Ο Φάμπρεγας κατάλαβε πως ήρθε η ώρα να φύγει (ξανά)

Με τον Τιερί Ανρί ήταν συνοδοιπόροι στην Άρσεναλ. Πλέον θα συνυπάρχουν στη Μονακό ως προπονητής και παίκτης. Ο Σεσκ Φάμπρεγας αποχώρησε από την Τσέλσι πριν τον... διώξουν.

Chelsea's Cesc Fabregas gestures to the supporters at the end of the English FA Cup third round soccer match between Chelsea and Nottingham Forest at Stamford Bridge in London, Saturday, Jan. 5, 2019. Chelsea won 2-0. (AP Photo/Alastair Grant)
Chelsea's Cesc Fabregas gestures to the supporters at the end of the English FA Cup third round soccer match between Chelsea and Nottingham Forest at Stamford Bridge in London, Saturday, Jan. 5, 2019. Chelsea won 2-0. (AP Photo/Alastair Grant) AP

Όλα έγιναν στην ώρα τους. Με την ακρίβεια των δεικτών του ρολογιού που συναρμολόγησε ο ίδιος ο Σεσκ Φάμπρεγας στο promo video που εμπνεύστηκαν στη Μονακό για να τον καλωσορίσουν στο 'Λουί ΙΙ'.

Λίγο πριν από τις 20:00 της Παρασκευής...

...ο Ισπανός αποδεχόταν πια πως στην Τσέλσι του Μαουρίτσιο Σάρι δεν είχε το μέλλον που θα ήθελε κι έξι μήνες πριν από τη λήξη του συμβολαίου του επέλεγε να κυνηγήσει νέες προκλήσεις. Σε άλλη ομάδα και σε άλλη χώρα.

...η Τσέλσι απαλλασσόταν από ένα συμβόλαιο 200.000 λιρών την εβδομάδα για έναν εφεδρικό μέσο που εφέτος είχε αγωνιστεί μόνο σε 16 παιχνίδια, παίζοντας κατά μέσο όρο 60 λεπτά ανά συμμετοχή και ταυτόχρονα αποκόμιζε ένα ποσό της τάξης των

...η Μονακό αποκτούσε έναν κλασάτο μεσοεπιθετικό, ο οποίος στα 31 και με την ποιότητά του είναι σε θέση να κάνει τη διαφορά σε μια ομάδα που κάνει μεγάλη προσπάθεια ν' αποφύγει τον υποβιβασμό.

ο... Τιερί Ανρί, λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, έβρισκε ένα στήριγμα στ' αποδυτήρια κι έναν ηγέτη στο χορτάρι, αφού του έλειπε ένας ποδοσφαιριστής με προσωπικότητα και κυρίως εμπειρίες.

Ήταν η στιγμή για μια επιτόπια στροφή στην καριέρα του Φάμπρεγας, ο οποίος πάντα ήξερε πότε να φύγει.

- Το έκανε το καλοκαίρι του 2011, όταν δεν είχε τι άλλο να πετύχει με την Άρσεναλ, στην οποία είχε διατελέσει αρχηγός, κατακτώντας δύο τίτλους και παίζοντας σ' έναν τελικό Champions League.

- Το έκανε το καλοκαίρι του 2014, όταν στην Μπαρτσελόνα του Λουίς Ενρίκε αισθάνθηκε πως θα περισσεύει. Τότε έλεγε: "Είχα ζητήσει από την Μπαρτσελόνα να βρεθεί τρόπος να φύγω. Προσπάθησε ο πρόεδρος να σταματήσει την πώληση, αλλά είχα ήδη καταλήξει στην απόφασή μου".

- Το έκανε το χειμώνα του 2019, όταν δεν άντεχε να έρχεται μονίμως από τον πάγκο της Τσέλσι. Είχε ήδη πανηγυρίσει δύο πρωταθλήματα κι ένα λιγκ καπ.

- Το έκανε όταν η Μονακό τού έδωσε συμβόλαιο για 3,5 χρόνια, κάτι που οι 'μπλε' δεν ήταν σε θέση να του προσφέρουν, ακόμη κι αν μεταβάλλονταν εντελώς τα δεδομένα το καλοκαίρι.

Είναι ένα νέο πρότζεκτ για μένα και είμαι ευτυχής που εντάσσομαι στη Μονακό. Είμαι εδώ για να βοηθήσω την ομάδα. Ανυπομονώ ν' αρχίσουμε, έχουμε ένα σπουδαίο ματς να δώσουμε στη Μασσαλία, την Κυριακή

Just in time...

Photo credits: AP Photo/Alastair Grant

News 24/7

24MEDIA NETWORK