Ζαρντίμ, πρόσεχε ποιος γλυκοκοιτάζει την καρέκλα σου!

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στην Μονακό την τελευταία τετραετία όμως είναι πιθανό να αποχωρήσει καθώς οι Μονεγάσκοι είναι έτοιμοι για τον νέο "εκλεκτό".

Η τετραετία του στην Μονακό (από το 2014 και μετά στον πάγκο) μόνο επιτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί για τον Λεοναρντο Ζαρντίμ καθώς έχτισε μία άκρως ανταγωνιστική ομάδα ενώ την περασμένη σεζόν την οδήγησε στην κορυφή της Ligue 1 και στα ημιτελικά του Champions League με αποτέλεσμα να πάρει τον τίτλο του κορυφαίου τεχνικού της χρονιάς στην Γαλλία.

Τίποτα όμως δεν κρατάει για πάντα και αυτή η ρήση μπορεί να βρει άμεσα εφαρμογή και στην ομάδα του Πριγκηπάτου, με ρεπορτάζ από την Ιταλία να αναφέρει πως έχει ρίξει δίχτυα για να κάνει δικό της έναν άλλον προπονητή με τη φήμη του "νοικοκύρη", του Μαουρίτσιο Σάρι.

Αυτός έχει παρουσιάσει εξαιρετικό έργο τα τελευταία χρόνια στην Νάπολι και μέσα από δουλειά ετών την έχει κάνει ισότιμη ανταγωνίστρια της Γιουβέντους στη μάχη του σκουντέτο, ωστόσο υπάρχει ρήτρα που επιτρέπει στην Μονακό να τον κάνει δικό της αν δώσει 8.000.000 ευρώ στην Νάπολι.

 

Αυτό δεν ξέρουμε αν θα συμβεί, σύμφωνα πάντως με τα ρεπορτάζ από τη γειτονική Ιταλία οι Μονεγάσκοι προσφέρουν ένα μυθικό συμβόλαιο στον Ιταλό τεχνικό: διάρκειας δύο ετών και με ετήσιες αποδοχές ύψους 6.000.000 ευρώ!

Από την πλευρά της, η Νάπολι και ο πρόεδρός της Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν οικονομική υπέρβαση και επιμένουν στην πρότασή τους για συμβόλαιο μέχρι το 2021 στον Σάρι όπου οι ετήσιες αποδοχές του θα είναι ύψους 3.000.000 ευρώ.

Για έναν προπονητή πάντως που μόνο εύκολα δεν βρήκε τα πράγματα στην καριέρα του και με τα χρήματα να μην του έχουν στρωθεί στα πόδια όλα αυτά τα χρόνια, είναι πολύ πιθανό η Μονακό να αποτελέσει τον επόμενο προορισμό, κάτι που σημαίνει πως ο Λεονάρντο Ζαρντίμ θα κουνήσει σύντομα μαντήλι...

Longread

Ανηφόρες και χρονόμετρα

Μερικές σκέψεις του Θανάση Κρεκούκια για τους τρεις μεγάλους γύρους (Tour, Giro & Vuelta). Η κόντρα ανάμεσα στους all-rounders και τους ανηφορίστες και το μπραντεφέρ ανάμεσα στην παλιά και τη νέα γενιά.

Ζαν Πρες

Ο Γιώργος Μπόγρης ξέρει μπάσκετ

Ο Γιάννης Φιλέρης εξηγεί στο Ζαν Πρες γιατί η έκρηξη του Γιώργου Μπόγρη δεν είναι έκπληξη. Μιλάνε το παρελθόν, οι αριθμοί και το background του διεθνούς σέντερ του Ολυμπιακού.