Τα κορίτσια μάθαν... μπαλίτσα στους άνδρες

Η εθνική ομάδα των ανδρών της Ολλανδίας έχει να γευτεί τη χαρά της επιτυχίας από το μακρινό 1988 με την κατάκτηση του Euro με 2-0 επί των Σοβιετικών. Από τότε έφτασαν στην πηγή, αλλά... νερό δεν ήπιαν ποτέ. Η γυναικεία ομάδα των “Οράνιε” έδειξε το δρόμο σπάζοντας παράδοση δεκαετίας.

Την Κυριακή (6/9) η εθνική ομάδα της Ολλανδίας στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, νικώντας στον τελικό τη Δανία με 4-2 σε ένα πολύ συναρπαστικό ματς. Η νίκη αυτή είναι ιστορικής σημασίας για τους “Οράνιε” καθώς έγιναν η πρώτη ομάδα που κατακτούν τον συγκεκριμένο τίτλο, σταματώντας την παντοκρατορία της Γερμανίας.

Οι Γερμανίδες είχαν κατακτήσει σερί όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ξεκινώντας από το 1995 μέχρι και το 2013! Συνολικά η Γερμανία μετράει οκτώ κατακτήσεις του Euro γυναικών. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι τις πρώην πρωταθλήτριες είχε πετάξει εκτός συνέχειας η φιναλίστ Δανία με νίκη 2-1 στα προημιτελικά.

Photo Credits: AP Photo/Patrick Post

Face Control

Στην Arsenal ο Ηλίας έμαθε να διασκεδάζει

Ξέρεις τι ισχύει για τα παρασκήνια. Όταν είναι καλά, βγαίνει προς τα έξω. Πόσω μάλλον όταν η 'παράσταση' αφορά μια ομάδα νεαρών που διασκεδάζουν. Αυτό έμαθε να κάνει στην Arsenal o Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης.

Face Control

Ο Μαρτίνς βάζει δύσκολα στον εαυτό του

Ο Πέδρο Μαρτίνς ακόμα ψάχνεται, ακόμα 'χτίζει' και το κάνει σε μία κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Ο κόσμος του Ολυμπιακού, όμως, αντέχει δεύτερη σερί χρονιά χωρίς πρωτάθλημα; Ιδού η απορία...