Η FIFA μπλόκαρε το Ζιρόνα - Μπαρτσελόνα στο Μαϊάμι

Η FIFA δεν επιτρέπει στη LaLiga να διεξάγει τον αγώνα της Ζιρόνα με την Μπαρτσελόνα στο Μαϊάμι τονίζοντας μάλιστα πως "τα επίσημα ματς ενός πρωταθλήματος πρέπει να διεξάγονται εντός της χώρας".

FC Barcelona's Lionel Messi, left, duels for the ball against Girona's Douglas Luiz during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Girona at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday, Sept. 23, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez)
FC Barcelona's Lionel Messi, left, duels for the ball against Girona's Douglas Luiz during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Girona at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday, Sept. 23, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Το Contra ανέπτυξε και ανέλυσε το θέμα της διεξαγωγής του Ζιρόνα - Μπαρτσελόαν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει μία τέτοια απόφαση, αλλά η FIFA σταμάτησε τα σχέδια των ανθρώπων της Primera Division.

Στο Συνέδριο που έγινε το πρωί της Παρασκευής η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία συζήτησε την πρόθεση των Ισπανών και μέσω του προέδρου της, Τζάνι Ινφαντίνο απέρριψε δίχως δεύτερη σκέψη την πιθανότητα να γίνει ένα παιχνίδι της LaLiga στις ΗΠΑ.

Τα οικονομικά δεδομένα της συμφωνίας

Η Primera Division ήρθε σε συμφωνία με τη Relevent Sports για τα επόμενα 15 χρόνια, ώστε ένας αγώνας, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, να διεξάγεται στη Βόρεια Αμερική.

Το ποσό της συμφωνίας ανέρχεται σε 200.000.000 ευρώ για αυτά τα 15 χρόνια και σύμφωνα με τον Τέμπας, οι ομάδες δεν είναι υποχρεωμένες να αγωνιστούν στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Μόνο εκείνες που εκφράζουν ενδιαφέρον θα κάνουν το ταξίδι και φυσικά θα δρέπουν τους καρπούς.

'Στόχος της εταιρίας είναι να ενισχύσει την εικόνα των υπολοίπων συλλόγων του πρωταθλήματος, ώστε σταδιακά να αυξήσει την εμπορικότητά του. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι το τηλεοπτικό συμβόλαιο για την κορυφαία κατηγορία της Ισπανίας το 2015 είχε αξία 220.000.000 ευρώ και το 2018 εκτοξεύθηκε στα 900.000.000 ευρώ.

Όλα αυτά όμως ανήκουν, για την ώρα, στο παρελθόν καθώς η FIFA διέλυσε το deal εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, που θα μπορούσε να αποτελέσει την απαρχή μιας σειράς συμφωνιών που θα άλλαζαν το ποδόσφαιρο.

Διαβάστε αναλυτικά για τις αλλαγές που θα μπορούσε να φέρει στον κόσμο του ποδοσφαίρου ένα τέτοιο εγχείρημα: Con Η FIFA κρίνει την Παρασκευή το μέλλον του ποδοσφαίρου μέσω του Ζιρόνα-Μπαρτσελόνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK