'Debate' για τον Κώστα Μήτρογλου. Καλώς ή κακώς παραγκωνίστηκε;

Πάει ο παλιός ο χρόνος για τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος δεν έχει παίξει καθόλου μέσα στο 2019. Ο Ρούντι Γκαρσιά τον έχει εκτός πλάνων και τ' αποτελέσματα της ψηφοφορίας που διενεργήθηκε ήταν αποκαρδιωτικά για τον Έλληνα φορ.

Bilbao's Yeray Alvarez, left, tackles Marseille's Kostas Mitroglou during their Europa League round of 16, 2nd leg, match between Athletic Bilbao and Olympique Marseille, at San Mames stadium, in Bilbao, northern Spain, Thursday, March 15, 2018. (AP Photo/Alvaro Barrientos)
Bilbao's Yeray Alvarez, left, tackles Marseille's Kostas Mitroglou during their Europa League round of 16, 2nd leg, match between Athletic Bilbao and Olympique Marseille, at San Mames stadium, in Bilbao, northern Spain, Thursday, March 15, 2018. (AP Photo/Alvaro Barrientos) AP PHOTO/ALVARO BARRIENTOS

Η πιο πρόσφατη νίκη της Μαρσέιγ, σ' όλες τις διοργανώσεις, εντοπίζεται στις 25 Νοεμβρίου. Η αγωνιστική 'κοιλιά' μετατράπηκε σε βαθι'α κρίση και η Ολιμπίκ παλεύει να καταπολεμήσει, για άλλη μια σεζόν, την εσωστρέφεια που έχουν προκαλέσει τα αρνητικά αποτελέσματα του τελευταίου διμήνου.

Από εκείνο το εκτός έδρας 3-1 επί της Αμιάν στο πρωτάθλημα, όλα έχουν πάει στραβά για την ομάδα του γαλλικού νότου.

- Από φιναλίστ πέρυσι ολοκλήρωσε με δύο ήττες τη συμμετοχή της στον όμιλο του Europa League (Άιντραχτ, Απόλλων Λεμεσού) και φυσικά έμεινε εκτός συνέχειας.

- Αποκλείστηκε στη φάση των 16 του λιγκ καπ, χάνοντας 4-2 στα πέναλτι από τη Στρασμπούρ.

- Αποκλείστηκε στη φάση των 64 του κυπέλλου από ομάδα της τέταρτης κατηγορίας (Αντρεζιέ) χάνοντας 2-0 σε ουδέτερο έδαφος.

- Δεν νίκησε σε κανένα από τα τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος μετρώντας τρεις ισοπαλίες (Ρεμς, Ανζέ, Μονακό) και μια ήττα (Ναντ) απέναντι σε ομάδες του δεύτερου μισού της κατάταξης και έπεσε στην ένατη θέση0.

Μετά το 1-1 της Κυριακής με αντίπαλο τη Μονακό, το απαιτητικό κοινό της Μαρσέιγ ξεσηκώθηκε. Δεν ήταν μονάχα οι αποδοκιμασίες που ακολούθησαν το τέλος του αγώνα. Τα οπαδικά forums πλημμύρισαν απαξιωτικά σχόλια και η διοίκηση, με την αιτιολογία πως έχει αφήσει 'γυμνό' το ρόστερ, βρέθηκε στο στόχαστρο.

'Debate' για τον Κώστα Μήτρογλου. Καλώς ή κακώς παραγκωνίστηκε;

Ένα από τα βασικά προβλήματα των Μαρσεγέζων είναι η επίθεση. Τα 31 γκολ (σε 18 παιχνίδια) τούς κατατάσσουν στην τέταρτη πιο παραγωγική ομάδα της Ligue 1, αλλά με λιγότερα από 2 γκολ ανά αγώνα υπάρχει πρόβλημα.

Ενδεικτικό της επιθετικής ένδειας είναι πως ο εξτρέμ Τοβέν κατέχει την πρώτη θέση των σκόρερ με 11 γκολ, την ίδια στιγμή που οι κλασικοί παίκτες περιοχής έχουν όλοι μαζί μόλις 7! Μεταξύ αυτών ο Κώστας Μήτρογλου των 3 σε 13 -ολιγόλεπτες- συμμετοχές.

Συνολικά στο Σαμπιονά εφέτος ο Έλληνας φορ έχει αγωνιστεί 528 λεπτά - λιγότερα δηλαδή ανά 40 ανά αγώνα.Επιλέχθηκε έξι φορές στην αρχική 11άδα και στις 5 έγινε αλλαγή, την ίδια στιγμή που δεν έχει πατήσει χορτάρι από τις 22 Δεκεμβρίου. Μάλιστα τόσο στο ντροπιαστικό παιχνίδι κυπέλλου με την Αντρεζιέ όσο και σ' αυτό με τη Μονακό ήταν εκτός προπονητικών πλάνων που σχεδίασε ο Ρουντί Γκαρσιά. Στο πρώτο δεν βρήκε καν χώρο στην αποστολή, ενώ στο δεύτερο παρακολούθησε όλο το 90λεπτο από τον πάγκο, αφού στην πορεία του αγώνα προτιμήθηκαν οι Ζερμέν και Ενζί.

'Debate' για τον Κώστα Μήτρογλου. Καλώς ή κακώς παραγκωνίστηκε;

Ο παραγκωνισμός του Μήτρογλου έγινε αντικείμενο ψηφοφορίας από το 'France Football', διότι ακολούθησε ο αποκλεισμός από την αποστολή για το παιχνίδι της Τετάρτης με τη Σεντ Ετιέν. Στην ιντερνετική έκδοση του γαλλικού περιοδικού ζήτησαν την άποψη του αναγνωστικού κοινού, αναφέροντας πως ναι μεν οι αριθμοί του δικαιολογούν ως ένα σημείο την απόφαση του Γάλλου προπονητή, αντίστοιχα ωστόσο νούμερα (με χειρότερο ποσοστό μάλιστα) έχει ο Βαλέρ Ζερμέν που παραμένει στις επιλογές του.

Η ψηφοφορία αναρτήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης και σε λιγότερο από δύο ώρες είχε συγκεντρώσει 100άδες ψήφους. Με το ποσοστό των όσων συναίνεσαν ή έστω αποδέχθηκαν την απόφαση του Γκαρσιά να κινείται σταθερά πάνω από το 65%. Αγγίζοντας κατά περιπτώσεις το 70%.

'Debate' για τον Κώστα Μήτρογλου. Καλώς ή κακώς παραγκωνίστηκε;

Ο Κώστας Μήτρογλου έχει χάσει πλέον τα ερείσματά του και δύο εβδομάδες πριν από τη λήξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου ο 'εξοστρακισμός' του ενδεχομένως αποτελεί μέτρο πίεσης για να φέρει πρόταση - αγοράς ή δανεισμού για τουλάχιστον έξι μήνες. Για ν' αντιστρέψει, άλλωστε, την κατάσταση όπως πέρυσι θα πρέπει να παίζει. Εφέτος δεν συμβαίνει ούτ' αυτό!

News 24/7

24MEDIA NETWORK