Ο... Εμπαπέ βάζει σε μπελάδες (ή όχι) την Παρί Σεν Ζερμέν

Η UEFA αποφάσισε την επανεξέταση του φακέλου της Παρί Σεν Ζερμέν που αφορά την τήρηση ή όχι του Financial Fair Play. Θα ξεφυλλίσει απλώς τα έγγραφα ή θα φτάσει την έρευνα μέχρι τέλους η αρμόδια επιτροπή;

Εξακολουθεί να είναι η Παρί Σεν Ζερμέν εναρμονισμένη με τις διατάξεις του Financial Fair Play, όπως αυτό έχει οριστεί από το 2013 από την UEFA;

Τον περασμένο Ιούνιο και για τρία χρόνια ήταν, ανεξάρτητα από το γεγονός πως είχε μεσολαβήσει η μεταγραφή του Βραζιλιάνου Νεϊμάρ από την Μπαρτσελόνα, η οποία είχε κοστίσει το ποσό-ρεκόρ των 220 εκατομμυρίων ευρώ.

Τι ισχύει όμως τώρα που μεσολάβησε η αυγουστιάτικη 'αγορά' των δικαιωμάτων του Κιλιάν Εμπαπέ; Η αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ενημέρωσε ότι η διαδικασία ελέγχου ανοίγει ξανά, καθώς υπάρχουν υπόνοιες πως παραβιάστηκαν οι κανόνες.

Τα 180 εκατομμύρια που, κατά πληροφορίες, κόστισε η απόκτηση του Γάλλου επιθετικού από τη Μονακό 'εκτόξευσε' αυτομάτως τα έξοδα των Παριζιάνων μόνο για αγορές πάνω από τα 200 μέσα στο περασμένο καλοκαίρι, δεδομένου ότι αγοράστηκε και ο Ισπανός Χουάν Μπερνάτ από την Μπάγερν Μονάχου. Ως εκ τούτου η UEFA οφείλει να ερευνήσει, αν τα έξοδα είναι ισοσκελισμένα με τα έσοδα, όπως ορίζεται από τους κανονισμούς. Να μην είναι 'παθητική' δηλαδή μια ποδοσφαιρική επιχείρηση.

Την ίδια ώρα βέβαια οι πρωταθλητές Γαλλίας είχαν φροντίσει να 'ξεφορτωθούν' αρκετά συμβόλαια αποκομίζοντας ταυτόχρονα 107 εκατομμύρια από τις πωλήσεις των Γκουέντες, Παστόρε, Γιούρι, Εντουάρ, Ικονέ και τον δανεισμό του Κριχόβιακ.

Αν με βάσει αυτά τα στοιχεία και τα άλλα κέρδη από εμπορικές συμφωνίες οι άνθρωποι της Παρί αποδείξουν ότι το ισοζύγιο είναι θετικό ή στη χειρότερη περίπτωση μηδενικό, έχει καλώς. Αν όχι...

Ήμουν Μέσα

Όταν μας έφτυναν στο Αμπντί Ιπεκτσί

Ολυμπιακός και Εφές έχουν παίξει 41 φορές στην Ευρωλίγκα στο τελευταίο τέταρτο του αιώνα και ο Γιάννης Φιλέρης θυμάται την πρώτη μονομαχία τους. Όταν ο Ιωαννίδης θύμιζε τον Νικηταρά τον Τουρκοφάγο.