Οι Ιταλοί οι πιο προληπτικοί οπαδοί στην Ευρώπη

Ποιοι είναι οι πιο προληπτικοί οπαδοί στην Ευρώπη, για ποιους ένα ποδοσφαιρικό ματς είναι πάνω και από την... οικογένεια και ποιος θεωρείται ο κορυφαίος παίκτης στην ιστορία του Champions League; Η έρευνα της MasterCard σε 5.000 οπαδούς από 11 χώρες της Ευρώπης δίνει απαντήσεις.

Οι Ιταλοί οι πιο προληπτικοί οπαδοί στην Ευρώπη

Λίγα 24ωρα πριν από τον τελικό του Champions League ανάμεσα σε Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα (στο 6.35 η απόδοση νίκης των Ιταλών, στο 1.63 των "μπλαουγκράνα" στον Stoiximan.gr), η Mastercard διεξήγαγε έρευνα σε περισσότερους από 5.000 οπαδούς σε 11 ευρωπαϊκές χώρες σχετικά με το πάθος τους για το ποδόσφαιρο με ομολογουμένως πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

Σύμφωνα λοιπόν με τη μελέτη, οι οπαδοί στην Ιταλία (73%) είναι περισσότερο προληπτικοί σε σχέση με το ποδόσφαιρο, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους Ισπανούς. Συγκεκριμένα, σχεδόν οι μισοί Ιταλοί (47%) φοράνε κάποιο συγκεκριμένο ρούχο που θεωρούν "τυχερό" κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, το 20% επιμένει να κάθεται στην ίδια θέση σε κάθε παιχνίδι, ενώ το 13% συνηθίζει να τρώει ή να πίνει συγκεκριμένα φαγητά ή ποτά. Οι λιγότερο προληπτικοί οπαδοί είναι οι Πορτογάλοι, καθώς μόνο το 23% έχει τέτοιες "δεισιδαιμονίες". Ακολουθούν οι Σουηδοί (24%) και οι Ολλανδοί (29%).

Το ποδόσφαιρο ως... θρησκεία!

Τι γίνεται όταν ο απλός φίλαθλος καλείται να επιλέξει στο δίλημμα κοινωνική ζωή VS ποδόσφαιρο; Το 69% των οπαδών στην Ιταλία παραδέχεται ότι έχει επιλέξει να χάσει μια σημαντική οικογενειακή στιγμή για να βρεθεί σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου. Οι Ισπανοί δεν πάνε... πίσω με ποσοστό 60% και οι Γάλλοι με 52%. Στην Πορτογαλία συμβαίνει το... αντίθετο, με μόλις το 19% να επιλέγει το ποδόσφαιρο πάνω από την οικογένεια.

Ο καλύτερος στην ιστορία

Σε ερώτηση για τον καλύτερο παίκτη της ιστορίας στο Champions League, οι οπαδοί που συμμετείχαν στην έρευνα επέλεξαν πρώτο τον Λιονέλ Μέσι με 27%, δεύτερο τον Ζιντάν με 12% και τρίτο τον Ρονάλντο με 11%. Ο Βραζιλιάνος Ρονάλντο (7%) και ο Μπέκαμ (4%) κλείνουν την πεντάδα.

Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία:

- Περισσότερο από το ένα τρίτο των οπαδών (35%), έχει πάρει άδεια ασθενείας στο παρελθόν, λόγω ενός αγώνα ποδοσφαίρου. Το ποσοστό ανεβαίνει στο 51,9% στην Ιταλία.

- Οι Ισπανοί οπαδοί είναι οι πιο φανατικοί όσον αφορά στους αγώνες εκτός έδρας, με το 92,8% των οπαδών να έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό, ακολουθώντας την αγαπημένη του ομάδα.

- Η Αγγλία (23%) ξεπέρασε την Ισπανία (22%) ως ο προτιμότερος προορισμός που επιλέγουν οι φίλοι του ποδοσφαίρου για να παρακολουθήσουν αγώνες στο εξωτερικό. Η Ιταλία (12%) βρέθηκε τρίτη και η Γερμανία (10%) τέταρτη.

- Οι Ισπανοί φίλαθλοι ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα στους αγώνες εκτός έδρας – κατά μέσο όρο £457 το άτομο. Αντίστοιχα, οι Ιταλοί δαπανούν £398 και οι Γάλλοι £351.

- Οι Ούγγροι οπαδοί (69%) κάνουν τα μεγαλύτερα ταξίδια για παιχνίδια εκτός έδρας και μένουν για τρεις ή παραπάνω ημέρες, ενώ οι Πορτογάλοι (29%) προτιμούν να ταξιδεύουν μόνο για μια μέρα.

Δείτε το εντυπωσιακό infographic της Mastercard:

Οι Ιταλοί οι πιο προληπτικοί οπαδοί στην Ευρώπη

News 24/7

24MEDIA NETWORK