"Πάρτι" εκατομμυρίων για τους επιθετικούς

Παράνοια έχει πιάσει τα κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ τη φετινή μεταγραφική περίοδο όσον αφορά τη θέση του επιθετικού. Οι ομάδες πληρώνουν τόσα χρήματα για έναν παίκτη που το 1996 εν παραδείγματι πλήρωναν όλες οι ισπανικές ομάδες μαζί. Το Contra.gr τα βάζει κάτω και περιμένει τις δικές σας απόψεις.

"Πάρτι" εκατομμυρίων για τους επιθετικούς

To καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και για τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους ξεκίνησε η καλύτερη περίοδος, αντάξια με αυτή της νοκ-άουτ φάσης του Champions League, ενός Μουντιάλ και ενός Euro. H μεταγραφική περίοδος...

Ενδιαφέρουσα η Ελλάδα, αλλά αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη και την Κίνα πλέον δεν έχει προηγούμενο! Το Contra.gr παρουσιάζει τις πιο... χτυπητές περιπτώσεις επιθετικών για τους οποίους οι ομάδες που ενδιαφέρονται προσφέρουν Γη, ύδωρ, θεούς και δαίμονες.

ΤΟ ΠΙΟ "ΚΑΥΤΟ" ΟΝΟΜΑ

Ο Κίλιαν Μπαπέ είναι ο άνθρωπος για τον οποίο η Ρεάλ φέρεται να προσφέρει στη Μονακό τον... προϋπολογισμό όλων των μεταγραφών που είχαν γίνει στην Ισπανία το 1996.

Δεν αναφέρουμε καθόλου τυχαία τη συγκεκριμένη ημερομηνία αφού τότε ήρθαν για να παίξουν στην Ιβηρική Χερσόνησο παίκτες όπως οι: Ρονάλντο, Μιγιάτοβιτς, Ριβάλντο, Σούκερ, Ρομάριο. Για παράδειγμα η Μπαρτσελόνα είχε πληρώσει για να αποκτήσει το “φαινόμενο” μόλις 15.000.000 ευρώ. Ποσό τεράστιο για την εποχή. Άλλες εποχές...

Η ΤΣΕΛΣΙ ΘΕΛΕΙ ΣΤΡΑΙΚΕΡ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ

Ο Αντόνιο Κόντε έδιωξε τον Ντιέγκο Κόστα και ψάχνει έναν ποιοτικό σέντερ φορ για να κάνει το “μπαμ” και να... παστελώνει! Όταν έχεις τέτοιες απαιτήσεις πληρώνεις και η Τσέλσι θέλει να σπρώξει “πακέτο” βαρύ για τον νέο λαμπερό στράικερ της.

Χάνοντας τον Λουκάκου από την Γιουνάιντετ, οι πρωταθλητές Αγγλίας φέρονται αγριεμένοι και θέλουν για την αιχμή του δόρατος ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην ευρωπαϊκή αγορά. Ιγκουάιν, ο πρώτος. Η Τσέλσι σύμφωνα με τα βρετανικά ρεπορτάζ προσφέρει στη Γιουβέντους 90.000.000 ευρώ για τον Αργεντινό. Η ιταλική ομάδα έχει ρίξει... άκυρο και κανείς δεν ξέρει αν ο Κόντε θα επιστρέψει για τον συγκεκριμένο παίκτη ή θα πάει για τον Ομπαμεγιάνγκ.

Όσον αφορά το “βέλος” από την Γκαμπόν η Τσέλσι δίνει στην Μπορούσια Ντόρτμουντ 70.000.000 ευρώ. Οι Άγγλοι γράφουν πως ο παίκτης θέλει να παίξει στους "μπλε".

Η Τσέλσι όμως δεν σταματά εκεί και περιμένει στη γωνία και για τον Μοράτα. Για τον Ισπανό έχει ακουστεί ότι δίνουν στη Ρεάλ 80.000.000 ευρώ!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αγγλία το 1996 οι μεταγραφές κόστισαν 80.000.000 ευρώ. Η ακριβότερη μεταγραφή εκείνης της περιόδου ήταν του εμβληματικού Άλαν Σίρερ στη Νιούκαστλ από την Μπλάκμπερν και κόστισε 21.000.000 ευρώ. Ένας φορ που μετέπειτα έγινε ο πρώτος στην ιστορία της Premier League με 260 γκολ!

ΜΙΛΑΝ... RELOAD IT

H “τρελαμένη” και πλούσια πλέον Μίλαν θέλει τον Μοράτα, τον Μπελότι, τον Ομπαμεγιάνγκ και τα... ογδοντάρια τα πληρώνει σαν “παστάλια”. Στην Ιταλία το 1996 ο επιθετικός που πληρώθηκε με τα περισσότερα χρήματα ήταν ο θρυλικός Ενρίκο Κιέζα. Η Πάρμα τον αγόρασε 11.500.000 ευρώ.

Επίσης, την ίδια χρονιά η Γιουβέντους είχε αγοράσει τον Ζιντάν (που δεν είναι επιθετικός, αλλά αξίζει να τον αναφέρουμε) μόλις 3.700.000 ευρώ. Στις μέρες μας ο Ζιζού αν έπαιζε στη Ρεάλ δεν θα έπαιρνε ποτέ μεταγραφή. Ποιος να πλήρωνε 200.000.000 ευρώ; Εκεί περίπου τον κοστολογούμε.

ΝΙΚΗΤΡΙΑ Η ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Μέχρι στιγμής ο Μουρίνιο είναι ο προπονητής που έχει κερδίσει όλους τους υπόλοιπους στην κούρσα των επιθετικών.

Η Γιουνάιτεντ πλήρωσε 80.000.000 ευρώ για τον Ρομελού Λουκάκου και έκανε το μεγάλο “μπαμ”, ενώ παράλληλα παραμένει “ζεστό” το ενδιαφέρον και για τον Αλβάρο Μοράτα.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ: ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ

Αφήσαμε για το τέλος τον Πορτογάλο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Κριστιάνο ήθελε, θέλει ακόμα; Κανείς δεν ξέρει αν εγκαταλείψει τη “Βασίλισσα”. Η Παρί σύμφωνα με τα ρεπορτάζ ήταν έτοιμη να πληρώσει 140.000.000 ευρώ για να τον κάνει δικό της, όπως επίσης ενδιαφέρον... 200.000.000 ευρώ υπήρξε από Κίνα μεριά.

Τα χρήματα που έχουν πληρωθεί και θα πληρωθούν για τους επιθετικούς είναι πολλά. Εσείς τι πιστεύετε; Καλά κάνουν οι ομάδες και κοστολογούν με τέτοια ποσά τους παίκτες ή ζούμε σε μια... φούσκα που μας κάνει παρέα με την εφημερίδα και τον φραπέ στην παραλία;

Ρίξτε μια ματιά τι γινόταν το καλοκαίρι του 1996 στον... μεταγραφικό κόσμο. Πώς αλλάζουν οι καιροί!

"Πάρτι" εκατομμυρίων για τους επιθετικούς

News 24/7

24MEDIA NETWORK