Το διάσημο σύνθημα του Γιώργου Παπανδρέου στην... εθνική Ιταλίας!

Το "Αλλάζουμε ή βουλιάζουμε" με το οποίο είχε πορευτεί ο Γιώργος Παπανδρέου στις εθνικές εκλογές του 2009 έχει και ποδοσφαιρική βερσιόν, με ιταλική εφημερίδα να το χρησιμοποιεί για την "σκουάντρα ατζούρα"!

Πριν από εννέα χρόνια, λίγο πριν... χωθούμε σε μία απίστευτη οικονομική δίνη που έχει αλλάξει λίγο-πολύ τις ζωές όλων των Ελλήνων, ο Γιώργος Παπανδρέου έκλεβε την παράσταση κατά τη διάρκεια της τότε προεκλογικής περιόδου, χρησιμοποιώντας το σύνθημα "Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε" που έγινε... trend.

Δυστυχώς, στην περίπτωση της χώρας μας ίσχυσε το δεύτερο σενάριο, του ναυαγίου, ωστόσο εν έτει 2018 το εν λόγω μότο φαίνεται πως έφτασε μέχρι την γειτονική Ιταλία.

 

"Αλλάζουμε από τα θεμέλια ή βουλιάζουμε", είναι ο τίτλος στο σημερινό δημοσίευμα της "Corriere dello Sport" στον απόηχο του 1-1 με την Πολωνία για την πρεμιέρα του Nations League, με την εφημερίδα να υπογραμμίζει πως "δεν παράγουμε πια πρωταθλητές, χρειάζεται να αλλάξουμε το ιταλικό ποδόσφαιρο".

Αναμφίβολα, η μόλις μία νίκη στα οκτώ τελευταία ματς που έχει δώσει η "σκουάντρα ατζούρα" (μετράει επίσης 4 ισοπαλίες και 3 ήττες), μαζί φυσικά με το γεγονός της απουσίας της από το Μουντιάλ της Ρωσίας, έχουν προβληματίσει τους Ιταλούς, οι οποίοι αρχίζουν σιγά-σιγά να βλέπουν την τριπλέτα BBC (Μπερναρντέσκι-Μπελότι-Κιέζα) ως τη λύση για την αναγέννηση της επιθετικής τους γραμμής.

Η Ιταλία απογοήτευσε με το 1-1 απέναντι στην Πολωνία ωστόσο ο Ρομπέρτο Μαντσίνι παρέταξε μία ομάδα με μέσο όρο ηλικίας 26,4 χρόνια, με τόσο νεανική αρχική 11άδα για τους "ατζούρι" να εμφανίζεται για τελευταία φορά σε αγώνα προκριματικών στο Λουξεμβούργο-Ιταλία στις 23 Οκτωβρίου 1976