Στραματσόνι: "Πρέπει να επιστρέψουμε στους ομίλους"

Η συνέντευξη Τύπου του Ιταλού προπονητή ενόψει του αγώνα του Παναθηναϊκού με την ΑΪΚ.

Στραματσόνι: "Πρέπει να επιστρέψουμε στους ομίλους"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η επιστροφή του Παναθηναϊκού στους ομίλους των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων είναι ο πρωταρχικός στόχος του τριφυλλιού όπως επανέλαβε για μια ακόμη φορά ο Αντρέα Στραματσόνι στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το παιχνίδι με την ΑΪΚ.

"Είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι. Γνωρίζουμε από την αρχή ότι για εμάς είναι πολύ σημαντική κόντρα. Δουλέψαμε πολύ σκληρά για να εμφανιστούμε πανέτοιμοι για την Πέμπτη. Όλοι γνωρίζουν στην ομάδα πόσα σημαίνουν αυτά τα δύο παιχνίδια".

Πως κύλησε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού γνωρίζοντας ότι θα πρέπει να περάσετε σίγουρα στους ομίλους του Europa League με βάση και τον περσινό αποκλεισμό από την Καμπάλα;

"Χτίσαμε αυτή την ομάδα με το σκεπτικό πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να επιστρέψει στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, όπως το αρμόζει η ιστορία του συλλόγου. Από την αρχή υπήρξε πίεση και δουλειά, αλλά ήταν και σημαντικό το ζήτημα της σωστής νοοτροπίας.

Οφείλεις να είσαι έτοιμος για τέτοια παιχνίδια, να σέβεσαι κάθε αντίπαλο, αλλά να μπαίνει στο γήπεδο ως Παναθηναϊκός. Μπορεί να έχουν βαρεθεί οι παίκτες μου την κουβέντα περί νοοτροπίας, αλλά αυτό είναι το πιο σημαντικό και μας έλειψε πέρυσι".

Θεωρείτε ότι έχετε καταφέρει να περάσει τη σωστή νοοτροπία στους παίκτες σας ενόψει των δυο αγώνων;

"Μπορούμε να τσεκάρουμε αν όντως υπάρχει αυτή η σωστή νοοτροπία σε αυτά τα δύο παιχνίδια. Ο κόουτς γνωρίζει, οι παίκτες γνωρίζουν, ο σύλλογος γνωρίζει. Θα πρέπει να δούμε αν θα ανταποκριθούμε σε αυτά τα δύο παιχνίδια που έρχονται. Δεν με νοιάζει αν ο αντίπαλος είναι η ΑΪΚ ή η Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά τα αντιμετωπίζουμε αυτά τα ματς ως τελικούς".

Τι εικόνα έχετε για την ΑΪΚ και κατά πόσο θα παίξει ρόλο ότι έχει αλλάξει το σύστημα της στα τελευταία παιχνίδια αλλά και το γεγονός ότι έχει αγώνες στα πόδια της;

"Σεβόμαστε την ΑΪΚ. Έχει ήδη παίξει τα μισά παιχνίδια για το πρωτάθλημά της. Εμείς αντίθετα είμαστε στην έναρξη. Πρέπει να είμαστε ακόμα πιο συγκεντρωμένοι γιατί οι αντίπαλοι είναι πιο έτοιμοι. Έχουμε δουλέψει σε δύο συστήματα και αυτά θα χρησιμοποιούμε. Θα παίξουμε με τον τρόπο μας, με επιθετικότητα και τον ίδιο τρόπο όπως στα φιλικά προετοιμασίας".

Έχετε κατασταλάξει στο σύστημα που θα χρησιμοποιήσετε; Θα διατηρήσετε το ίδιο σχήμα όπως με την Τσβόλε;

"Αυτή την εβδομάδα δουλέψαμε πολύ σκληρά για να είμαστε έτοιμοι. Θέλω κάθε παίκτης που έχω στη διάθεσή μου, να είναι σε θέση ετοιμότητας και να παλέψουν για τη φανέλα της ομάδας. Δεν γνωρίζουν ακόμα ούτε οι παίκτες μου το σύστημα και την 11άδα γιατί θέλω να τους διατηρήσω σε εγρήγορση".

ΖΕΚΑ: "ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΜΕ ΜΟΝΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΝΙΚΗ"

Τους παίκτες του Παναθηναϊκού στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου εκπροσώπησε ο αρχηγός του τριφυλλιού Κάρλος Ζέκα ο οποίος ρωτήθηκε για τον αποκλεισμό από την Καμπάλα και το πόσο έχει επηρεάσει αυτό το γεγονός στην διάρκεια της προετοιμασίας τους πράσινους ενώ μίλησε και για την πίεση που υπάρχει:

Πως νοιώθετε όλοι οι παίκτες γνωρίζοντας ότι θα πρέπει να προκριθείτε και να αφήσετε πίσω όσα συνέβησαν πέρυσι;

"Η αλήθεια είναι ότι αυτό που συνέβη πέρυσι ήταν κάτι πολύ δύσκολο αλλά το έχουμε βγάλει από το μυαλό μας. Έχουμε κάνει πολύ καλή προετοιμασία, προσπαθούμε να αφομοιόσουμε τις σκέψεις του προπονητή, είμαστε έτοιμοι και ο στόχος είναι η νίκη".

Μπορείτε να διαχειριστείτε αυτή την πίεση;

"Πίεση πάντα θα υπάρχει σε όλους τους αγώνες. Η περσινή ήταν μια δύσκολη κατάσταση. Δεν θα περάσουμε πάλι τα ίδια. Φέτος είμαστε διαφορετική ομάδα, με νέο επιτελείο κι εμείς οι παλαιότεροι θα προσπαθήσουμε να μεταδώσουμε ό,τι μπορούμε στους νέους συμπαίκτες. Να μην επαναλάβουμε λάθη του παρελθόντος".

Τι γνωρίζεις για την ΑΪΚ;

"Ο προπονητής θα μας δείξει τον τρόπο που παίζει η ΑΪΚ. Από εκεί και πέρα ξέρουμε ότι έχει φυσική κατάσταση η σουηδική ομάδα και θα κοιτάξει από την πλευρά της να πάρει τη νίκη. Τον ίδιο στόχο έχουμε κι εμείς".

Πως νιώθεις που είσαι συμπαίκτης με τον Λεντέσμα, κατά πόσο σε απελευθερώνει η παρουσία του στον χώρο του κέντρου;

"Είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής ο Λεντέσμα. Έχει έρθει για να βοηθήσει την ομάδα κι όχι μόνο εμένα. Παίζουμε καλά μαζί, είναι έμπειρος και αποτελεί πλεονέκτημα αυτό. Όσες φορές παίζουμε μαζί, έχουμε καλή συνεργασία και θα πάμε πολύ καλά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Φουλ επίθεση για καθαρό σκορ ασφαλείας

News 24/7

24MEDIA NETWORK