηγείου» τηςUEFAστη Νιόν, είχε… όρεξη για να κάνει και πάλι τα δικά της «παιχνίδια». Ετούτη τη φορά ωστόσο, δεν άφησε ίχνος… σασπένς όταν έφτασε η ώρα για την κλήρωση στο 2υπό-γκρουπ των πλέι-οφ τουEuropaLeague. Από τις δύο γυάλες βγήκε πρώτα το όνομα της Αθλέτικ Μπιλμπάο κι ακολούθως αυτό του Παναθηναϊκού. Αυτή που ΔΕΝ ήθελαν οι «πράσινοι», αυτός που ΔΕΝ ήθελαν και οι Βάσκοι, απ’ το υπό-γκρουπ των «ανίσχυρων».

Ο γενικός διευθυντής της Αθλέτικ, Γιόν Μπερασατέγι που εκπροσώπησε την ομάδα του Μπιλμπάο στην κλήρωση δεν έμεινε για πολύ ακόμη στα κεντρικά τηςUEFA, διότι έπρεπε να φύγει για να προλάβει την πτήση για την πατρίδα του. Το ίδιο έπραξε κι ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού, ο πρόεδρος της «Συμμαχίας» και υπεύθυνος αγώνων του συλλόγου, Σπύρος Βλάχος, ο οποίος αναχώρησε την ίδια ώρα από το «στρατηγείο» της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας για το αεροδρόμιο.

Σ’ αυτή τη μισάωρη διαδρομή λοιπόν οι απεσταλμένοι των δύο κλαμπ, είχαν την ευκαιρία να κάνουν μία πρώτη κουβέντα για το αποτέλεσμα της κλήρωσης. Κι αν ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε… μία την Αθλέτικ (μαζί με την Εβερτον) από το υπό-γκρουπ που σχηματίστηκε το πρωί της Παρασκευής (3/8) λίγες ώρες πριν την κλήρωση, άλλο τόσο δεν ήθελαν και οι Βάσκοι τον Παναθηναϊκό.

« Δεν μπορώ να πω ότι είμαστε… χαρούμενοι με την κλήρωση» εξομολογήθηκε ο Μπερασατέγι στον άνθρωπο του «τριφυλλιού», προσθέτοντας πως « …στη λίστα που είχαμε στα χέρια μας, μετά τον χωρισμό των υπό-γκρουπ, είχαμε βάλει “Χ” πάνω απ’ το όνομα του Παναθηναϊκού. Γιατί είναι ομάδα με ιστορία και εμπειρία στα Κύπελλα Ευρώπης και σίγουρα ο πιο δύσκολος αντίπαλος που θα μπορούσε να μας έχει τύχει…».

Ο γενικός διευθυντής της Αθλέτικ μάλιστα, κατέληξε λέγοντας πως « …με βάση τα ζευγάρια που βγήκαν συνολικά στην κλήρωση, μπορώ να πω ότι το δικό μας είναι το καλύτερο σ’ όλη τη φάση των πλέι-οφ τουEuropaLeague. Το πιο “δυνατό” δίδυμο».

Ακολούθως οι δύο άντρες αντάλλαξαν τις πρώτες πληροφορίες για τα διαδικαστικά των αγώνων, τη μετακίνηση οπαδών κ.ο.κ. Η Αθλέτικ αναμένεται να φέρει από την Τετάρτη 16 Αυγούστου περίπου 100 με 120 επίσημους στην Αθήνα, οι οποίοι λογικά θα καθίσουν στην Θ.3 και Θ4, ενώ είναι πιθανό να ακολουθήσουν την αποστολή κι άλλοι 50-60 «απλοί» οπαδοί της.

Ο δε Παναθηναϊκός δικαιούται περίπου 3.000 εισιτήρια για τη ρεβάνς του «Σαν Μαμές», ωστόσο λόγω της εποχής (24 Αυγούστου) και της απόστασης, δύσκολα θα δώσουν το «παρών» περισσότεροι από 500-600 φίλοι του. Αν και ποτέ δεν… ξέρει κανείς τι μπορεί να ακολουθήσει μετά το πρώτο παιχνίδι στην Αθήνα.

Σε ότι αφορά τώρα τις ώρες των δύο αγώνων, τα δύο κλαμπ περιμένουν το τυπικό «τσεκάρισμα» απ’ τηνUEFA, ωστόσο όπως όλα δείχνουν το πρώτο ματς στο «Απόστολος Νικολαΐδης» θα ξεκινήσει στις 9.30 μ.μ. Ελλάδος την Πέμπτη 17 Αυγούστου, ενώ η ρεβάνς στο «Σαν Μαμές» θα αρχίσει στις 8.45 μ.μ. Ελλάδος.

Photo Credits: AP Photo/Alvaro Barrientos

News 24/7

24MEDIA NETWORK