Η αστυνομία στα γραφεία της UEFA

Εφοδο στα γραφεία της UEFA στην Ελβετία έκανε την Τετάρτη η ελβετική αστυνομία για την υπόθεση των συμβολαίων της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας με την εταιρία Cross Tradind που διέρρευσαν στα Panamas Papers.

Η αστυνομία στα γραφεία της UEFA

Η ανακοίνωση της UEFA σχετικά με το ζήτημα έχει ως εξής:

"Η UEFA επιβεβαιώνει ότι σήμερα δέχθηκε την επίσκεψη της ελβετικής αστυνομίας που ερευνά την υπόθεση των συμβολαίων με την Cross Tradind/Teleamazonas. Εννοείται ότι η UEFA θα προσφέρει κάθε δυνατή διευκόλυνση με έγγραφα που έχουμε στην κατοχή της".

Οι επίμαχες συμβάσεις, οι οποίες διέρρευσαν στα Panama Papers, υπογράφησαν από το 2003 έως το 2006 ενώ μία από αυτές αφορούσε εταιρία η οποία εμπλέκεται στο μεγάλο σκάνδαλο που τελικά έθεσε εκτός FIFA τον Σεπ Μπλάτερ.

Τα αρχεία δείχνουν ότι το 2006 η UEFA πούλησε τα τηλεοπτικά της δικαιώματα για τη Λατινική Αμερική σε εταιρία της Αργεντινής που ονομάζεται Cross Trading. Στη συνέχεια η Cross Trading πούλησε στην Teleamazonas σε τιμή πολύ μεγαλύτερη από αυτή που αγόρασε. Η τιμή αγοράς (για την αγορά του Εκουαδόρ) ήταν 111.000 δολάρια και η τιμή πώλησης τα 311.170 δολάρια. Επικεφαλής των νομικών υπηρεσιών της UEFA εκείνη την εποχή ήταν ο νυν πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK