Ισπανογαλλικός πόλεμος για τα μάτια του Νεϊμάρ!

Η Παρί Σεν Ζερμέν θέλει να αρπάξει τον Νεϊμάρ Τζούνιορ μέσα από τα χέρια της Μπαρτσελόνα και η ισπανική λίγκα απειλεί τους Γάλλους πως θα τους στείλει στα δικαστήρια, ακόμα και στα πολιτικά!

Ισπανογαλλικός πόλεμος για τα μάτια του Νεϊμάρ!
neymar

Το Financial Fair Play είναι μία μπερδεμένη ιστορία, αφού οι κορυφαίοι σύλλογοι στην Ευρώπη συνεχίζουν να ξοδεύουν χρήματα αφειδώς χωρίς να είναι ξεκάθαρο πως ισορροπούν τα έσοδα/έξοδα. Συνήθως χρησιμοποιούν διάφορα τρικ για να φαίνεται πως γίνονται τεράστιες επενδύσεις, όμως είναι άγνωστο που καταλήγουν τελικά αυτά τα λεφτά.

Μοιραία την πληρώνουν οι ασθενέστεροι σύλλογοι, με την UEFA να είναι ιδιαίτερα αυστηρή και να επιβάλει κυρώσεις ακόμα και αποκλεισμού από τις διοργανώσεις της.

Τι γίνεται όμως όταν συγκρουστούν δυο... γίγαντες; Όταν τα συμφέροντα δυο κορυφαίων συλλόγων έρχονται απέναντι και η UEFA πρέπει να βρει τη λύση;

Αυτό το ερώτημα είναι πιθανό να κληθεί να απαντήσει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, έτσι και ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Νεϊμάρ Τζούνιορ από την Μπαρτσελόνα στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Οι Ισπανοί δεν πωλούν τον παίκτη τους και οι Γάλλοι φαίνονται διατεθειμένοι να πληρώσουν τη ρήτρα, άνω των 200.000.000€, που υπάρχει στο συμβόλαιο του Βραζιλιάνου.

"ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ"

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί τελικά η μεταγραφή, ο πρόεδρος της ισπανικής λίγκας Χαβιέρ Τεμπάς ήταν ξεκάθαρος. " Θα πάμε στην UEFA γιατί είναι ξεκάθαρο πως θα υπάρξει παράβαση του FFP, όπως και των κανόνων ανταγωνισμού" , είπε αρχικά και συνέχισε:

" Εάν δεν υπάρξει τιμωρία, τότε θα προσφύγουμε στο CAS και στη συνέχεια στα δικαστήρια τόσο στην Ισπανία όσο και στην Γαλλία. Δεν έχει να κάνει τόσο με αυτή την υπόθεση. Αλλά η La Liga δεν θα κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια σε τέτοιες περιπτώσεις, ούτε γενικότερα το ισπανικό ποδόσφαιρο. Σήμερα είναι η Μπαρτσελόνα. Αύριο μπορεί να είναι η Ρεάλ ή η Ατλέτικο. Θα κάνουμε άμεσα τις απαραίτητες κινήσεις" .

Στην Ισπανία θεωρούν πως μετά τις τιμωρίες που επιβλήθηκαν στους συλλόγους τους για παράβαση των κανόνων όσον αφορά τους ανήλικους ποδοσφαιριστές, δεν θα ανεχθούν τη μη τιμωρία σε ανταγωνιστικούς συλλόγους που έχουν καταπατήσει τους κανόνες.

Με λίγα λόγια όπως τα έκανε η UEFA, τώρα θα πρέπει να πάρει γενναίες αποφάσεις.

News 24/7

24MEDIA NETWORK