Έφυγε ο Μίτσελ, προκρίθηκε στον τελικό η Μαρσέιγ

Μία ημέρα μετά την απόλυση του Μίτσελ η Μαρσέιγ πανηγύρισε την πρόκρισή της στον τελικό του γαλλικού κυπέλλου για πρώτη φορά μετά το 2007, νικώντας 1-0 τη Σοσό.

Έφυγε ο Μίτσελ, προκρίθηκε στον τελικό η Μαρσέιγ
Τοβέν Σοσό Μαρσέιγ

Η πολυνίκης Μαρσέιγ θα είναι η αντίπαλος της Παρί Σεν Ζερμέν στον τελικό του Coupe de France που θα διεξαχθεί στις 21 Μαΐου στο "Σταντ ντε Φρανς".

Με τον υπηρεσιακό Φρανκ Πασί στον πάγκο της, ύστερα από το "διαζύγιο" της Τρίτης με τον Μίτσελ, η Ολιμπίκ επικράτησε 1-0 της Σοσό (που παλεύει για την παραμονή στη Ligue 2) στο "Ογκίστ Μπονάλ" και θα διεκδικήσει το 11ο τρόπαιο της ιστορίας της στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της Γαλλίας για πρώτη φορά μετά το 2007. Τότε που έχασε στα πέναλτι από τα "λιοντάρια" του Μονμπελιάρ.

Την... εκδίκηση των Μαρσεγέζων για εκείνη την προ 9 ετών ήττα υπέγραψε στο 49' ο Φλοριάν Τοβέν με το ωραίο τελείωμά του από δύσκολη γωνία. Ο νεαρός Γάλλος μπήκε στην περιοχή μετά το άνοιγμα του Φλέτσερ, είδε ανοικτή τη γωνία του γκολκίπερ Βερνέρ και σκόραρε για το 1-0.

Ήταν το μοναδικό γκολ ενός αγώνα που... δεν θα περάσει στην ιστορία. Η Μαρσέιγ του 4-4-2 έμοιαζε μπερδεμένη και δεν απείλησε, ενώ η Σοσό απέτυχε να κυνηγήσει την έκπληξη μετά το γκολ που δέχθηκε, μένοντας στις δάφνες από τις προκρίσεις επί των Μπαστιά, Μονακό και Ναντ.

Σοσό (4-3-3): Βερνέρ, Φοσιεριέ, Γκιμπό, Ονγκενέ, Φους, Ραμαρέ, Ταρντιέ, Μαρτέν (62' Μπερενγκέ), Τοκό-Εκαμπί, Σαό (61' Εμπομπό), Σισέ (75' Κασερές)

Μαρσέιγ (4-4-2): Μανταντά, Μανκίγιο, Ρολάντο, Ρεκίκ (61' Μπαραντά), Μεντί, Ρομαό, Ντιαμπί, Τοβέν, Ενκουντού (46' Σαρ), Φλέτσερ (76' Καμπελά), Μπατσουαγί

ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ TWITTER

# Η Μαρσέιγ ψάχνει το πρώτο κύπελλό της μετά το 1989. Τότε που είχε νικήσει 4-3 τη Μονακό με χατ τρικ του Ζαν-Πιέρ Παπέν και ένα γκολ του Κλάους Άλοφς. Έχει 18 παρουσίες σε τελικούς και 56% επιτυχία (10/18).

# Παρί Σεν Ζερμέν και Μαρσέιγ έχουν βρεθεί αντιμέτωπες στον τελικό του 2006. Τότε οι πρωτευουσιάνοι επικράτησαν 2-1 με γκολ των Καλού και Ντορασό. Είχε μειώσει για την Ολιμπίκ ο Μαουλιντά.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ

Τρίτη 19 Απριλίου

22:00 Λοριάν - Παρί Σεν Ζερμέν 0-1

(75' Ιμπραχίμοβιτς)

Τετάρτη 20 Απριλίου

22:00 Σοσό - Μαρσέιγ 0-1

(49' Τοβέν)

ΤΕΛΙΚΟΣ

21/5 Παρί Σεν Ζερμέν - Μαρσέιγ

News 24/7

24MEDIA NETWORK