Ο Αστέρας "μπλοκάρει" τη Σέλτικ και... δουλεύει για την ΑΕΚ

Πώς το συναπάντημα με τους Αρκάδες "ευνοεί" τους πρωταθλητές Ελλάδας στο ενδεχόμενο σταύρωμα με τη Σέλτικ για τον γ' προκριματικό γύρο του Champions League, "χαλώντας" ως τώρα μια μεταγραφή.

Scotland's John McGinn, right, challenges with Lithuania's Fiodor Cernych during the World Cup Group F qualifying soccer match between Lithuania and Scotland at LFF stadium in Vilnius, Lithuania, Friday, Sept. 1, 2017. (AP Photo/Mindaugas Kulbis)
Scotland's John McGinn, right, challenges with Lithuania's Fiodor Cernych during the World Cup Group F qualifying soccer match between Lithuania and Scotland at LFF stadium in Vilnius, Lithuania, Friday, Sept. 1, 2017. (AP Photo/Mindaugas Kulbis) AP

Ο Τζον ΜακΓκιν, στα 23 του, θεωρείται ένας από τους καλύτερος Σκώτους στη θέση του. Διεθνής κεντρικός χαφ που διακρίνεται για το μεστό παιχνίδι του και τις προοπτικές εξέλιξης. Από το 2015 ανήκει στη Χιμπέρνιαν, προερχόμενος από τη Σεντ Μίρεν, και έχει ήδη τριψήφιο αριθμό συμμετοχών σε όλες τις διοργανώσεις κρατώντας ηγετικό ρόλο.

Πώς όλα αυτά "κολλούν" με τις δύο ελληνικές ομάδες και τις ευρωμάχες που έχουν να δώσουν;

Ως γνωστόν οι "Χιμπς" είναι αντίπαλος του Αστέρα στο β' προκριματικό του Europa League (πρώτο ματς την Πέμπτη) και επειδή θέλουν να προχωρήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο, δεν σκοπεύουν ν' αποδυναμώσουν το ρόστερ τους, χωρίς ν' αποζημιωθούν καλά.

Η Σέλτικ από την άλλη, που είναι πιθανό να βρεθεί στο δρόμο της ΑΕΚ στο Champions League (αν αποκλείσει τη Ρόζενμποργκ), πιέζει σφόδρα για την απόκτηση του ΜακΓκιν. O προπονητής Μπρένταν Ρότζερς τον θεωρεί παίκτη - κλειδί για τον άξονα και επιμένει πάρα πολύ σε αυτή τη θεμελιώδη μεταγραφή.

Ως τώρα όμως κάθε απόπειρα έχει πέσει στο κενό. Τρεις έχουν κάνει οι πρωταθλητές Σκωτίας, η τελευταία 2 εκατομμυρίων λιρών, αλλά όλες τους έχουν απορριφθεί ασυζητητί.

Μια στάση που ευνοεί φυσικά την Ένωση δεδομένου ότι δεν θα ήθελε να συναντήσει μια ενισχυμένη Σέλτικ σε περίπτωση τη βρει μπροστά της.

Λέγεται πάντως πως οι αντιστάσεις των ανθρώπων της Χιμπέρνιαν θα καμφθούν, εφόσον στην προσφορά προστεθεί κι ένα έμψυχο αντάλλαγμα. Ο Σκοτ Άλαν για την ακρίβεια, ένας ποδοσφαιριστής που πέρυσι έπαιξε στην ομάδα του Εδιμβούργου για ένα 6ηνο και ο Νιλ Λένον τον θέλει πίσω.

News 24/7

24MEDIA NETWORK