Αρούκα - Ολυμπιακός 0-1

Ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε επί πορτογαλικού εδάφους. Νίκησε 1-0 την Αρούκα με το γκολ του Σεμπά στο 27' και στο δεύτερο ματς θα έχει την ευκαιρία να σφραγίσει την πρόκρισή του στους ομίλους του Europa League. Ο Καπίνο κράτησε όταν χρειάστηκε.

Αρούκα - Ολυμπιακός 0-1

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το πρώτο ματς μετά το κάζο στο Ισραήλ ήταν ματς αποδείξεων για τον Ολυμπιακό. Η παρουσία του Πάουλο Μπέντο στον πάγκο δεν άλλαξε την αγωνιστική φιλοσοφία, αλήθεια είναι πάντως πως οι "ερυθρόλευκοι" λειτούργησαν διαφορετικά στο χορτάρι.

Με περισσότερη διάθεση και ιδέες, κατέστησαν σαφές πως η διαφορά τους με την Αρούκα είναι σημαντική. Η παρουσία του Ντομίνγκες αρκετά κοντά στον Ιντέγε και ο οργανωτικός ρόλος του Καμπιάσο από πίσω δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να γίνει απειλητική η ελληνική ομάδα, προτού στο 27' ο Σεμπά ανοίξει το σκορ μετά το γύρισμα του Πάρντο.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν πετύχει από νωρίς αυτό που δεν είχαν καταφέρει σε δύο 90λεπτα με τη Χάποελ, αλλά το σημαντικότερο ήταν πως νιώθοντας καλά δεν άφηναν στην Αρούκα το περιθώριο ν' απειλήσει. Κι αν έγιναν κάποια αβίαστα λάθη σε εύκολα διωξίματα, ο Καπίνο φρόντισε να έχει σωστές τοποθετήσεις για να μην απειληθεί σοβαρά. Όπως στο σουτ του Ματέους στο 37'.

Ακόμη και στην επιθετικότητα που έβγαλαν οι γηπεδούχοι μετά την (αναγκαστική) είσοδο του δραστήριου Ντε Ζεζούς, οι Πειραιώτες αντιπαρέταξαν ηρεμία, σωστή αμυντική συμπεριφορά και κυκλοφορία που απέτρεψε οποιονδήποτε επικίνδυνη κατάσταση. Εξαιρουμένης της εντυπωσιακής προσπάθειας του Γκονσάλες στο 72'. Μόνο που εκεί ο Καπίνο φρόντισε να επέμβει ο Καπίνο.

Η τεράστια χαμένη ευκαιρία του Καμπιάσο στο 80', από ασίστ του Σεμπά, θα έβαζε οριστικά τέλος στις ελπίδες των Πορτογάλων, αυτές τις λιγοστές πάντως τέλειωσε ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού με τη νέα εντυπωσιακή απόκρουσή του στο σουτ-φάουλ του Βαλέντε στο 84'. Λογικά η ρεβάνς στο Καραϊσκάκη θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα στο δρόμο για τους ομίλους του Europa League.

MVP

Ο Στέφανος Καπίνο δεν είχε πολλή δουλειά στο 90λεπτο. Όταν κλήθηκε πάντως κράτησε ό,τι δεν μπόρεσε να καθαρίσει η άμυνα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ

Ο Ιντέγε Μπράουν μπορεί ν' απασχολεί αντίπαλους αμυντικούς. Βρίσκεται όμως εκεί για να είναι στις φάσεις και να σκοράρει. Μόνο μία φορά ο Νιγηριανός ήταν σε θέση βολής και την ξόδεψε.

ΣΧΟΛΙΟ

Η βελτιωμένη εικόνα του Ολυμπιακού σε σχέση με τα ματς κόντρα στη Χάποελ αρκούσε για να φέρει ένα αποτέλεσμα που τον εξασφαλίζει πριν από τη ρεβάνς. Στο φινάλε αδίκως φοβήθηκε μια ομάδα που δεν απειλούσε και έκανε δύσκολη τη ζωή του. Πάντως το 1-0 δεν αφήνει περιθώρια στην Αρούκα, αφού η διαφορά δυναμικότητας αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στο πρώτο 70λεπτο.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Αρούκα (4-3-3): Μπρακάλι, Άντερσον Λουίζ, Ζουμπάλ, Μπάστο, Καρλέτο (59' Ντε Ζεζούς), Κοέλιο, Νούνο, Αντίλσον (75' Κριβελάρο), Αρτούρ (68' Αντρέ Σάντος), Ματέους, Γκονσάλες

Ολυμπιακός (4-2-3-1): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Πάρντο (90' Ζντιέλαρ), Ντομίνγκες (72' Ανδρούτσος), Σεμπά (88' Ντουρμάζ), Ιντέγε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μπέντο: "Το αποτέλεσμα δεν εξασφαλίζει την πρόκριση"

Το live του αγώνα

21:29
Καλησπέρα σε όλους, μισή ώρα πριν από τη σέντρα στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Αρούκα στην Πορτογαλία για τα πλέι οφ του Europa League.
21:30
Ο Πάουλο Μπέντο είχε προϊδεάσει ότι δεν θ' αλλάξει πράγματα και η 11άδα του δεν διαφέρει πολύ απ' όσα είχε παρουσιάσει ο προκάτοχός του, Βίκτορ Σάντσεθ, αφού επέλεξε το 4-2-3-1 με Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Πάρντο, Ντομίνγκες, Σεμπά, Ιντέγε.
21:32
Μοναδικός Έλληνας στην 11άδα των ερυθρολεύκων ο Στέφανο Καπίνο, αφού ο Κώστας Φορτούνης δεν ήταν σε θέση να ξεκινήσει λόγω ενοχλήσεων στην κνήμη. Ως επιτελικός θ' αγωνιστεί ο Τσόρι.
21:35
Στο γήπεδο και ο ομοσπονδιακός προπονητής της Πορτογαλίας Φερνάντο Σάντος, ως πρωταθλητής Ευρώπης πλέον!
21:37
Σε ό,τι έχει να κάνει με την 11άδα της Αρούκα, ο Λίτο Βιντιγκάλ έχει επιλέξει τους: Μπρακάλι, Άντερσον Λουίζ, Ζουμπάλ, Μπάστο, Καρλέτο, Κοέλιο, Νούνο, Αντίλσον Γκοϊάνο, Αρτούρ, Ματέους, Γκονσάλες.
21:39
Στο αρχικό σχήμα δηλαδή είναι ο πρώην γκολκίπερ του Παναιτωλικού Ραφαέλ Μπρακάλι και ο αρχηγός Νούνο Κοέλιο, με θητεία στον Άρη.. Αντίθετα στον πάγκο έχουν μείνει ο Σέμα Βελάσκες (πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού) και ο Ζεκίνια (πρώην παίκτης της ΑΕΛ και του Πανθρακικού).
21:46
Η αναμέτρηση μεταδίδεται τηλεοπτικά από το NOVASports 1 και φυσικά ραδιοφωνικά από τον Sport24 Radio 103,3 σε περιγραφή του Διονύση Βερβελέ.
21:49
Ενημερωτικά, ο Παναθηναϊκός σκόραρε με τον Μπεργκ στο 45' και προηγείται 1-0 της Μπρόντμπι των 10 παικτών στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.
21:57
Στη φυσούνα οι δύο ομάδες, όλα έτοιμα πλέον για την έναρξη τιου αγώνα.
21:58
Έτσι παίζει η Αρούκα
21:59
Όλα έτοιμα πλέον για τη σέντρα.
22:00
Άρχισε το παιχνίδι με την μπάλα στον Ολυμπιακό.
22:03

2'

Οι πρώτες επιθέσεις της Αρούκα γίνονται από τα δεξιά, στην πλευρά του Ντε Λα Μπέγια.
22:04

3'

Ο Τσόρι Ντομίνγκες στην πρώτη επιθετική προσπάθεια του Ολυμπιακού. Η σέντρα-σουτ περνάει άουτ.
22:05

4'

Ο Ιντέγε κλέβει, αλλά ο Ντομίνγκες κόβεται προτού μπει στην περιοχή και τελειώσει τη φάση. Αρκετά κοντά στον Νιγηριανό ο Τσόρι.
22:06

6'

Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρτονται για πέναλτι. Η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Ντα Κόστα, αλλά πρώτα έχει χτυπήσει στο κεφάλι του.
22:07

7'

Ο Ιντέγε κάνει ωραία προσπάθεια από δεξιά μετά την κάθετη του Σεμπά, αλλά δεν τελειώνει τη φάση από καλή θέση και η πάσα του κόβεται.
22:09

9'

Ο Ματέους δοκιμάζει την ετοιμότητα του Καπίνο, ο οποίος πέφτει και μπλοκάρει σταθερά. Κακή αντίδραση της άμυνας του Ολυμπιακού.
22:10
Μικρή, αλλά δυναμική η παρουσία των οπαδών του Ολυμπιακού στο γήπεδο.
22:12
Στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός διπλασιάζει τα τέρματά του στο 54' με πέναλτι του Λεντέσμα. Με 9 παίκτες συνεχίζει η Μπρόντμπι.
22:13

13'

Αντικανονική η θέση του Ιντέγε, δεν μετράει το πλασέ στην κίνηση που πέρασε μόλις άουτ.
22:16

15'

Ο Σεμπά κινείται υπέροχα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, σουτάρει, αλλά ο Μπρακάλι κάνει εντυπωσιακή επέμβαση με τα δύο χέρια. Η πρώτη καλή στιγμή του Ολυμπιακού στο ματς.
22:17
Το αμυντικό δίδυμο της Αρούκα είναι αρκετά βαρύ και οι παίκτες του Μπέντο μπορούν να το εκμεταλλευτούν με τις κατάλληλες κινήσεις είτε με την μπάλα στα πόδια είτε στον κενό χώρο.
22:20
Μία από τις πρώτες μάχες στο γήπεδο.
22:22

21'

Ο Ολυμπιακός αγγίζει το γκολ με τον Ιντέγε, ο οποίος από κοντά σουτάρει στα σώματα. Όλα άρχισαν από την εξαιρετική προσπάθεια και το 1-2 που έφερε τον Καμπιάσο σε θέση να φτιάξει παιχνίδι.
22:25
Στο πρώτο μισό του α' ημιχρόνου ο Ολυμπιακός έχει τον έλεγχο, αφού η Αρούκα δίνει μέτρα και περιμένει σε διπλή ζώνη. Καλά τ' ανεβάσματα από τις πτέρυγες, αλλά λείπει η τελική προσπάθεια.
22:25

25'

Ο Ντε Λα Μπέγια γυρίζει την μπάλα, ο Ζουμπάλ διώχνει σε κόρνερ.
22:28

27'

Γκολ για τον Ολυμπιακό με σκόρερ τον Σεμπά! Εξαιρετική μπαλιά του Καμπιάσο στον ανοικτό χώρο, ο Πάρντο προλαβαίνει να γυρίζει και ο Σεμπά σκοράρει από κοντά. Το 1-0 είναι εξόχως σημαντικό σ' ένα εκτός έδρας ματς.
22:31

30'

Συμπληρώθηκαν 30 λεπτά και ο Ολυμπιακός έχει ήδη σκοράρει. Ό,τι δεν έκανε κόντρα στη Χάποελ Μπερ Σεβά.
22:31

31'

Κάρτα στον Καρλέτο για μαρκάρισμα με τις τάπες στον τετρακέφαλο του Φιγκέιρας.
22:37

37'

Ο Ματέους απειλεί με μακρινό σουτ, ο Καπίνο μπλοκάρει με διπλή επέμβαση.
22:37
Ο Σεμπά πανηγυρίζει με τον Πάρντο το γκολ του Ολυμπιακού.
22:41

40'

Κάρτα στον Κοέλιο για χτύπημα στο πρόσωπο του Καμπιάσο με το χέρι.
22:41
Εν τω μεταξύ ο Παναθηναϊκός σκοράρει τρίτη φορά, δεύτερη με τον Μπεργκ, και προηγείται 3-0 της Μπρόντμπι.
22:45
Ημίχρονο στο ματς.
22:47
Ο Ολυμπιακός κλείνει το πρώτο μισό προηγούμενος 1-0 με το γκολ του Σεμπά στο 27'. Καλύτερος από την Αρούκα, είχε τον έλεγχο και μια-δυο φάσεις ακόμη. Μόνο με μακρινά σουτ προσπάθησαν ν' απειλήσουν οι γηπεδούχοι.
22:54
Σε σχέση με προηγούμενες εμφανίσεις του ο Φιγκέιρας δείχνει βελτιωμένος. Σωστά ανεβάσματα και καίριες τοποθετήσεις στην άμυνα. Είναι και αυτό ένα κέρδος κατά το πρώτο ημίχρονο του αγώνα.
23:01
Αρχίσει το δεύτερο ημίχρονο.
23:02
Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες. Ο Μπέντο δεν είχε λόγο ν' αλλάξει πλάνο ή πρόσωπα. Ο Βιντιγκάλ προτιμάει να περιμένει.
23:05

49'

Η κεφαλιά του Ντα Κόστα μετά την εκτέλεση φάουλ του Ντομίνγκες κοντράρει και καταλήγει στον Μπρακάλι.
23:06
Με λογική να κυνηγήσει δεύτερο γκολ ο Ολυμπιακός, πιέζει εξ αρχής την άμυνα της Αρούκα.
23:14

58'

Κάρτα στον Γκονσάλες για μαρκάρισμα στον Πάρντο.
23:15

59'

Ντε Ζεζούς αντί Καρλέτο στην πρώτη αλλαγή για την Αρούκα. Αναγκαστική.
23:19

63'

Ο Ντομίνγκες θέλει ν' απειλήσει με σουτ γιατί έχει χώρο, αλλά δεν εκτελεί καλά.
23:21
Κερδισμένη μάχη από τον Ντα Κόστα. Έχει πολλές γιατί δεν έχει πιεστεί.
23:24

68'

Σουτ του Ντα Κόστα από μεγάλη απόσταση, ελέγχει ο Μπρακάλι.
23:25

68'

Αντρέ Σάντος αντί Αρτούρ, η δεύτερη αλλαγή του Βιντιγκάλ.
23:26
Ο Ανδρούτσος θα είναι η πρώτη κίνηση του Μπέντο, ετοιμάζεται.
23:27

71'

Ο Φιγκέιρας πατάει περιοχή και έχει την ευκαιρία, το σουτ όμως κοντράρεται από τον Κοέλιο.
23:28

72'

Ο Ανδρούτσος θ' αντικαταστήσει τον Τσόρι Ντομίνγκες. Αρχηγός ο Μιλιβόγεβιτς.
23:29

72'

Τεράστια επέμβαση του Καπίνο στο τετ α τετ με τον Γκονσάλες, ο οποίος εξέθεσε με σόλο τους Μποτία, Φιγκέιρας και Ντα Κόστα. Είναι η πρώτη φορά που απειλείται ο Ολυμπιακός.
23:30

73'

Ο Αντίλσον με τακουνάκι δεν μπορεί ν' απειλήσει.
23:32

75'

Με Κριβελάρο αντί Αντίλσον κλείνει τις αλλαγές του ο Βιντιγκάλ.
23:36
Ακόμη δέκα λεπτά χωρίς τις καθθυστερήσεις.
23:37

80'

Τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό! Ο Σεμπά σερβίρει στον Καμπιάσο, αλλά αυτός πλασάρει άουτ.
23:40

84'

Σουτ-φάουλ του Βαλέντε, ο Καπίνο πέφτει και διώχνει σε κόρνερ.
23:42

86'

Κάρτα στον Ντα Κόστα για τράβηγμα στον Ντε Ζεζούς.

23:44

88'

Ο Σεμπά δίνει τη θέση του στον Ντουρμάζ.
23:46

90'

Ζντιέλαρ αντί Πάρντο, η τρίτη αλλαγή του Μπέντο.
23:48

92'

Κάρτα και στον Φιγκέιρας για καθυστέρηση χρόνου.
23:50
94'
Ο Μποτία διορθώνει το λάθος του μ' ένα πολύ καλό τάκλινγκ στην μπάλα.
23:51
Φινάλε στον αγώνα.
23:52
Ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε στην Πορτογαλία και με το 1-0 είναι το αφεντικό του ζευγαριού δεδομένου ότι η ρεβάνς διεξάγεται την επόμενη Πέμπτη στο Καραϊσκάκη.
23:52
Κακώς αγχώθηκαν στο φινάλε οι "ερυθρόλευκοι", ήταν ίσως απόρροια της αμφισβήτησης που έφερε ο αποκλεισμός από τη Χάποελ. 
23:53
Το 1-0 εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό την ελληνική ομάδα, η οποία δεν φαίνεται δυνατό ν' απειληθεί στον επαναληπτικό.
23:53
Καλό βράδυ από εμάς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK