Υπόκλιση Θιγάντα σε... Λεωφόρο και Ζέκα!

Η παραδοχή του Θιγάντα για την πολύ καλή εμφάνιση του Παναθηναϊκού που έβαλε δύσκολα στην Αθλέτικ για μία ώρα, ο σεβασμός προς τους "πράσινους" και οι ύμνοι του για τον Ζέκα.

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÏ - ÁÈËÅÔÉÊ ÌÐÉËÌÐÁÏ / EUROPA LEAGUE / PANATHINAIKOS - ATHLETIC BILBAO (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÏ - ÁÈËÅÔÉÊ ÌÐÉËÌÐÁÏ / EUROPA LEAGUE / PANATHINAIKOS - ATHLETIC BILBAO (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Με πολύ καλά λόγια για τον Παναθηναϊκό μίλησε ο προπονητής της Αθλέτικ, Χοσέ Άνχελ Θιγάντα στη συνέντευξη Τύπου μετά το μεγάλο διπλό των Βάσκων στη Λεωφόρο, τονίζοντας πως η ομάδα του δεν έπαιξε καλά, αν και νίκησε. Ο τεχνικός των Βάσκων εξήρε την προσπάθεια των παικτών του μετά το 2-0 και ύμνησε την εικόνα του Κάρλος Ζέκα.

«Οι αγώνες διαρκούν ενενήντα λεπτά και πρέπει πάντοτε να είσαι συγκεντρωμένος σε όλη τη διάρκεια. Η ομάδα μου δούλεψε καλά αν και κάναμε το χειρότερό μας παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο δεν καταφέραμε τίποτα. Στο δεύτερο ημίχρονο μετά το 2-0 έγιναν δύσκολα τα πράγματα. Οι παίκτες μου απέδειξαν ότι έχουν όρεξη και δίνουν σημασία στη διοργάνωση. Απέδειξαν τα παιδιά το DNA της ομάδας μας. Παίξαμε κόντρα σε δύσκολο αντίπαλο σε μία μαγευτική ατμόσφαιρα. Μετά το πρώτο μας γκολ όμως δείξαμε την όρεξή μας και τη θέλησή μας για να πετύχουμε το καλύτερο.

Ο προπονητής είναι ο βασικός υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει. Κάναμε προετοιμασία, είχαμε παίξει λίγα παιχνίδια. Δεν μπήκαμε καλά, δεν είχαμε συνοχή, έγιναν φάσεις βιαστικά. Δεν είχαμε timing αλλά πιστεύω ότι όλα θα βελτιωθούν με σωστή προπόνηση. Απόψε δεν κάναμε καλό παιχνίδι αν και νικήσαμε. Είμαστε συνηθισμένοι να παίζουμε τέτοια ματς, αλλά δεν παίξαμε καλά. Ο προπονητής έχει το καθήκον να ενώσει την ομάδα και τους παίκτες, αλλά πρέπει να παίξουμε καλύτερα».

Ερωτηθείς για το αν αισθάνθηκε «φόβο» μετά το 2-0, ο Θιγάντα υποστήριξε πως «… πάντοτε σκέπτομαι ότι έχουμε παίκτες που μπορούν να σκοράρουν. Ο Αντούριθ δεν ήταν καλά αλλά σκόραρε δύο φορές, σημειώνω το γεγονός ότι κερδίσαμε σε δύσκολο γήπεδο. Είναι σημαντικό ότι οι παίκτες έδωσαν τη μάχη τους και δεν τα παράτησαν ποτέ κι ελπίζω ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν ελπιδοφόρα».

Οσο για το αν θεωρεί ότι τελείωσε η πρόκριση; «Ούτε καν δεν το σκέφτομαι έτσι. Είναι ποδόσφαιρο. Πολλά μπορεί να συμβούν. Έχουμε σεβασμό στον Παναθηναϊκό και δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα. Έχουμε να σκεφτούμε τον αγώνα με την Χετάφε και μετά τη ρεβάνς, πάντοτε με τις ίδιες σκέψεις που έχει η Μπιλμπάο να παίζει για τη νίκη».

Ο τεχνικός της Αθλέτικ αποθέωσε στη συνέχεια τον Ζέκα λέγοντας πως «…ο Παναθηναϊκός έχει σημαντικούς παίκτες. Έπαιξε πολύ καλά και επαναλαμβάνω ότι ο Ζέκα είναι φανταστικός παίκτης».

Photo Credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK