Η Γερμανία έχει την πιο ελκυστική 2η κατηγορία στην Ευρώπη

Η Γερμανία διαθέτει τις ομάδες που κόβουν τα περισσότερα εισιτήρια στη 2η κατηγορία, με μεγάλη διαφορά από τις αγγλικές στην Championship. Φυσικά, όλες κόβουν πιο πολλά από τις ελληνικές.

Η Γερμανία έχει την πιο ελκυστική 2η κατηγορία στην Ευρώπη
AXEL HEIMKEN/DPA VIA AP

Ακόμα μία έρευνα καταρρίπτει τον αγγλικό μύθο περί κορυφαίου πρωταθλήματος, έστω και σε επίπεδο δεύτερης κατηγορίας. Η Championship αδιαμφισβήτητα είναι η πιο πλούσια δεύτερη κατηγορία του κόσμου, όμως μέχρι εκεί.

Οι υπόλοιπες διακρίσεις περί ποιότητας, ανταγωνιστικότητας και πλέον ελκυστικότητας ανήκουν σε άλλα πρωταθλήματα. Το τελευταίο στοιχείο ανήκει στη Γερμανία, αφού η 2.Bundesliga είναι η δεύτερη κατηγορία με τις ομάδες που έχουν τη μεγαλύτερη προσέλευση στις κερκίδες κατά τη διάρκεια των αγώνων τους.

Ο περσινός υποβιβασμός του Αμβούργου και της Κολωνίας, δύο ιστορικών ομάδων της χώρας με φανατικό κοινό, εκτόξευσε τα νούμερα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας του γερμανικού πρωταθλήματος, όσον αφορά στα εισιτήρια.

Το Αμβούργο κόβει κατά μέσο όρο 50.208 εισιτήρια φέτος και η Κολωνία 48.093, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις δεύτερες κατηγορίες σε Γερμανία, Αγγλία, Ισπανία, Ρωσία, Ολλανδία και Γαλλία μέχρι και το πιο πρόσφατο Σαββατοκύριακο.

Στην 3η θέση βρίσκεται η Λιντς, η οποία δείχνει να αναγεννιέται με τον Μαρσέλο Μπιέλσα φέτος στον πάγκο και σε κάθε παιχνίδι της βρίσκονται 32.942 φίλαθλοι. Ακολουθεί η Άστον Βίλα με 31.440 θεατές και η Ζανκτ Πάουλι με 29.447 θεατές.

Η Λανς είναι η πρώτη γαλλική ομάδα της λίστας με 29.428 θεατές και ακολουθεί η Ντινάμο Δρέσδης με 28.121, η Νότιγχαμ με 27.021. Η ρωσική Ρότορ βρίσκεται στο top-10 με 27.021 εισιτήρια και τη δεκάδα συμπληρώνει η ολλανδική Τβέντε με 26.975 εισιτήρια.

Η Γερμανία έχει την πιο ελκυστική 2η κατηγορία στην Ευρώπη

Photo credits: Axel Heimken/dpa via AP

News 24/7

24MEDIA NETWORK