Σύμμαχος του Ολυμπιακού ο... Αλαρντάις!

Ρεαλιστής ή ηττοπαθής; Ό,τι και αν είναι ο Σαμ Αλαρντάις, προκάλεσε αίσθηση με τις δηλώσεις του για τη Μπέρνλι, τονίζοντας πως θα ήταν προτιμότερο για εκείνη να... αποκλειστεί από τον Ολυμπιακό!

Everton manager Sam Allardyce during the English Premier League soccer match between Everton and Manchester City at Goodison Park in Liverpool, England, Saturday, March 31, 2018. (AP Photo/Rui Vieira)
Everton manager Sam Allardyce during the English Premier League soccer match between Everton and Manchester City at Goodison Park in Liverpool, England, Saturday, March 31, 2018. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Ποια είναι η ομάδα που δικαιούται να... ομιλεί σε βαθμό... πολυλογίας για την πορεία της την περασμένη σεζόν στην Premier League, παρότι δεν πήρε κάποιον τίτλο και δεν μπήκε στην πρώτη τετράδα που θα της εξασφάλιζε συμμετοχή στο Champions League;

Μην ψάχνετε και πολύ, η λύση είναι μπροστά στα μάτια μας. Για την ακρίβεια, το ελληνικό φίλαθλο κοινό θα τη γνωρίσει σε δύο βράδια από τώρα καθώς αναφερόμαστε στην Μπέρνλι.

Ναι, η αντίπαλος του Ολυμπιακού στα πλέι οφ του Europa League έγραψε ιστορία πέρυσι αφού ήταν η ομάδα που συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς στο πρωτάθλημα μετά τα... θηρία.

Η Μάντσεστερ Σίτι έφτασε στο ασύλληπτο "100", η συμπολίτισσά της Γιουνάιτεντ σταμάτησε στους 81 βαθμούς, η τρίτη Τότεναμ πήρε 77 πόντους, η Λίβερπουλ 75, ενώ οι Λονδρέζες Τσέλσι και Άρσεναλ που θα δουν φέτος το σεντόνι από την τηλεόραση, σταμάτησαν στους 70 και στους 63 πόντους αντίστοιχα.

Και από εκεί και πέρα... η Μπέρνλι, που σε 38 αγωνιστικές μάζεψε 54 πόντους και πήρε το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο, βάζοντας μάλιστα "από κάτω" κόσμο και... κοσμάκη:

Μεταξύ άλλων την Έβερτον των 9 πρωταθλημάτων Αγγλίας (8η), την πρωταθλήτρια του 2016 Λέστερ (9η), την Νιούκαστλ του Ράφα Μπενίτεθ (10η), ακόμα και τις πάντα υπολογίσιμες Κρίσταλ Πάλας και Γουέστ Χαμ (11η και 13η αντίστοιχα).

Πλέον, έχοντας αποκλείσει την τουρκική Μπασακσεχίρ στον τρίτο προκριματικό, η ομάδα του Σον Ντάις ορέγεται τους ομίλους του Europa League όπου δεν έχει παίξει στο παρελθόν, με την πρόκληση να είναι μεγάλη.

Burnley's players pose for photographs prior to a Europa League qualification soccer match between Istanbul Basaksehir and Burnley, at the Fatih Terim stadium in Istanbul, Thursday, Aug. 9, 2018. (AP Photo)
Burnley's players pose for photographs prior to a Europa League qualification soccer match between Istanbul Basaksehir and Burnley, at the Fatih Terim stadium in Istanbul, Thursday, Aug. 9, 2018. (AP Photo) AP PHOTO

Και αυτό γιατί αν ξεπεράσει το εμπόδιο του Ολυμπιακού καλείται να διαχειριστεί μία πρωτόγνωρη για αυτήν κατάσταση, παίζοντας ματς βράδυ Πέμπτης μεταξύ αγώνων πρωταθλήματος με υψηλό βαθμό δυσκολίας, με πολλούς να αναρωτιούνται μήπως αυτό της στοιχίσει εντός των συνόρων ακόμα και την παραμονή.

Είναι άλλωστε γνωστό τοις πάσοι πως το αγγλικό πρωτάθλημα είναι τόσο δύσκολο που μέσα σε 12 μήνες τα πάντα αλλάζουν και μπορεί μία ομάδα που "χτυπούσε" Ευρώπη, την άλλη σεζόν να καταρρεύσει, πόσο μάλλον όταν έχει το μυαλό της σε έναν τόσο "λαμπερό" στόχο όπως η Ευρώπη και δεν έχει τόσο μεγάλο ρόστερ.

Με δεδομένο μάλιστα πως τα δύο επόμενα παιχνίδια της Μπέρνλι είναι απέναντι σε Φούλαμ (εκτός) και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεν είναι απίθανο το σενάριο να έχει μόλις έναν πόντο μετά από τους αγώνες της με τον Ολυμπιακό, και σε περίπτωση που έχει προκριθεί να καλείται να παίξει στην Ευρώπη ούσα στον πάτο της βαθμολογίας!

Θα το αντέξει; Ο Σαμ Αλαρντάις πιστεύει ότι δεν μπορεί και δεν φοβήθηκε να κάνει δηλώσεις που προκάλεσαν αίσθηση, συμβουλεύοντας ουσιαστικά τον συνάδελφό του και τεχνικό των "κλάρετς" να επιδιώξει το δρόμο της ασφάλειας, της λογικής και της ηρεμίας μέσω του... αποκλεισμού από τον Ολυμπιακό!

Burnley's head coach Sean Dyche applauds the team's fans prior to a Europa League qualification soccer match between Istanbul Basaksehir and Burnley, at the Fatih Terim stadium in Istanbul, Thursday, Aug. 9, 2018. (AP Photo)
Burnley's head coach Sean Dyche applauds the team's fans prior to a Europa League qualification soccer match between Istanbul Basaksehir and Burnley, at the Fatih Terim stadium in Istanbul, Thursday, Aug. 9, 2018. (AP Photo) AP PHOTO

"Εάν έλεγα δημόσια στον προπονητή της Μπέρνλι, Σον Ντάις, να αποκλειστεί από το Europa League δεν θα ήταν σωστό. Αλλά δεν νομίζω ότι ο Σον έχει την ομάδα ν' ανταγωνιστεί.

Κι όταν δεν έχεις την ομάδα να ανταγωνιστείς - το είδαμε με την Ίπσουιτς που βγήκε Ευρώπη και την επόμενη σεζόν υποβιβάστηκε - είναι δύσκολο.

Όταν μια μικρότερη ομάδα βγαίνει στην Ευρώπη και παίζει στην Premier League την Κυριακή, είναι δύσκολο να έχει αποτέλεσμα", υποστήριξε ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Αγγλίας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK