"Πάγωσε" στη Σουηδία ο ΠΑΟΚ και έμεινε εκτός ομίλων!

Ο ΠΑΟΚ πήγε ως το μεγάλο φαβορί στην Σουηδία με τον αέρα της ποιοτικότερης ομάδας και το 3-1 υπέρ του όμως δέχτηκε δύο γκολ (οφσάιντ το πρώτο) μέσα σε ένα εφιαλτικό επτάλεπτο στο δευτερο μέρος και είδε την Έστερσουντ να κάνει την σούπερ έκπληξη, παίρνοντας το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League.

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÅÓÔÅÑÓÏÕÍÔÓ - ÐÁÏÊ / EUROPA LEAGUE / OSTERSUNDS - PAOK (MOTION TEAM)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÅÓÔÅÑÓÏÕÍÔÓ - ÐÁÏÊ / EUROPA LEAGUE / OSTERSUNDS - PAOK (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Σουηδία έχοντας ένα σχετικό μαξιλαράκι ασφαλείας με το υπέρ του 3-1 από το πρώτο ματς στην Τούμπα αλλά κυρίως με τη σιγουριά της ποιοτικότερης και εμπειρότερης ομάδας όμως στη ρεβάνς ήρθαν όλα... τούμπα!

Η πρωτάρα στα ευρωπαϊκά σαλόνια Έστερσουντ κατάφερε να πετύχει τον άθλο των δύο τερμάτων απέναντι στον "Δικέφαλο του Βορρά" χωρίς να δεχτεί κάποιο τέρμα και έτσι μετά την πρόκριση εις βάρος της Γαλατάσαραϊ πανηγύρισε δεύτερη διαδοχική υπέρβαση, που την φέρνει στους ομίλους του Europa League!

To εντυπωσιακό μάλιστα είναι πως οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου κατάφεραν να χύσουν την καρδάρα με το γάλα στο δεύτερο ημίχρονο αφού το πρώτο μέρος όχι μόνο ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα, αλλά με τον ΠΑΟΚ να μην απειλείται σχεδόν καθόλου, με τους γηπεδούχους να έχουν κυκλοφορία που ήταν εντελώς φλύαρη και την ελληνική ομάδα να ελέγχει το ματς και το ρυθμό διαχειριζόμενη άψογα το αποτέλεσμα της Θεσσαλονίκης.

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΕΣΤΕΡΣΟΥΝΤΣ - ΠΑΟΚ / EUROPA LEAGUE / OSTERSUNDS - PAOK (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ / ΠΑΕ ΠΑΟΚ)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΕΣΤΕΡΣΟΥΝΤΣ - ΠΑΟΚ / EUROPA LEAGUE / OSTERSUNDS - PAOK (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ / ΠΑΕ ΠΑΟΚ) MOTIONTEAM

Τα πράγματα όμως άλλαξαν στο δεύτερο μέρος και από εκεί που το παιχνίδι έδειχνε να είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του ΠΑΟΚ, ο έλεγχος χάθηκε. Στο 52' οι Σουηδοί έριξαν προειδοποιητική βολή με τον Χόπκατ (κεφαλιά άουτ, δίπλα από το δοκάρι του ακίνητου Ρέι) και από τη στιγμή που είδαν την ελληνική ομάδα να μην κάνει γκολ τις δικές της καλές στιγμές στο 59' (Λέοβατς) και Κάμπος (62'), στην τελική ευθεία φόρτσαραν και έφτασαν σε μία τρελή ανατροπή με ήρωα τον Γκόντος.

Στο 70' έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ρέι αφού τη βρήκε με το πόδι μετά από σουτ εκτός περιοχής (ήταν σε θέση οφσάιντ αλλά ο διαιτητής δεν πήρε πίσω την απόφασή του να μετρήσει το γκολ παρά τις έντονες διαμαρτυρίες) ενώ στο 77' έδωσε σκορ.. πρόκρισης στην ομάδα του γράφοντας το 2-0 με σουτ εκτός περιοχής που αιφνιδίασε τον Ρέι.

Ο ΠΑΟΚ είχε αποσυντονιστεί πλήρως μετά το 70' και στο 79' γλίτωσε το τρίτο γκολ χάρη σε σπουδαία επέμβαση σε κόρνερ του Ρέι σε πλασέ του Χόπκατ, με το τελευταίο δεκάλεπτο να βρίσκει τον Λουτσέσκου να ρίχνει στο ματς δύο επιθετικούς (Κουλούρης και Λημνιό) για να πετύχει το πολυπόθητο γκολ και να αποφευχθεί ο οδυνηρός αποκλεισμός.

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÅÓÔÅÑÓÏÕÍÔÓ - ÐÁÏÊ / EUROPA LEAGUE / OSTERSUNDS - PAOK (MOTION TEAM)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÅÓÔÅÑÓÏÕÍÔÓ - ÐÁÏÊ / EUROPA LEAGUE / OSTERSUNDS - PAOK (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

'Επειδή όμως τίποτα δεν πήγε καλά στον ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο στο ματς της Σουηδίας (όσο περνούσε η ώρα έμοιαζε να εγκαταλείπουν οι δυνάμεις τους ποδοσφαιριστές του), το "κερασάκι στην τούρτα" μπήκε στο 95', όταν στην τελευταία φάση του αγώνα και με όλους τους παίκτες στην περιοχή της Έστερσουντ (μέχρι και ο Ρέι είχε προωθηθεί), ο Πρίγιοβιτς με κοντινή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην πάνω πλευρά των διχτύων.

Δευτερόλεπτα αργότερα ο διαιτητής σφύριξε το φινάλε, που βρήκε τους παίκτες της Έστερσουντ να πανηγυρίζουν σαν... εθνική γιορτή την πρόκριση και εκείνους του ΠΑΟΚ να μένουν αποσβολωμένοι, γνωρίζοντας πως αποκλείστηκαν από μία ομάδα που "τρύπησε το ταβάνι" της όσον αφορά στις ευρωπαϊκές της φιλοδοξίες.

ΕΣΤΕΡΣΟΥΝΤ - ΠΑΟΚ 2-0 (GOALS):

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

ΕΣΤΕΡΣΟΥΝΤ: Κεϊτά, Σομί (60' Σέμα), Πέτερσον, Παπαγιαννόπουλος, Μουκίμπι (67' Βίντγκρεν), Νούρι, Μπασιρού, Έντουαρντς, Αϊές, Χόπκατ (90' Γκέρο), Γκόντος

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Τσίμιροτ (81' Κουλούρης), Σάχοβ, Μπίσεσβαρ (60' Πέδρο Ενρίκε), Μακ (86' Λημνιός), Κάμπος, Πρίγιοβιτς.

Photo Credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK