Ο αμείλικτος Τιερί Ανρί πειθαρχεί παίκτη του για μία... καρέκλα

Ο Τιερί Ανρί έριξε ένα βλοσυρό βλέμμα σε έναν 17χρονο παίκτη του στη Μονακό που έκανε ένα... έγκλημα. Δεν τράβηξε την καρέκλα του! Το video με τον Γάλλο τεχνικό είναι όλα τα λεφτά.

Ο αμείλικτος Τιερί Ανρί πειθαρχεί παίκτη του για μία... καρέκλα
AP PHOTO/CLAUDE PARIS

Ο Τιερί Ανρί αποτελεί έναν από τους κορυφαίους Γάλλους ποδοσφαιριστές στην ιστορία και ο λόγος του μετράει διπλά και τριπλά. Όταν, δε, βρίσκεται στη Μονακό, τότε η παρουσία του γίνεται ακόμα πιο εμβληματική, αφού συνέδεσε τα πρώτα χρόνια του ως παίκτης με τις επιτυχίες των Μονεγάσκων τη δεκαετία του '90, με αποκορύφωμα το πρωτάθλημα του 1996-1997.

Από τα μέσα Οκτωβρίου έχει επιστρέψει στο Μόντε Κάρλο, αυτήν τη φορά με ρόλο... διασώστη. Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ αποχώρησε μετά από 4 χρόνια και άφησε πίσω του μία ομάδα στα όρια της ζώνης του υποβιβασμού.

Η διοίκηση των Μονεγάσκων αποφάσισε ότι ο Ανρί ήταν η κατάλληλη επιλογή για να εμπνεύσει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του ρόστερ και να επιβάλλει τον σεβασμό και τη διαπαιδαγώγηση που πρέπει να συνδυάζεται με τις τεχνικές αρετές, ώστε η ομάδα να ξαναβρεί τον δρόμο της.

Τα αποτελέσματα δεν έχουν έρθει μέχρι στιγμής, αφού δύο μήνες μετά η Μονακό έχει μόλις 2 νίκες και 2 ισοπαλίες σε 10 αγώνες με τον Ανρί στην άκρη του πάγκου, ενώ αποκλείστηκε από τη συνέχεια στην Ευρώπη.

Παρ' όλα αυτά, ο 41χρονος Γάλλος μοιάζει αμείλικτος σε ζητήματα πειθαρχίας, ακόμα κι αν η ομάδα βρίσκεται σε κακή κατάσταση. Τρανό παράδειγμα το περιστατικό που σημειώθηκε στη συνέντευξη Τύπου πριν από το παιχνίδι για την 6η αγωνιστική του 1ου ομίλου του Champions League με αντίπαλο την Ντόρτμουντ στο 'Λουί Ντε'.

Ο Ανρί και ο Μπενουά Μπαντιασίλ που εκπροσώπησε τους παίκτες είχαν τελειώσει με τη διαδικασία και ετοιμάζονταν να φύγουν από την αίθουσα Τύπου του γηπέδου του συλλόγου. Ο 17χρονος αμυντικός σηκώθηκε από τη θέση του και άρχισε να περπατάει προς την πόρτα.

Όταν κοίταξε στιγμιαία πίσω του να δει αν τον ακολουθεί ο προπονητής του, τρομοκρατήθηκε! Ο Ανρί είχε σταθεί ακίνητος και τον κοιτούσε με ένα βλοσυρό βλέμμα! Αιτία; Ο νεαρός ποδοσφαιριστής δεν είχε βάλει στη θέση της την καρέκλα του αφού σηκώθηκε!

Ο Μπαντιασίλ κοίταξε εμβρόντητος τον προπονητή του και αμέσως κατάλαβε το λάθος του. Ο Ανρί δεν χρειάστηκε να πει τίποτα, απλά έκανε μία κίνηση με τις παλάμες του. Ο Μπαντιασίλ αμέσως γύρισε προς τα πίσω και έβαλε τόσο τη δική του καρέκλα όσο και εκείνη του Ανρί στη θέση τους. Στη συνέχεια αποχώρησε με σκυμμένο κεφάλι.

Η εικόνα είναι όλα τα λεφτά...

Photo credits: AP Photo/Claude Paris

News 24/7

24MEDIA NETWORK