Το προφίλ της Μπρόντμπι

Ο Παναθηναϊκός θα ταξιδέψει ξανά στην Σκανδιναβία για να αντιμετωπίσει την Μπρόντμπι από τη Δανία.

Το προφίλ της Μπρόντμπι

Η Μπρόντμ ι είναι μία από τις πιο ισχυρές ομάδες της Δανίας με παράδοση και πολύ πιστό κοινό. Ιδρύθηκε το 1964, εδρεύει στην πόλη Μπροντμπιβέστερ και πέρυσι τερμάτισε στην 4η θέση του πρωταθλήματος της Δανίας.

Προπονητής: Αλεξάντερ Ζόρνιγκερ

Το προφίλ της Μπρόντμπι

Η Μπρόντμπι εμπιστεύτηκε εφέτος την τεχνική της ηγεσία σε γερμανικά χέρια και συγκεκριμένα στον Αλεξάντερ Ζόρνιγκερ. Στη Γερμανία έχει προπονήσει ομάδες χαμηλότερων κατηγορίων με μεγάλη θητεία (τρία χρόνια) στην Λειψία. Πέρασε για λίγο από τον πάγκο της Στουτγκάρδης πριν αναλάβει την Μπρόντμπι στις 17 Μαϊου του 2016.

Αστέρι: Τέεμου Πούκι

Το προφίλ της Μπρόντμπι

Ο 26χρονος Φινλανδός ξέρει να σκοράρει. Μέχρι στιγμής στα προκριματικά του Europa League πάντως έχει κάνει θραύση με 6 γκολ σε 6 παιχνίδια. Πέρυσι σκόραρε 10 φορές σε 35 επίσημα ματς ενώ συνολικά στην Μπρόμπι έχει σκοράρει 42 φορές σε 99 ματς. Μπορεί να παίξει επίσης και στο αριστερό φτερό της επίθεσης αλλά και ως δεύτερος επιθετικός. Είναι επίσης 46 φορές διεθνής με την Εθνική ομάδα της Φιλνανδίας ενώ έχει αγωνιστεί στη Σεβίλλη, στη Σάλκε και στη Σέλτικ.

Γήπεδο: Μπρόντμπι Στάντιον

Το προφίλ της Μπρόντμπι

Ακρως ποδοσφαιρικό γήπεδο όπως όλα στη Δανία με χωρητικότητα 29.000 θεατών. Κατασκευάστηκε το το 1965 αλλά ανακατασκευάστηκε το 1999 όταν απέκτησε τη σημερινή του μορφή. Το κοινό της Μπρόντμπι συνήθως το γεμίζει στα μεγάλα ευρωπαϊκά ματς (ρεκόρ σε παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα) αλλά και σε μεγάλα ντέρμπι με την Κοπεγχάγη.

Πως προκρίθηκε

Απέκλεισε τη Χέρτα με ήττα 1-0 και νίκη 3-1 στη Δανία. Αυτό από μόνο του δείχνει ότι έχει ποιότητα. Στη ρεβάνε ο Πούκι έκανε χατ-τρικ και οδήγησε την ομάδα του στην πρόκριση.

Το ρόστερ της Μπρόντμπι εδώ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK