H αγκαλιά του Μπουφόν που σε κάνει να ανατριχιάζεις...

Από τον πατέρα στον γιο... Ο Τζίτζι Μπουφόν έγινε κομμάτι μίας παραμυθένιας ιστορίας καθώς 19 χρόνια μετά το τελευταίο του ματς στην Ιταλία μαζί με τον Λιλιάν Τουράμ, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να αναμετρηθεί με το γιο του άλλοτε συμπαίκτη του στην Πάρμα στο πλαίσιο του Γκινγκάμπ-Παρί Σεν Ζερμέν. Δείτε την εγκάρδια αγκαλιά τους στο φινάλε (VIDEO).

PSG's goalkeeper Gianluigi Buffon gives the thumb-up sign during their League One soccer match between Paris Saint-Germain and Caen at Parc des Princes stadium in Paris, Sunday, Aug. 12, 2018. (AP Photo/Michel Euler)
PSG's goalkeeper Gianluigi Buffon gives the thumb-up sign during their League One soccer match between Paris Saint-Germain and Caen at Parc des Princes stadium in Paris, Sunday, Aug. 12, 2018. (AP Photo/Michel Euler) AP PHOTO/MICHEL EULER

O Τζανλουίτζι Μπουφόν ήταν καθοριστικός στην επικράτηση της Παρί Σεν Ζερμέν με 3-1 επί της Γκινγκάμπ για την 2η αγωνιστική της Ligue 1 χάρη σε μία γιγάντια επέμβαση που έκανε στο 14' σε σουτ του Ρου (αν και πεσμένος απέκρουσε με το χέρι και στη συνέχεια η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι), ωστόσο δεν είναι αυτή η κορυφαία στιγμή του στο παιχνίδι.

Αυτή έλαβε χώρα στο φινάλε όταν το παρόν συνάντησε το... παρελθόν και μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα πέρασαν χιλιάδες αναμνήσεις και εικόνες μέσα από το μυαλό του 40χρονου Ιταλού κίπερ. Τι συνέβη;

Ήρθε τετ α τετ και αντάλλαξε φανέλες με τον επιθετικό της Γκινγκάμπ, Μάρκους Τουράμ, που δεν είναι άλλος από τον γιο του διάσημου (πρωταθλητή Ευρώπης και κόσμου με την εθνική Γαλλίας) Λιλιάν Τουράμ, που ήταν συμπαίκτης με τον Μπουφόν στην Πάρμα στα τέλη της δεκαετίας του '90!

Ο Μάρκους Τουράμ γεννήθηκε μάλιστα στην Πάρμα το 1997 όταν Λιλιάν Τουράμ και Τζίτζι Μπουφόν ήταν συμπαίκτες σε μία σπουδαία ομάδα (το 1999 κατέκτησε το Κύπελλο UEFA) ενώ υπάρχει ένα ακόμα τρομερό γεγονός που αφορά τον αγώνα και έχει να κάνει με την παρουσία του Τίμοθι Γουεά, γιου του Ζορζ Γουεά, στο αρχικό σχήμα της Παρί Σεν Ζερμέν.

Κρατήστε μάλιστα δύο ημερομηνίες για να αντιληφθείτε πλήρως το... άλμα του Μπουφόν. Η πρώτη είναι στις 21 Αυγούστου 1999 και στο ματς Μίλαν-Πάρμα, με τους Ζορζ Γουεά, Λιλιάν Τουράμ και Τζανλουίτζι Μπουφόν να μοιράζονται για τελευταία φορα τον αγωνιστικό χώρο σε επίσημο ματς.

Η δεύτερη είναι φυσικά στις 18 Αυγούστου 2018, με τον Τζίτζι Μπουφόν να παίζει ακόμα ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο, έχοντας για πρώτη φορά συμπαίκτη τον γιο του Ζορζ Γουεά, Τίμοθι, και αντίπαλο τον γιο του Λιλιάν Τουράμ, Μάρκους...

News 24/7

24MEDIA NETWORK