Τα πολλά γκολ των "Ελλήνων" στα παιχνίδια του Europa League

Δεν ήταν μονάχα ο Ματιέ Ντοσεβί που σκόραρε, μ' εκπληκτικό τρόπο, σε ματς της πρεμιέρας του Europa League. Οι 4+1 ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί σε ελληνικές ομάδες και τράβηξαν πάνω τους τα βλέμματα.

Τα πολλά γκολ των "Ελλήνων" στα παιχνίδια του Europa League

Πέρασαν για ένα διάστημα από την Ελλάδα. Άλλοι "ακούμπησαν" και πωλήθηκαν. Άλλοι όχι και έφυγαν... νύχτα. Όλοι τους πάντως σκόραραν στα παιχνίδια για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Πέντε ποδοσφαιριστές, πέντε διαφορετικές ιστορίες.

ΜΙΤΣΕΛ

Σκόραρε: Το πρώτο γκολ της Καραμπάγκ στο 2-2 με τη Σλόβαν Λίμπερετς, σε ματς για τον όμιλο του ΠΑΟΚ.

Εν Ελλάδι: Έπαιξε στην ΑΕΚ το εξάμηνο Ιανουάριος-Ιούνιος 2011 μετρώντας 18 συμμετοχές. Έμεινε στην ιστορία για το εκπληκτικό φάουλ-γκολ από τα 40 μέτρα στις καθυστερήσεις του δεύτερου προημιτελικού του κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό "κρεμώντας" τον Ορέστη Καρνέζη. Χάρη σε αυτό το γκολ η Ένωση προκρίθηκε, έφτασε στον τελικό και κατέκτησε το τρόπαιο.

ΑΝΤΡΕ ΠΙΝΤΟ

Σκόραρε: Για την Μπράγκα στο 24', με κεφαλιά-ψαράκι, ισοφαρίζοντας 1-1 το ματς με τη Γάνδη. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Εν Ελλάδι: Επιλογή του Ζεζουάλδο Φερέιρα το καλοκαίρι του 2012 προκειμένου να λειτουργήσει ως βράχος στην άμυνα. Μάταια. Συνολικά έπαιξε στον Παναθηναϊκό σε 22 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις (τα 19 90λεπτα). Έφυγε τον Ιανουάριο του 2014 για την Μπράγκα, στην οποία έχει ρόλο βασικού όντας μάλιστα και αρχηγός. Ο Φερέιρα είχε φύγει πολύ πριν απ' αυτόν...

ΜΑΤΙΕ ΝΤΟΣΕΒΙ

Σκόραρε: Ένα εκπληκτικό γκολ στο 1-1 με τη Θέλτα, ανοίγοντας το σκορ για τη Σταντάρ Λιέγης, σε ματς για τον όμιλο του Παναθηναϊκού.

Εν Ελλάδι: Δεν έκανε τέτοιες ενέργειες και γι' αυτό μετά από ένα χρόνο και κάτι ψηλά (καλοκαίρι 2014-καλοκαίρι 2015) έφυγε από τον Ολυμπιακό μην μπορώντας να σταθεί ως δεξιός χαφ-εξτρέμ. Συνολικά είχε 36 εμφανίσεις και 5 γκολ.

ΜΙΓΚΕΛ ΒΙΤΟΡ

Σκόραρε: Στο αποτέλεσμα έκπληξη της πρεμιέρας, το 2-0 της Χάποελ Μπερ Σεβά επί της Ίντερ στο Μιλάνο. Ο Πορτογάλος άνοιξε το σκορ στο 54'.

Εν Ελλάδι: Έπαιξε τρεις σεζόν στον ΠΑΟΚ με τριψήφιο αριθμό συμμετοχών (116) και έφυγε ως ελεύθερος το περασμένο καλοκαίρι γιατί ο Βλάνταν Ίβιτς είχε άλλες προτεραιότητες.

ΡΟΜΠΕΡΤ ΜΑΚ

Σκόραρε: Όχι, αλλά παίζοντας 90 λεπτά "έφτιαξε" το 3-3 για τον Τζιουλιάνο πριν από την επική ανατροπή της Ζενίτ στο Τελ Αβίβ. Η ρωσική ομάδα έχανε 3-0 μέχρι το 77' και επικράτησε 4-3.

Εν Ελλάδι: Έφυγε από τον ΠΑΟΚ πριν από δύο μήνες διότι πωλήθηκε έναντι 3,5 εκατ. ευρώ στη Ζενίτ. Στον "Δικέφαλο" έπαιξε δύο σεζόν (81 ματς, 28 γκολ) ο Σλοβάκος επιθετικός.

News 24/7

24MEDIA NETWORK