Προτίμησε την Ανδόρα από την... Ικαρία ο Σαβιόλα!

Ο Σαβιόλα επέστρεψε στο ποδόσφαιρο και την Ευρώπη ως παίκτης – βοηθός προπονητής – υπεύθυνος Ακαδημιών σε μια μικρομεσαία ομάδα του Πριγκιπάτου των Κοιλάδων της Ανδόρας.

Προτίμησε την Ανδόρα από την... Ικαρία ο Σαβιόλα!

Τρία χρόνια και σχεδόν δύο μήνες έχουν περάσει από εκείνη τη ζεστή ημέρα του Ιουλίου που ο Ολυμπιακός ανακοίνωνε... μεταγραφή αεροδρομίου με το ονοματεπώνυμο: Χαβιέρ Πέδρο Σαβιόλα ή "κούνελος" (το διάσημο παρατσούκλι του).

Και σήμερα υπάρχουν δημοσιεύματα στην Ανδόρα (Diari), Αργεντινή, Βαρκελώνη αλλά και φωτογραφίες του 35χρονου (τα κλείνει τον Δεκέμβριο) πρώην ποδοσφαιρικού σταρ που συμφώνησε με την παγκοσμίως άγνωστη Ορδίνο (6η στο πρωτάθλημα της Ανδόρας) για να επιστρέψει στην ενεργό δράση και συγχρόνως να ξεκινήσει τα πρώτα του προπονητικά βήματα από τις Ακαδημίες της ( έχουν και τέτοιες)!

Ο Σαβιόλα που στον Ολυμπιακό μέτρησε 26ματς πρωταθλήματος με 12 γκολ και 3 ασίστ εγκατέλειψε το λιμάνι 1η Σεπτεμβρίου του 2014 γιατί δεν ήθελε να είναι ρεζέρβα με προορισμό την πόλη του... Ρωμαίου και της Ιουλιέτας. Μόνο που και στην Ελλάς Βερόνα δεν στέριωσε, έμεινε μόλις μια σεζόν, έπαιξε 15 ματς στηνSerie A (1 γκολ - 2 ασίστ) και τον Ιούλιο του 2015 επέστρεψε στην Αργεντινή και στην ομάδα που τον ανέδειξε, την Ριβερ Πλέιτ. Έξι μήνες, συνολικά 15 ματς με μόλις 2 γκολ και στις 7 Ιανουαρίου του 2016 ο Σαβιόλα αποσύρει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και ανακοινώνει το τέλος της καριέρας του. Αμ δε...

Ένας παλιόφιλος από την Ισπανία, με καριέρα σε Μπαρτσελόνα και Μάλαγα, ο Μιγκέλ Ανχελ Λοθάνο, προπονητής στην Ορδίνο τον πείθει να "μεταναστεύσει" στη ...βουκολική Ανδόρα. Σε πρώτη φάση με την διπλή ιδιότητα του παίκτη – βοηθού προπονητή και υπεύθυνου των Ακαδημιών της και από του χρόνου ως head coach στην θέση του (Λοθάνο).

Προτίμησε την Ανδόρα από την... Ικαρία ο Σαβιόλα!

Κάπως έτσι ο Σαβιόλα παίρνει την μεγάλη απόφαση να μεταναστεύσει μαζί με την οικογένειά του (σύζυγο και δύο παιδιά) στο Πριγκιπάτο των Κοιλάδων της Ανδόρας, προφανώς για μια πιο ποιοτική ζωή. Μπορεί να μην διαθέτει το glamorous του Πριγκιπάτου του Μονακό (ο "κούνελος" έπαιξε και έζησε στο Μόντε Κάρλο για ένα χρόνο) αλλά η ζωή κοντά στην φύση είναι πιο... υγιεινή.

Για όσους δεν το γνωρίζουν η Ανδόρα κατέχει το ρεκόρ μακροζωίας διεθνώς, με το μέσο προσδόκιμο ζωής στην χώρα να είναι 82,72 χρόνια! Μιλάμε για μια χώρα που εκτείνεται σε 40 χιλιόμετρα, βρίσκεται στα ανατολικά Πυρηναία, αποτελείται κυρίως από όρη με μέσο υψόμετρο 1.996 μέτρα, έχει πληθυσμό περίπου 80.000 κατοίκους, επίσημη γλώσσα την καταλανική, κατά 67% τον πληθυσμό της συνθέτουν Ισπανοί, Γάλλοι, Βρετανοί, Πορτογάλοι (οι Ανδοριανοί είναι μειοψηφία!),έχει μια πόλη- πρωτεύουσα (Ανδόρα λα Βέγια) και 7 χωριά!!

Κάποιος πάντως πρέπει να ενημερώσει τον Σαβιόλα πως και στην Ελλάδα υπάρχει ένα νησί που οι κάτοικοί του... ξεχνούν να πεθάνουν, έχουν μάθει να χαλιναγωγούν το στρες και εμφανίζουν πολύ μικρά ποσοστά άνοιας και κατάθλιψης. Ο λόγος φυσικά για την Ικαρία , την οποία μπορεί να έχει στα υπόψιν για το μέλλον ο... προπονητής Σαβιολα. Είτε για τον Ίκαρο είτε για τον Διαγόρα Ραχών Ικαρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σαβιόλα: Το "αιώνιο" μεταγραφικό σίριαλ και οι άγνωστες ιστορίες της ζωής του

News 24/7

24MEDIA NETWORK