Η Παρί Σεν Ζερμέν και το Coupe de la Ligue

Η Παρί Σεν Ζερμέν κατέκτησε τον τρίτο τίτλο της σεζόν, νικώντας τη Λιλ στον τελικό του Coupe de la Ligue.

Η Παρί Σεν Ζερμέν και το Coupe de la Ligue
Ντι Μαρία-Παρί Σεν Ζερμέν

Μετά από το Trophée des Champions στην αρχή της σεζόν και τη Ligue 1 στα... μέσα, ήρθε η ώρα για το τρίτο τρόπαιο της Παρί Σεν Ζερμέν μέσα στο 2015-2016, αυτό του Coupe de la Ligue, με το οποίο επιβεβαιώνεται με τον καλύτερο τρόπο η κυριαρχία της ομάδας εντός των συνόρων. Το 2-1 επί της Λιλ στο "Σταντ ντε Φρανς" ήρθε δύσκολα μεν, ωστόσο ήρθε για τρίτη σερί χρονιά, με συνέπεια η ομάδα του Λοράν Μπλαν να παραμείνει πολυνίκης του θεσμού με έξι κατακτήσεις.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο στα πρώτα λεπτά, μεταξύ των δύο καλύτερων αμυντικών γραμμών της Γαλλίας. Οι ευκαιρίες λίγες, με τους Παριζιάνους να μην μπορούν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Βίνσεντ Ενιεάμα. Μοναδικός τρόπος απειλής ήταν οι στημένες φάσεις και σε μία τέτοια στο 40', ο Χαβιέρ Παστόρε άνοιξε το σκορ.

Η Παρί Σεν Ζερμέν και το Coupe de la Ligue
Λιλ-Παρί Σεν Ζερμέν

Στο 2ο μέρος, ο ρυθμός ανέβηκε, αφού μόλις στο 49' ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ ισοφάρισε για τους "λιλουά". Ο Σοφιάν Μπουφάλ έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 62ο λεπτό και με το μομέντουμ υπέρ τους, οι παίκτες του Φρεντρίκ Αντονετί έμειναν και με παίκτη παραπάνω στο 70', λόγω δεύτερης κίτρινης στον Αντριάν Ραμπιό.

Η... χαρά της Λιλ κράτησε μόλις τέσσερα λεπτά, αφού ο Άνχελ ντι Μαρία αποκατέστησε το προβάδισμα της Παρί στο 74' και με τον Μάρκο Βεράτι να κάνει την επανεμφάνισή του στους αγωνιστικούς χώρους μετά από δύο μήνες και τον Νταβίντ Λουίζ να περνάει στον αγώνα, οι πρωταθλητές Γαλλίας κατάφεραν να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ.

Παρί Σεν Ζερμέν (4-3-3): Σιρίγκου, Οριέ, Μαρκίνιος, Σίλβα, Κιρζαβά, Παστόρε (79' Λουίζ), Ραμπιό, Ματουιντί, Λούκας (75' Βεράτι), Ιμπραχίμοβιτς, Ντι Μαρία (90' Καβάνι)

Λιλ (4-3-3): Ενιεάμα, Κορσιά, Σουμαορό, Μπάσα, Σιντιμπέ, Μαβουμπά (77' Λόπες), Αμαντού, Ομπαντί, Αμαλφιτανό, Έντερ, Μπουφάλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η "χρυσή Βίβλος" του Coupe de la Ligue
35η αγ.: Το γύρισε στο τέλος και πέρασε δεύτερη η Λιόν

News 24/7

24MEDIA NETWORK