Ο Ατρόμητος έστειλε και τους τέσσερις στην Ευρώπη

Ο αποκλεισμός του Ατρόμητου στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας σημαίνει αυτόματα πως όλες οι ομάδες που θα αγωνιστούν στα πλέι οφ της Super League θα συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν.

Ο Ατρόμητος αναδείχθηκε ισόπαλος με 1-1 κόντρα στην ΑΕΚ και σε συνδυασμό με το 1-0 του πρώτου αγώνα αποκλείστηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη σημαίνει αυτόματα πως όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στα πλέι οφ της Super League θα έχουν ευρωπαϊκή παρουσία την επόμενη σεζόν. Σε περίπτωση που ο Ατρόμητος κατακτούσε το Κύπελλο, ο τελευταίος των πλέι οφ θα έμενε εκτός Ευρώπης, αφού οι Περιστεριώτες θα έπαιρναν το "καλό εισιτήριο" για το Europa League.

Ιδού η ειδική βαθμολογία:

Παναθηναϊκός 55 - (2 βαθμοί) -

ΑΕΚ 54 - (2 βαθμοί)* -

ΠΑΟΚ 45 - (0 βαθμοί)

Πανιώνιος 44 - (0 βαθμοί)

* Στην ΑΕΚ έχουν αφαιρεθεί 3 βαθμοί λόγω των επεισοδίων στο ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Η Ένωση έχει ασκήσει έφεση.

** Η βαθμολογία προκύπτει διαιρώντας με το πέντε τη διαφορά κάθε ομάδας από τον πέμπτο της κατάταξης. Στη συνέχεια γίνεται στρογγυλοποίηση.

 

Τα ευρωπαϊκά εισιτήρια

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ

- Ο Ολυμπιακός, ως πρωταθλητής Ελλάδας, θα συμμετάσχει στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, στο μονοπάτι των πρωταθλητών.

- O 1ος των πλέι oφ θα συμμετάσχει στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών (δείτε εδώ τους πιθανούς αντιπάλους)

- Ο 2ος των πλέι οφ θα συμμετάσχει στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League

- O 3ος των πλέι οφ θα συμμετάσχει στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League

- Ο νικητής του Κυπέλλου θα συμμετάσχει στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League

Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας:

2ος πλέι οφ: 3ος προκριματικός γύρος Europa League

3ος πλει οφ: 3ος προκριματικός γύρος Europa League

4ος πλέι οφ, 2ος προκριματικός γύρος Europa League

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

UPDATE: Οι 73+39 πιθανοί αντίπαλοι Ολυμπιακού και ελληνικών ομάδων στο Champions League
Δείτε πώς μοιράζονται τα ευρωπαϊκά "εισιτήρια" των πλέι οφ

Μπάσκετ

Το Μεγάλο, Φιλερικό Λεξικό του Μπάσκετ

Μεγάλο ερμηνευτικό λεξικό μπάσκετ, από τον Γιάννη Φιλέρη. Τώρα που η μπασκετική χρονιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αξίζει να την παρακολουθήσετε χωρίς να ρωτάτε "τί είπε", "τι λέει", "τι σημαίνει".