Σκέψεις για δημιουργία "Βόρειας Λίγκας"

Οι αλλαγές που ετοιμάζει η UEFA στο Champions League φαίνεται πως εκνεύρισαν τις ομοσπονδίες Σκωτίας, Βελγίου, Ολλανδίας, Δανίας, Σουηδίας και Νορβηγίας που σκέφτονται τη δημιουργία δικής τους λίγκας!

Σκέψεις για δημιουργία "Βόρειας Λίγκας"
celtic rangers

Το καλοκαίρι έγινε γνωστό πως η UEFA με σκοπό να ικανοποιήσει τις... αχόρταγες επιθυμίες των μεγάλων ομάδων στην Ευρώπη, θα προβεί σε αλλαγές κυρίως στο Champions League έτσι ώστε να έχουν εξασφαλισμένη τη συμμετοχή τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και φυσικά σε μεγαλύτερα έσοδα.

Αυτό όπως είναι λογικό έχει εκνευρίσει τους μικρότερους συλλόγους, που βλέπουν πως η ψαλίδα αντί να μικραίνει μεγαλώνει κι άλλο, ενώ η ιστορία με το financial fair play δεν ισχύει το ίδιο για όλους.

ΝΕΑ ΚΛΕΙΣΤΗ ΛΙΓΚΑ

Σύμφωνα με δημοσίευμα από δανέζικη ιστοσελίδα οι κορυφαίες ομάδες από την βόρεια Ευρώπη, σκέφτονται να φτιάξουν ένα δικό τους πρωτάθλημα με σκοπό να πιέσουν καταστάσεις και φυσικά να αυξήσουν τα έσοδα τους.

Ας δούμε αναλυτικά τις χώρες και τις ομάδες που ακούγονται:

Σκωτία: Σέλτικ, Ρέιντζερς

Ολλανδία: Άγιαξ, Φέγενορντ, Αϊντχόφεν

Βέλγιο: Άντερλεχτ, Κλαμπ Μπριζ

Δανία: Κοπεγχάγη

Σουηδία: Μάλμε

Νορβηγία: Ρόσενμποργκ

Σε αυτές δεν αποκλείεται να μπουν και άλλες ομάδες ή χώρες, αφού σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή της Κοπεγχάγης πρέπει να βρεθεί τρόπος για να επιβιώσουν οι "μικροί". Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η μορφή του πρωταθλήματος μιας και όλες οι πλευρές βρίσκονται ακόμα σε διαπραγματεύσεις.

Έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση της UEFA και φυσικά αν αυτή τη σκέψη επικροτήσουν και άλλες χώρες με τη δημιουργία νέων πρωταθλημάτων.

News 24/7

24MEDIA NETWORK