Το πιο εντυπωσιακό γκολ στη σύντομη ιστορία του Nations League μπήκε με τα χέρια

Λίγα λεπτά αφότου ισοφάρισε τους Γερμανούς στους καθυστερήσεις, ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ σκόραρε εκ νέου με μια κίνηση ανθρωπιάς που πιθανότατα θα του αποφέρει ένα βραβείο Fair Play. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο.

Το πιο εντυπωσιακό γκολ στη σύντομη ιστορία του Nations League μπήκε με τα χέρια

Ο Ρουμάνος διαιτητής του Γερμανία-Ολλανδία που έστειλε τους αναγεννημένους οράνιε στο Final-4 της πρώτης κατηγορίας του Nations League έμαθε λίγο πριν σφυρίξει την έναρξη του παιχνιδιού ότι η μητέρα του απεβίωσε.

Ο Ovidiu Hategan επέλεξε να διαιτητεύσει κανονικά το παιχνίδι, αλλά μετά το σφύριγμα της λήξης, κατέρρευσε και ξέσπασε σε κλάματα. Εκείνη τη στιγμή ακριβώς, ο αμυντικός της Λίβερπουλ τον πλησίασε και τον αγκάλιασε.

"Του ευχήθηκα δύναμη και του είπα ότι τα πήγε καλά στο παιχνίδι. Δεν είναι κάτι φοβερό, αλλά ελπίζω ότι τον βοήθησε", δήλωσε ο Φαν Ντάικ για το περιστατικό.

Ο Ρουμάνος ρέφερι θεωρείται από τις καλές σφυρίχτρες της Ευρώπης και πρόσφατα σφύριξε τη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Ίντερ για το Champions League στο Καμπ Νου, ενώ το 2017 ήταν ο άρχοντας του δεύτερου ημιτελικού του Europa League ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Θέλτα.

Αναμφισβήτητα, σε έναν θεσμό που περισσότερο έχει μπερδέψει παρά ενθουσιάσει, η κίνηση του Φαν Ντάικ μετά το ματς με τη Γερμανία θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για το πιο σοβαρό χάιλάιτ μέχρι τώρα.

(κεντρική φωτογραφία: AP Images/Martin Meissner)

News 24/7

24MEDIA NETWORK