Το κακό τρίτωσε για τον Μέσι: ποιοι του "έφαγαν" τη θέση

Από την καθιέρωση του βραβείου για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της σεζόν στις διοργανώσεις της UEFA είναι η τρίτη φορά που ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα έμεινε εκτός υποψηφιοτήτων.

FC Barcelona's Lionel Messi looks on during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Alaves at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Saturday, Aug. 18, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez)
Λιονέλ Μέσι AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Λούκα Μόντριτς, Κριστιάνο Ρονάλντο και Μο Σαλάχ.

Η UEFA ανακοίνωσε με αλφαβητική σειρά τους τρεις υποψηφίους για την κατάκτηση του τίτλου για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της σεζόν 2017-18 και ο Λιονέλ Μέσι δεν είναι μεταξύ αυτών.

Δικαιολογημένα θα πει κάποιος από τη στιγμή που η Μπαρτσελόνα αποκλείστηκε νωρίς (στα προημιτελικά από τη Ρόμα). Σπάνιο ωστόσο ταυτόχρονα, μια και ο Αργεντινός δεν έχει συνηθίσει να βρίσκεται εκτός λίστας. Είναι χαρακτηριστικό πως από το 2010-11 που καθιερώθηκε η απονομή του εν λόγω βραβείου, μονάχα δύο φορές ήταν εκτός της πρώτης τριάδας, το 2013-14 και το 2015-16. Μάλιστα ήταν πίσω και από τον Αντουάν Γκριεζμάν!

Το φαβορί φαντάζει ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έχει ήδη τρία βραβεία (έναντι δύο του Μέσι), χωρίς πάντως ο Λούκα Μόντριτς και ο Μο Σαλάχ να υστερούν σε πιθανότητες.

Ο νικητής θ' ανακοινωθεί στο περιθώριο της κλήρωσης των ομίλων της διοργάνωσης.

Οι τελικές τριάδες υποψηφίων για τα υπόλοιπα βραβεία είναι:

Τερματοφύλακας: Άλισον Μπέκερ, Τζιανλουίτζι Μπουφόν, Κέιλορ Νάβας

Αμυντικός: Μαρσέλο, Σέρχιο Ράμος, Ραφαέλ Βαράν

Μέσος: Κέβιν Ντε Μπράινε, Τόνι Κρόος, Λούκα Μόντριτς

Επιθετικός: Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μοχάμεντ Σαλάχ

Παίκτρια: Περνίλε Χάρντερ, Άντα Χέργκερμπεργκ, Αμαντίν Ανρί

Κορυφαίος του Europa: Ντιέγκο Γκοντίν, Αντουάν Γκριεζμάν, Ντιμίτρι Παγέτ

News 24/7

24MEDIA NETWORK