Ο Λουί Νικολέν πέθανε την ημέρα που γεννήθηκε!

Η πιο χαρακτηριστική φιγούρα των γαλλικών γηπέδων, ο πλέον εμβληματικός παράγοντας έφυγε από τη ζωή ανήμερα των γενεθλίων του.

Montpellier's President Louis Nicollin reacts after Montpellier defeated Lille in their League One soccer match, at La Mosson stadium, in Montpellier, southern France, Sunday, May 13,  2012. (AP Photo/Claude Paris)
Montpellier's President Louis Nicollin reacts after Montpellier defeated Lille in their League One soccer match, at La Mosson stadium, in Montpellier, southern France, Sunday, May 13, 2012. (AP Photo/Claude Paris) AP

Το ποδόσφαιρο ειδικότερα και ο αθλητισμός με την κοινωνία της Γαλλίας γενικότερα πενθούν από την Πέμπτη το θάνατο του Λουί Νικολέν. Ο "Λουλού" δεν είναι πια ανάμεσά τους...

Ο επιτυχημένος επιχειρηματίας και από το 1974 ιδιοκτήτης της Μονπελιέ απεβίωσε την ημέρα που συμπλήρωσε τα 74 χρόνια ζωής! Μάλιστα υπέστη καρδιακό επεισόδιο στη διάρκεια της γιορτής που είχε οργανωθεί για τα γενέθλιά του.

Σαν να είχε σκαρώσει άλλη μια τρέλα από τις πολλές που σημάδεψαν την πορεία του στο χώρο.

Ποδοσφαιρολάγνος, είχε συλλέξει περισσότερες από 4.500 φανέλες από θρύλους των γηπέδων.

Εκκεντρικός και εκρηκτικός χαρακτήρας, είχε προκαλέσει πολλάκις με τις ατάκες-φωτιά και τις πράξεις του εντός ή εκτός γηπέδων. Απέλυε προπονητές χωρίς τακτ, δεν δίσταζε να υβρίζει προσωπικότητες του χώρου και να μειώνει όσους δεν ταίριαζαν στην αισθητική του.

Αγόρασε τη Μονπελιέ πριν από 43 χρόνια και κατάφερε να την ανεβάσει μέχρι την κορυφή του Σαμπιονά, πανηγυρίζοντας με βαμμένο μαλλί την κατάκτηση του πρωταθλήματος τη σεζόν 2011-12 κόντρα σε μια ήδη ισχυρή Παρί Σεν Ζερμέν.

Τα τελευταία χρόνια έβαζε μόνο χρήματα, αφού το κουμάντο το είχε ο γιος του Λοράν. Παρενέβαινε πάντως με τις καυστικές τοποθετήσεις του και δεν άφησε ποτέ την πολυθρόνα του στο "Μοσόν".

AP Photo/Claude Paris

News 24/7

24MEDIA NETWORK